Facebook Pixel ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Νέος… Σωκράτης ο Λιβάγια; Θα "τρελαθούν" στην ΑΕΚ με Μάρκο - Δεν "παίζει" μόνος του ο Ολυμπιακός!
| 2021-02-28 15:00:00

Νέος… Σωκράτης ο Λιβάγια; Θα "τρελαθούν" στην ΑΕΚ με Μάρκο - Δεν "παίζει" μόνος του ο Ολυμπιακός!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Νέος… Σωκράτης ο Λιβάγια; Θα "τρελαθούν" στην ΑΕΚ με Μάρκο - Δεν "παίζει" μόνος του ο Ολυμπιακός!

ΑΕΚ - Μάρκο Λιβάγια: Η αποχώρηση του Μάρκο Λιβάγια από την ΑΕΚ έκανε αρκετό... κρότο και συζητήθηκε δεόντως, ιδιαίτερα για τον τρόπο που έγινε. Δηλαδή με τον παίκτη να φεύγει ως ελεύθερος, να ανακοινώνεται αμέσως από τη Χάιντουκ Σπλιτ και την Ένωση να μη βάζει χρήματα στα ταμεία της για έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι πρότινος θεωρούταν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.

Το θετικό για τους ανθρώπους του Δικεφάλου ήταν πως τουλάχιστον ο Λιβάγια δεν μετακόμισε σε εγχώριο ανταγωνιστή, αν και στην "πιάτσα" η περίπτωσή του είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Τις ημέρες μετά τη φυγή του Κροάτη έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ ότι ο παίκτης δεσμεύτηκε πως δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα για άλλη ομάδα πέραν της Ένωσης. Βέβαια, αυτού του είδους οι προφορικές δεσμεύσεις δεν τηρούνται πάντα, με τον Δικέφαλο να το έχει νιώσει αυτό στο... πετσί του πολύ πρόσφατα, όταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος υπέγραψε στον Ολυμπιακό αν και στο παρελθόν είχε δηλώσει πως θα επαναπατριζόταν μόνο για την ΑΕΚ.

Άλλωστε, ανεξάρτητα από τις όποιες δεσμεύσεις, σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι το ότι δεν συμφωνήθηκε κάποια ρήτρα καταβολής στην Ένωση για όποια εγχώρια ομάδα θελήσει να αποκτήσει τον Λιβάγια, σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί με άλλες περιπτώσεις παικτών στο παρελθόν. Κάτι που σημαίνει πως εάν δεχθεί ικανοποιητική πρόταση και το αποφασίσει, ο Λιβάγια μπορεί να υπογράψει σε οποιονδήποτε ελληνικό σύλλογο δίχως οι Κιτρινόμαυροι να πληρωθούν ούτε ένα ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τη στιγμή που η Ένωση μπήκε σε συζητήσεις για διακοπή συνεργασίας με τον 27χρονο άσο, θα ήταν ανεδαφικό να του προτείνει ρήτρα που να τον δεσμεύει για το μέλλον. Ούτε ο παίκτης θα δεχόταν να το συζητήσει, γνωρίζοντας ότι μένει ελεύθερος σε έξι μήνες. Τέτοιου είδους συμφωνίες γίνονται συνήθως σε περιπτώσεις πωλήσεων και όχι αποδεσμεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προπονητής... Ακαδημίας ο Γκαρσία, Νο2 στην Ελλάδα ο Ράσταβατς - Αυτοί θα κρίνουν το ΠΑΟ-ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags