Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 1-1
| 2021-02-28 21:23:00

Δεν "Χ"άρηκε κανείς στη Λεωφόρο! 1-1 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Γκολάρες Βέλεθ και Γκαρσία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεν "Χ"άρηκε κανείς στη Λεωφόρο! 1-1 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Γκολάρες Βέλεθ και Γκαρσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 1-1

Ισόπαλοι αναδείχτηκαν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής. Η Ένωση ήταν καλύτερη καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το Τριφύλλι όμως κατάφερε να εκμεταλλευτεί μία αμυντική ολιγωρία της άμυνας των κιτρινόμαυρων που δεν φημίζεται για τη φερεγγυότητά της και να προηγηθούν στο σκορ με τον Βέλεθ στο 58'. Η ομάδα του Δικέφαλου αετού όμως δεν υπέστη ψυχρολουσία. Βρήκε αντίδραση στο 73' με τον Λιβάι Γκαρσία να ισοφαρίζει, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Μάλιστα οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ θα μπορούσαν να είχαν κάνει ολική επαναφορά, αλλά στο 83' η προσπάθεια του Μάνταλου δεν στέφθηκε με επιτυχία παρά την όμορφη έμπνευση του αρχηγού των φιλοξενούμενων. Το ίδιο συνέβη και με τον Παναθηναϊκό που στο 90' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νιας.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση στερήθηκε όμορφο θεάματος στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έγινε παιχνίδι κέντρου. Η ΑΕΚ παρουσίασε περισσότερο ηρεμία με τον Σιμάνσκι να κερδίζει πολλές μπάλες και να βοηθάει πολύ στο σχέδιο του Χιμένεθ, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει, ότι έχει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, μη μπορώντας να δημιουργήσει υψηλό πρέσινγκ στα καρέ των κιτρινόμαυρων. Παρ' όλα αυτά αμφότερες οι ομάδες παρουσίασαν αδυναμία να δημιουργήσουν φάσεις. Όποιες προσπάθειες έγιναν με σουτ που ήταν εύκολη λεία για τους δύο τερματοφύλακες. Έτσι πέρασαν 45 λεπτά χωρίς μία κλασική ευκαιρία.

Στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνετέλεσε το γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 58'. Το τέρμα προήλθε, από ένα στημένο (αχρείαστο του Λάτσι) φάουλ υπέρ των πρασίνων, στο οποίο δεν υπήρχε παίκτης της ΑΕΚ μεταξύ τριών αντιπάλων να κυνηγήσει την κεφάλι, με τον Βέλεθ να σκοράρει ένα πανέμορφο γκολ!

Από εκείνο το σημείο η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει, αυξάνοντας την πίεση της. Οι κόποι της ανταμείφθηκαν στο 73'! Ο Σιμάνσκι έκλεψε στο κέντρο, μοίρασε στον Λιβάι Γκαρσία, που μετά από κόντρες, σούταρε και νίκησε τον Διούδη, σκοράροντας με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού. Η ισοφάριση ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ είχε απίστευτη ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή με τον Μάνταλο στο 83', όταν πέρασε, τον Μολό από θέση διαγώνια αριστερά αλλά το τελείωμά του στερήθηκε τύχης. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Λάτσι δεν δυσκόλεψε τον Διούδη. Στο 90' 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Λιβάι Γκαρσία διαμόρφωσε το 1-1 και έσωσε την ΑΕΚ από την ήττα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Λάζλο Μπόλονι είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Σένκεφελντ (ενοχλήσεις στον αστράγαλο), Σανκαρέ, Μπουζούκη, Μπεκ και Κουρμπέλη. Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε διάταξη 4-3-3. Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Μολό, Πούγγουρα, Βέλεθ και Χουάνκαρ να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Αλεξανδρόπουλος, Νιάς και Μαουρίσιο αποτέλεσαν την τριάδα στον άξονα. Ενγκμπακοτό-Καμπετσή τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ δεν στερήθηκε προβλημάτων, αφού εκτός ντέρμπι έμειναν οι Ολιβέιρα, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σαμπανάτζοβιτς, Κώστας Γαλανόπουλος, ενώ είναι γνωστό, ότι ο Σιμόες θα χάνει το υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ. Ο Σβάρνας διατηρήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε ρόλο δεξιού μπακ, στόπερ τους Νεντελτσιάρου, Λάτσι και αριστερά τον Λόπες. Στον άξονα έπαιξαν οι Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι και Μάνταλος. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ανσαριφάρντ με τους Γκαρσία, Τάνκοβιτς στις πτέρυγες, με την Ένωση να αγωνίζεται σε διάταξη 4-3-3.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (85' Βιγιαφάνιες), Νιάς, Καμπετσής, Ιωαννίδης (78' Χατζηγιοβάνης), Ενγκμπακοτό (78' Καρλίτος)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Νεντελτσεάρου, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (88' Χριστόπουλος), Τάνκοβιτς (67' Μαχαίρας)

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Βέλεθ στο 58'. Ένα αχρείαστο φάουλ του Λάτσι κοντά στη σέντρα. Στην εκτέλεση πηδούν μόνοι τους για κεφαλιά δύο αντίπαλοι και η μπάλα φτάνει στον Βέλεθ, με τον Σβάρνα να μαρκάρει παθητικά και τον Ισπανό να ανοίγει το σκορ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Η διαιτησία του Βούλγαρου Γκεόργκι Καμπάκοφ δεν παρουσίασε προβλήματα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ παρέμεινε 4η με 45 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναίκός είναι 5ος με 42.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags