Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι «Reggae Boyz» πάνε στο Κατάρ δια χειρός…Southgate!
| 2021-03-09 04:33:00

Οι «Reggae Boyz» πάνε στο Κατάρ δια χειρός…Southgate!

Sportdog Team
Οι «Reggae Boyz» πάνε στο Κατάρ δια χειρός…Southgate!

Έχουν περάσει 23 χρόνια από την τελευταία φορά που η Τζαμάικα βρέθηκε για πρώτη και μοναδική -έως τώρα- φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ήταν το 1998, στα γήπεδα της Γαλλίας, όπου οι «Reggae Boyz» κατέβαλαν τις δικές τους προσπάθειες στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό «ραντεβού» με μπροστάρη τον Theodore Whitmore.

Πλέον, με τον ίδιο στην θέση του προπονητή, το «όνειρο» της πρόκρισης φαντάζει πιο κοντά από ποτέ. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τζαμάικας ιδρύθηκε το μακρινό 1910. Μόλις δεκαπέντε χρόνια αργότερα συστάθηκε και η πρώτη εθνική ομάδα, δίνοντας το παρθενικό επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο την Αϊτή. Μέχρι και το 1962, καθιερωμένες θεωρούνταν οι αναμετρήσεις με την Αϊτή, το Τρινιντάντ και Τομπάγκο αλλά και την Κούβα. Βλέπετε, ακόμη ήταν από Αγγλική κυριαρχία και οι «Reggae Boyz» δεν μπορούσαν να αγωνιστούν ακόμη σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου η στο Gold Cup.

Έτσι περιορίζονταν σε φιλικούς αγώνες με τα υπόλοιπα νησιά της Καραϊβικής, μέχρι να έρθει η ώρα της ανεξαρτησίας. Πράγματι, το 1962 η Τζαμάικα ανακηρύσσεται και επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος και άμεσα φροντίζει να εισαχθεί στους «κόλπους» της FIFA και της CONCACAF, ωστόσο όμως χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε να κάνει το πρώτο «κλικ» στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου της Βόρειας Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags