Facebook Pixel ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Δεν έστησε την ομάδα να χάσει ο Χιμένεθ - Ψάχνει άλλοθι
| 2021-03-08 12:50:00

"Δεν έστησε την ομάδα να χάσει ο Χιμένεθ - Ψάχνει άλλοθι -Μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ για χρόνια ότι..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν έστησε την ομάδα να χάσει ο Χιμένεθ - Ψάχνει άλλοθι -Μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ για χρόνια ότι..."

Γιατί είναι… θύμα ο Τσιντώτας, οι μεταγραφές και η πρόβλεψη για το μέλλον του Ισπανού κόουτς. Ο Τάσος Τσατάλης μιλάει στο Sportdog για το θέμα Χιμένεθ στην Ένωση και την κατάσταση στην ομάδα μετά τις τελευταίες περίεργες-δύσκολες μέρες!

ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Η ήττα από τον Βόλο και ο τρόπος που ο Μανόλο Χιμένεθ διαχειρίστηκε την ομάδα του σε σημείο να διακινδυνέψει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου φούντωσε τον προβληματισμό στην ΑΕΚ για τον Ισπανό τεχνικό. Απόρροια αυτής της κατάστασης ήταν η συνάντηση της Παρασκευής με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ζητά εξηγήσεις από τον προπονητή της Ένωσης, ο οποίος σε δηλώσεις του πριν το ματς με τον Απόλλωνα αποκάλυψε την ανησυχία του διοικητικού ηγέτη της ομάδας για την ετοιμότητα των παικτών στα πλέι οφ.

Αυστηρή κριτική στον Μανόλο Χιμένεθ ασκεί ο Τάσος Τσατάλης. Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ μίλησε στο Sportdog και υποστήριξε, ότι ο 57χρονος προπονητή έχει γεμίσει με ανασφάλεια και ψάχνει για άλλοθι. Παράλληλα πήρε θέση για τη μεταγραφή Ντατσένκο και έδωσε κάποια ελαφρυντικά στον Τσιντώτα για την κάκιστη χρονιά που κάνει, ενώ σχολίασε το νέο... κατόρθωμα του Χνιντ υποστηρίζοντας, ότι η περίπτωσή του δεν τιμάει την ομάδα. Στο τέλος εξέφρασε την άποψή του για το μέλλον διατυπώνοντας την άποψη, ότι η ομάδα του Δικέφαλου αετού πρέπει να ενισχυθεί κυρίως αμυντικά.

Πού αποδίδεις τα λάθη Χιμένεθ στο στήσιμο και τη διαχείριση της αναμέτρησης με τον Βόλο; Έχει ειπωθεί μέχρι και ότι έστησε την ομάδα για να χάσει...

«Εντάξει, φυσικά δεν έστησε την ομάδα για να χάσει, αλλά το γεγονός πως ακόμη και άνθρωποι με πολύ σοβαρή άποψη για τα της ΑΕΚ, έφτασαν στο σημείο να το υπονοήσουν λόγω της οργής τους για όσα είδαν, κάτι λέει. Κατά τα άλλα είμαστε σε μια κλασική περίοδο που ο Χιμένεθ έχει γεμίσει ανασφάλεια. Σε τέτοιες περιόδους τον έχουμε συνηθίσει να πηγαίνει ενστικτωδώς λόγω ψυχοσύνθεσης στην αναζήτηση άλλοθι κι αυτό επηρεάζει τις επιλογές του. Δυστυχώς ορισμένα χαρακτηριστικά του δεν γίνεται να αλλάξουν ποτέ, είναι θέμα χαρακτήρα. Κι επειδή δεν τα ξεπερνάει, έχει φτάσει στο σημείο να περιμένει πότε θα αδειάσει ο πάγκος της ΑΕΚ για να βρει δουλειά. Σκληρή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Ισπανός δήλωσε μετά το παιχνίδι, ότι 5 παίκτες του ζητούσαν αλλαγή. Πώς το σχολιάζεις;

«Και πέντε παίκτες να ζήτησαν αλλαγή, υπήρχαν τουλάχιστον τρεις – τέσσερις από το βασικό rotation που ήταν στον πάγκο και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Δεν νομίζω να του ζήτησαν κι αυτοί να μην τους βάλει. Ειδικά στις δηλώσεις ακριβώς μετά το τέλος των αγώνων, που δεν έχει και καθαρό μυαλό, ο Μανόλο έχει πει κατά καιρούς εκπληκτικά πράγματα».

Η ΑΕΚ πήρε τον Γενάρη δεξί μπακ. Γιατί αποκτήθηκε ο Νταντσένκο από τη στιγμή που ο Χιμένεθ δείχνει πως δεν θέλει να τον χρησιμοποιήσει;

«Δεν ξέρω γιατί αποκτήθηκε ο Νταντσένκο αφού ο Χιμένεθ δείχνει να μην θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Είναι ένα σοβαρό θέμα συνεννόησης εντός ομάδας αυτό και σίγουρα δεν το λες και θετικό. Βέβαια ο Μανόλο κι άλλες φορές στο παρελθόν, έχει κρύψει την δυσφορία του πριν έρθει ένας παίκτης και περιμένει να την δείξει, αφότου έρθει. Αποφεύγει στην πραγματικότητα την μεγάλη ανάμειξη στις μεταγραφές, μάλλον για να κρατάει τις επιλογές του ανοιχτές μετά… Κι αυτό δεν είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί από τον Χιμένεθ. Όλα είναι μέρος του γνωστού πακέτου. Καμιά έκπληξη».

Βλέπεις ο Χιμένεθ να αποχωρεί νωρίτερα από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του συμβολαίου του;

«Υπό κανονικές συνθήκες, δηλαδή με μια μίνιμουμ ομαλή πορεία στην συνέχεια, δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα αποχώρησης πριν την λήξη της σεζόν. Τώρα για το συμβόλαιο δεν θέλω να πω κάτι, καθώς δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι δεσμευτικό ούτε για την ομάδα, ούτε για τον Μανόλο. Προφανώς οι αποφάσεις θα παρθούν στην πορεία και μέχρι το τέλος της σεζόν».

Πώς εξηγείται το νέο καθοριστικό λάθος του Τσιντώτα με το πέναλτι που έκανε;

«Είναι κακή σεζόν για τον Τσιντώτα. Δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος των προσδοκιών. Σίγουρα δεν βοήθησε και η γενικότερη κατάσταση. Δεν είναι αυτή η εικόνα των πραγματικών του δυνατοτήτων, μιλάμε για έναν γκολκίπερ που στάθηκε στην σεζόν του πρωταθλήματος σε πολλά ματς δύσκολα και κρίσιμα κι εντός κι εκτός συνόρων. Είναι από τα «θύματα» -και-της φετινής κατάστασης στην ΑΕΚ πιστεύω».

Θα υπάρξουν εξελίξεις με τον Χνιντ μετά την αποβολή του στον Βόλο;

«Η περίπτωση του Χνιντ δεν τιμάει την ΑΕΚ. Και η εικόνα του από αθλητικής πλευράς και το γεγονός πως αυτά που είναι τα αδύναμα του σημεία τα βλέπουμε τα ίδια ακριβώς από την πρώτη του συμμετοχή, δείχνει πως δεν υπάρχει η κατάλληλη διαχείριση του παίκτη στη καθημερινότητα της ομάδας. Δεν είναι περίεργο καθώς από τις βασικές αδυναμίες της ΑΕΚ είναι το να βρει το κατάλληλο τεχνικό τιμ εδώ και χρόνια. Οπότε ακόμη κι αν δεχτούμε πως έγινε λάθος και ο παίκτης δεν κάνει για την ΑΕΚ, όπως είναι η κατάσταση δυστυχώς το πρόβλημα μεγεθύνεται αντί να μειώνεται με την δουλειά. Ο Χνιντ θα τελειώσει την σεζόν στην ΑΕΚ, μετά δεν ξέρω τι θα γίνει».

Η συζήτηση για το αύριο της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, μέσα σε φωνασκίες περί ριζικών αλλαγών στο ρόστερ. Ποιοί παίκτες έχουν μέλλον και ποιοί θεωρείς, ότι δεν θα βρίσκονται την «επόμενη» μέρα στα Σπάτα;

«Δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα, δεν βοηθάει σε κάτι τώρα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η ΑΕΚ θα είναι λάθος να φοβηθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της όπως είναι. Ειδικά στην άμυνα, αυτή τη στιγμή έχει μια σύνθεση με αρκετούς παίκτες που θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικοί ως δεύτερες και τρίτες επιλογές σε μια ομάδα που θα είχε δεδομένες τις υψηλού επιπέδου πρώτες λύσεις της. Δεν έχει όμως αυτές τις επιλογές κι αυτό είναι το πρόβλημα που κάνει και τους άλλους να φαίνονται χειρότεροι, γιατί καλούνται να παίξουν ρόλο μεγαλύτερο από αυτόν που δικαιολογεί η ποιότητα τους. Μιλάω για όλες τις θέσεις της άμυνας, παντού το έχει το πρόβλημα η ΑΕΚ και γενικά η άμυνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πιστεύω η Ένωση θα ήταν πάρα πολύ καλύτερη του χρόνου, ακόμη κι αν δεν έπαιρνε κανέναν παίκτη για την μέση και μπροστά κι έπαιρνε μόνο αμυντικούς. Βασικούς όμως, σε όλες τις θέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μπάσιμο" Τίγρη για τέσσερις μεταγραφές - Τέτοιους παίκτες ψάχνει για την ΑΕΚ εν όψει νέας σεζόν!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags