Facebook Pixel Δημήτρης Πέλκας: Έπαθαν... Πελκομανία οι Τούρκοι!
| 2021-03-01 17:03:00

Έπαθαν... Πελκομανία οι Τούρκοι! Μοίρασε ασπιρίνες: "Σωτήρας του Μπουλούτ" - Έρχεται Λουτσέσκου;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έπαθαν... Πελκομανία οι Τούρκοι! Μοίρασε ασπιρίνες: "Σωτήρας του Μπουλούτ" - Έρχεται Λουτσέσκου;

Δημήτρης Πέλκας: Μία ακόμα αγωνιστική στην Τουρκία είχε ελληνικό ενδιαφέρον. Τα φώτα έπεσαν στην αναμέτρηση Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε, όπου πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Πέλκας.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ στο 76' και έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, η οποία διατηρήθηκε στην 3η θέση με 54 βαθμούς, σε απόσταση τριών πόντων από την Γαλατά που είναι στην κορυφή.

Όπως είναι φυσικό, ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός έγινε talk of the town. Σε αθλητικές τηλεοπτικές εκπομπές τους έπιασε στην κυριολεξία... Πελκομανία. Στούντιο μετατράπηκε σε πίστα μπουζουκιών. Ακουγόταν ο «Ζορμπάς» με τους παρουσιαστές να σπάνε πιάτα και να χορεύουν συρτάκι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beyaz Futbol (@beyazfutbolailesi)

Στον τουρκικό Τύπο ο Πέλκας «παίζει» σε πρωτοσέλιδο να μοιράζει ασπιρίνες με το όνομά του! «Σαν φάρμακο ήρθε για την Φενέρ το γκολ του Πέλκα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πρωτοσέλιδο της «Fotomac», η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση παρουσιάζει θέμα με το πως τα ελληνικά ΜΜΕ χειρίστηκαν το θέμα της νίκης της Φενέρ. Μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο ενδιαφέρον της Ρούμπιν Καζάν για την απόκτησή του.

Η ρωσική ομάδα πρόσφερε 7 εκατ. Ευρώ στους Τούρκους, οι οποίοι απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση, τονίζοντας πως κοστολογούν τον Πέλκα με 15 εκατ. Ευρώ! Σημειωτέον, ότι οι Κωνσταντινουπολίτες απέκτησαν τον 27χρονο μεσοεπιθετικό έναντι 2.5 εκατ. ευρώ από τον ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής ο συμπατριώτης μας μετράει 18 παιχνίδια, 5 γκολ και 6 ασίστ στη τουρκική Super Lig.

Έσωσε τον Μπουλούτ;

Η «Fanatik» αποκαλεί τον Πέλκα σωτήρα! «Όχι μόνο κέρδισε το παιχνίδι», με τη γκολάρα που σημείωσε 25 μέτρα μακρυά από το τέρμα, «αλλά και έσωσε τον προπονητή του», σημειώνει η εφημερίδα, καθώς τις τελευταίες ημέρες ρεπορτάζ παρουσιάζουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου μια ανάσα από τη Φενέρμπαχτσε, εξαιτίας της κακής πορείας των «κυανοκίτρινων» στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, Τούρκοι ποδοσφαιρικοί σχολιαστές υποστήριζαν τηλεοπτικά, ότι αν έχανε η Φενέρ στην Τραπεζούντα, τότε ο Ερόλ Μπουλούτ δύσκολα να ανέβαινε στο αεροπλάνο της επιστροφής. Ο Πέλκας όμως, αφού πήρε 34 λεπτά χρόνο συμμετοχής με τη Γκιόζτεπε, επέστρεψε στην αρχική 11άδα μετά από 4 εβδομάδες (λόγω τραυματισμού) και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Τούρκο τεχνικό.

Οι λάτρεις των αριθμών στα τουρκικά ρεπορτάζ συγκράτησαν και ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο. Με το γκολ του Πέλκα, η Φενέρ συνέχισε την πολύ καλή παράδοση (την αποκαλούν Βασίλλισσα των εκτός έδρας παιχνιδιών) που έχει φέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Με εξαίρεση την ήττα από τη Γκαζιάντεπ, η τουρκική ομάδα έχει 10 νίκες και 2 ισοπαλίες, συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς μακρυά από το «Σουκρού Σαράτσογλου».

Κερδισμένος και με Λουτσέσκου ο Πέλκας

Όσον αφορά το μέλλον, αν η Φενέρ δεν κρατηθεί σε τροχιά τίτλου, τότε δύσκολα ο Μπουλούτ θα διατηρήσει τη θέση του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Γιατί οι πληροφορίες υποστηρίζουν την ύπαρξη προφορικής συμφωνίας μεταξύ του τουρκικού συλλόγου και του Λουτσέσκου. Όπως και να έχει ακόμα και σε αυτήν την εξίσωση, ο Πέλκας μπορεί να βγεί σούπερ κερδισμένος, λόγω της συνεργασίας τους στον ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος είχε εκφραστεί δημοσίως για τον Ρουμάνο με τα καλύτερα λόγια. Είχε τονίσει πόσο σημαντικό είναι να τον εμπιστεύεται ο προπονητής, τον οποίο και ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση που του έδειξε. Ο Πέλκας τον θεωρεί πολύ καλό τεχνικό τόσο στο τακτικό κομμάτι όσο και σε αυτό της ψυχολογικής προετοιμασίας. Επίσης ξέρει πως να διαχειρίζεται προσωικότητες διατηρώντας δίκαιη στάση σε κάθε ποδοσφαιριστή και χτίζοντας οκογενειακό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags