Facebook Pixel Ολυμπιακός - Λαμία: 3-0
| 2021-03-07 16:48:00

Ψέκασε, σκούπισε, καθάρισε και τώρα Άρσεναλ! Έριξε 3 στη Λαμία και "έχασε" Μπα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Ψέκασε, σκούπισε, καθάρισε και τώρα Άρσεναλ! Έριξε 3 στη Λαμία και "έχασε" Μπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με 3-0 επικράτησε η ομάδα του Πειραιά για την 26η αγωνιστική και πλέον η προσοχή της στρέφεται στην αναμέτρηση της Πέμπτης για τους "16" του Europa League.

Ολυμπιακός - Λαμία: 3-0

Ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκε ούτε μία στιγμή. Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα 3-0 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη και πλέον κοιτάζει το ματς των "16" του Europea League απέναντι στην Άρσεναλ. Οι Πειραιώτες καθάρισαν τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, μιας και τα γκολ των  Μπρούμα, Φορτούνη, Ελ Αραμπί σημειώθηκαν στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν στο ρελαντί και διατήρησαν το υπέρ τους σκορ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με διάθεση να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι, με κύριο εκφραστή αυτών προσπαθειών των Μπρούμα, ο οποίος έδειξε ότι είναι σε περίοδο μεγάλου φορμαρίσματος. Ο Πορτογάλος απείλησε στο 4' και στο 8' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πειραιά με πολύ όμορφο τρόπο, μετά από συνεργασία Βαλμπουενά-Φορτούνη. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, oι γηπεδούχοι σημείωσαν και δεύτερο γκολ.

Μετά από λάθος του Πίτι, που έδιωξε πάνω στον Φορτούνη, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με τα πόδια σχεδόν πάνω στη γραμμή, στη συνέχεια ο Φορτούνης έγινε κάτοχος της μπάλας και με γλυκό πλασέ ζευγάρωσε τα τέρματα των Πειραιωτών για το 2-0. Όσο τυχερός όμως ήταν ο Ολυμπιακός στα πρώτα δέκα λεπτά τόσο άτυχος στάθηκε στη συνέχεια, λόγω του τραυματισμού του Μπα που έφερε τον Σίλβα στο παιχνίδι και τον Εμβιλά να οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Παπασταθόπουλο, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο. Παρ' όλα αυτά έσφιξε δόντια και συνέχισε, η κατάσαση όμως προκάλεσε προβληματισμό στον Πέδρο Μαρτίνς λόγω του προβλήματος του Ολυμπιακού στα στόπερ ενόψει Άρσεναλ, μιας και ο Σεμέντο έχει τεθεί νοκ άουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν έριξαν ρυθμό. Συνέχισαν να πιέζουν τη Λαμία με την τριπλέτα Βαλμπουενά, Μπρούμα, Φορτούνη να βγάζει συνεργασίες. Ο τελευταίος δε παραλίγο να σημειώσει και δεύτερο προσωπικό γκολ μετά από μπαλιά του Μπουχαλάκη στο 31'. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Σίλβα άνοιξε προς τα αριστερά, ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έκανε το 3-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε εξαιτίας των πολλών αλλαγών που έκαναν οι δύο προπονητές. Η μονοτονία έσπασε στο 76' όταν είδαμε τον Χασάν να βρίσκει τον Ραντζέλοβιτς μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του Σέρβου πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Έδωσε ασίστ στον Μπρούμα για το 1-0 και σημείωσε το 2-0. Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο MVP της αναμέτρησης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με βασικούς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λαμία, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ξεκινάει με 4-2-3-1 έχοντας στο αρχικό σχήμα και τον Φορτούνη και τον Βαλμπουενά. Συγκεκριμένα, ο Σα υπερασπίστηκε τα δοκάρια, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ τοποθετήθηκαν στα άκρα της άμυνας και οι Παπασταθόπουλος και Μπα έπαιξαν στόπερ. Μπουχαλάκης και Εμιλά ήταν το δίδυμο του άξονα με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα φτερά αγωνίστηκαν Βαλμπουενά και Μπρούμα με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (18’ λ.τ. Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (56’ Μασούρας), Εμβιλά, Βαλμπουενά (56’ Ανδρούτσος), Μπρούμα, Φορτούνης (46’ Χασάν), Ελ Αραμπί (62’ Ραντζέλοβιτς) Στον πάγκο έμειναν: Κρίστινσον, Τιάγκο, Κάιπερς, Ντρέγκερ, Χολέμπας

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Μαντζρεκάρ, Βύντρα, Ασίγκμπα, Σαραμαντάς, Παλαβαντισβίλι, Μπιάρνασον (75’ Σταμούλης), Προβυδάκης (55’ Κωστίκα), Πίτι (63’ Μπουλούλης-Τσαμπρούνης), Ρόμανιτς (46’ Χατζηστραβός), Βασιλακάκης

Η ΦΑΣΗ: Το 1-0 από τον Μπορύμα

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Το παιχνίδι είχε στιγμές έντασης, η διαιτησία του Καραντώνη δεν είχε πάντως προβλήματα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός ηγείται της κούρσας του πρωταθλήματος με 64 βαθμούς και πλέον η προσοχή του στρέφεται στο ματς με την Άρσεναλ, την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη. Η Λαμία έχει 19 και θα δώσει μάχη για την παραμονή.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags