Facebook Pixel ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης: 2-0
| 2021-03-08 21:23:00

Υπάρχει θεός! Καλή εμφάνιση και νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα - "Δήμιος" ο Ανσαριφάρντ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Υπάρχει θεός! Καλή εμφάνιση και νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα - "Δήμιος" ο Ανσαριφάρντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δύο γκολ του Ιρανού επιθετικού, η Ένωση επικράτησε 2-0 της Ελαφράς Ταξιαρχίας στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία στην 25η αγωνιστική.

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης: 2-0

Στο παιχνίδι με τον Βόλο στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου ηττήθηκε και προκάλεσε ξανά προβληματισμό στον κόσμο της, ο οποίος κάθε αγωνιστική πικραίνεται από την εικόνα της ομάδας του. Κόντρα στον Απόλλωνα όμως η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που απολαμβάνουν οι οπαδοί της.  Η Ένωση έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και επικράτησε 2-0 με πρωταγωνιστές τον Ανσαριφάρντ που σκόραρε και τα δύο γκολ, τον πολύ ανεβασμένο Αλμπάνη, αλλά και τον Μάνταλο. Μάλιστα ο Ιρανός σημείωσε το έκτο του γκολ σε πέντε ματς απέναντι στην Ελαφρά Ταξιαρχία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ μπήκε με ανεβασμένη διάθεση και προσπάθησε να γίνει απειλητική με κινητήριους μοχλούς τον Αλμπάνη και τον Λιβάι Γκαρσία, με Μάνταλο, Σιμάνσκι και Σάκχοφ να προσπαθούν και αυτοί να βοηθήσουν την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η Ένωση πίεσε ψηλά, έφτιαξε δύο καλές στιγμές στο 3' και στο 4' και άνοιξε το σκορ στο 7' με τον Ανσαριφάρντ να παίρνει την ασίστ του Λιβάι Γκαρσία και να σημειώνει το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα ο Αλμπάνης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βέρχουλστ χωρίς να βρει δίχτυα.

Από προσπάθεια του Αλμπάνη όμως προήλθε το 2-0. Ο 26χρονος έπιασε γυριστό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ που πλάσαρε σε κενή εστία. Στη συνέχεια η ΑΕΚ δεν έριξε ρυθμούς και κυνήγησε ένα τρίτο γκολ. Παρότι είχε δύο τρομερές ευκαιρίες με τον Μάνταλο (33') και τον Σιμάνσκι (36') δεν το κατάφερε στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έβγαλε δύο καλές στιγμές με Μάνταλο στο 47' και τον Σάκχοφ στο 59', μετά ο Απόλλων ισορρόπησε, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Σταδιακά με τις αλλαγές ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με τον Χιμένεθ να αλλάζει τα σχέδια στο τελευταίο τέταρτο με σύστημα με τρία στόπερ, εισάγοντας στο παιχνίδι τον Νεντελτσιάρου.

Παρ' όλα αυτά, ο Απόλλων που ήταν άφαντος επιθετικά έβγαλε την πρώτη του τελική στο 80΄. Μετά από σόλο του Φερνάντεθ, η μπάλα στρώθηκε στον προωθημένο Ντομίνγκες που έκανε το πλασέ αλλά δεν βρήκε εστία! Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν και δεύτερη ευκαιρία, αλλά το το σουτ του Ντομίγκες κόντραρε. Η τελευταία φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 91' με τον Γκαρσία να σουτάρει και τον Βέρχουλστ να αποκρούει, με το 2-0 να παραμένει τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Δεν σκόραρε, αν και είχε ευκαιρίες, συμμετείχε στο δεύτερο γκολ και ήταν πολύ ορεξάτος και δραστήριος. Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στη νίκη επί του Απόλλωνα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ για ένα ακόμα παιχνίδι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Εκτός έμειναν οι Νέλσον Ολιβέιρα, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Μιχάλης Μπακάκης, Κώστας Γαλανόπουλος, Μάριο Μιτάι, Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Αντρέ Σιμόες οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς εξέτισε τιμωρία λόγω καρτών ενώ τιμωρημένος ήταν και ο Χνιντ που αποβλήθηκε στο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου με τον Βόλο.

Ο Ισπανός τεχνικόςαποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Όλεγκ Νταντσένκο, με τον Ουκρανό να ξεκινά βασικός στη θέση του δεξιού μπακ για την ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Μάλιστα αυτή ήταν είναι η πρώτη φορά που ο Νταντσένκο έπαιξε στα δεξιά της άμυνας, αφού στο ντεμπούτο του με την ομάδα (με τον Απόλλωνα στο Κύπελλο) είχε ξεκινήσει σε θέση δεξιού χαφ. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία, στα δεξία τοποθετήθηκε ο Ντατσένσκο και αριστερό ο Λόπες με Σβάρνα, Λάτσι στα στόπερ. Σιμάνσκι, Σάκχοφ και Μάνταλος τοποθετήθηκαν στον άξονα, ο Αλμπάνη κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Γκαρσία της δεξιά και μοναδικός προωθημένος έπαιξε ο Ανσαριφάρντ, που ολοκλήρωνε το 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού.

Από πλευράς Απόλλωνα, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βέρχουλστ, έχοντας τους Κάλισιρ, Ντομίνγκες, Λισγάρα και Μπρούσιτς στην άμυνα. Λαγός, Σλίβκα το δίδυμο στα χαφ, με τον Κολ δεξιά, τον Χουχούμη αριστερά και τον Ιωαννίδη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντάουντα, στο 4-4-1 του Γιώργου Παράσχου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ντατσένκο, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Μάνταλος (67' Μαχαίρας), Αλμπάνης (78' Νεντελτσιάρου), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Κάλισιρ (46' Τσαμπούρης), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς (64' Φατιόν) – Λαγός (64' Φερνάντες), Σλίβκα (46' Μουνιέ), Κολ, Χουχούμης - Ιωαννίδης – Ντάουντα (79' Μπεντινέλι).

Η ΦΑΣΗ: Η ευκαιρία του Μάνταλου στο 33'. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έπιασε φαλτσαριστό πλασέ, μετά από ατομική ενέργεια του Αλμπάνη, αλλά ο Βέρχουλστ εκτινάχθηκε στο αριστερό παραθυράκι και έδιωξε θεαματικά.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 58' ο Βέρχουλστ μάζεψε τη μπάλα με το χέρι μετά από γύρισμα συμπαίκτη του. O Τζήλος δεν είδε την παράβαση.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ ισοβάθμισε με τον Άρη στη 2η θέση με 48 πόντους και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ. Ο Απόλλων παραμένει 10ος με 25.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags