Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Μην συγχέουμε τη φάση Εμβιλά με Βαρέλα - Ακύρωσα γκολ ΠΑΟΚ και με έβριζε όλη η Τούμπα"!
| 2021-03-02 15:57:00

"Μην συγχέουμε τη φάση Εμβιλά με Βαρέλα - Ακύρωσα γκολ ΠΑΟΚ και με έβριζε όλη η Τούμπα"!

Sportdog Team
"Μην συγχέουμε τη φάση Εμβιλά με Βαρέλα - Ακύρωσα γκολ ΠΑΟΚ και με έβριζε όλη η Τούμπα"!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο πρώην γενικός αρχηγός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και πρώην διαιτητής, Δημήτρης Σαραϊδάρης, φιλοξενήθηκε στον «Libero FM» και μίλησε μεταξύ άλλων για το γκολ με το οποίο ο Ολυμπιακός επικράτησε του Βόλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γκολ του Εμβιλά και τη σύγκριση με το γκολ του Βαρέλα:

«Είναι διαφορετικές περιπτώσεις και δεν πρέπει να τις συγχέουμε. Κατά πρώτον, τότε δεν υπήρχε VAR. Δεύτερον, έχουν διαφορετική θέση οι ποδοσφαιριστές που ενεπλάκησαν στη φάση. Στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός, ο παίκτη που είναι σε θέση οφσάιντ περιορίζει το οπτικό πεδίο αλλά και την κίνηση του τερματοφύλακα. Ο κανονισμός είναι σαφής. Αν ο παίκτης που είναι οφσάιντ δεν επηρεάζει τη φάση και δεν επηρεάζει την προσπάθεια του τερματοφύλακα, δεν υπάρχει παράβαση. Υπάρχει η περίπτωση του αγώνα Λάρισα – Άρης, στην οποία κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Άρη από τη στιγμή που δεν επηρεάζει ούτε τη φάση ούτε και την προσπάθεια του τερματοφύλακα».

Για τις κρίσεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ:

«Θα πρέπει όλοι να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τον Κλάτενμπεργκ όταν λέει κάτι είναι υπέρ της ομάδας μας και να του κάνουμε κριτική όταν λέει κάτι που δεν μας αρέσει. Το να βγαίνει και να κρίνει τις φάσεις είναι ένα σωστό βήμα, αλλά η ένστασή μου είναι στο να κρίνει με τον ίδιο τρόπο όλες τις φάσεις. Υπήρχε φορά που για ίδια φάση, αυτές με εξόδους τερματοφύλακα, στη μια είδε πέναλτι και στην άλλη δεν είχε παράβαση».

Για το VAR:

«Είμαι υπέρ του VAR. Μαθαίνουμε όμως όλοι να το χρησιμοποιούμε. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Λάθη θα γίνουν, και το VAR το έχουμε σε μια προσπάθεια να τα μειώσουμε. Μη ξεχνάμε όμως πως οι διαιτητές ζούνε ακόμα κάτω από το φόβο. Έχουν καταγραφεί περιστατικά, τα ξέρετε, και αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να πάρουν αποφάσεις. Όπως ο ποδοσφαιριστής θέλει το καλύτερο περιβάλλον για να αγωνιστεί, ο διαιτητής θέλει το καλύτερο περιβάλλον για να κρίνει. Διαιτητές έρχονται και διαιτητές φεύγουν και το πρόβλημα είναι εκεί. Για να αλλάξει το περιβάλλον, χρειάζεται βούληση».

Για τις ατάκες Κλάτενμπεργκ για τους διαιτητές:

«Με αυτή την ατάκα θίγει τους διαιτητές, θίγει και τους δημοσιογράφους. Ο ίδιος, τι κάνει; Αν ξέρει κάτι ας μη βάλει τους διαιτητές να παίξουν. Προσωπικά, δεν είδα βελτίωση στη διαιτησία με Κλάτενμπεργκ. Έχουμε τους ίδιους πίνακες, δεν έχουν αναδειχθεί νέοι διαιτητές, δεν είδα βήμα προς τα εμπρός. Για μένα είναι λάθος να αποφασίζουν 4 ομάδες για τον αρχιδιαιτητή. Θα πρέπει η επιλογή να είναι από όλους».

Για τη φάση με τους Γεωργιάδη – Καράμπελα:

«Δε έχω πρόβλημα να απαντήσω σε αυτό. Ήμουν μακριά, δεν είδα. Έγινε λάθος. Δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ, δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω για τη φάση αυτή. Ο,τι έβλεπα, αυτό σφύριζα, και τότε, και σε όλα τα παιχνίδια. Η χειρότερη θέση του βοηθού είναι αριστερά και στα άκρα. Ρώτησε όποιον θέλεις που έχει παίξει βοηθός. Αυτό θα σου πει. Δεν το λέω ως δικαιολογία, έτσι είναι. Στη καριέρα μου, έχω ακυρώσει γκολ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με το σκορ στο 0-0, και με έβριζε όλη η Τούμπα. Αυτή είναι η ζωή του διαιτητή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags