Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: "Υπάρχει φαβορί στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ... λόγω Ολυμπιακού" - Ατάκες... φωτιά για Μπόλονι, Γκαρσία!
| 2021-03-14 10:15:00

"Υπάρχει φαβορί στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ... λόγω Ολυμπιακού" - Ατάκες... φωτιά για Μπόλονι, Γκαρσία!

Sportdog Team
"Υπάρχει φαβορί στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ... λόγω Ολυμπιακού" - Ατάκες... φωτιά για Μπόλονι, Γκαρσία!

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Sportdog, ο Σάκης Τσιώλης αναφέρεται στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, κάνει το σχόλιό του για Μπόλονι-Γκαρσία, ενώ δίνει απαντήσεις και για την κούρσα της τετράδας στην Superleague.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει στο Sportdog.gr το ντέρμπι της Λεωφόρου, κάνει την πρόβλεψή του και σχολιάζει το μέλλον των δύο προπονητών. Ποια η εκτίμησή του για την τελική τετράδα και τα πλέι οφ.

Του Χρήστου Δημόπουλου

Αναλυτικά ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός μίλησε:

Για τις προοπτικές με τις οποίες πηγαίνουν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ:

«Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες δεν είναι στα καλύτερά τους. Έχουν και θέματα ψυχολογίας με τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά και γενικότερα με τα ζητήματα εσωστρέφειας που αντιμετωπίζουν και η μία και η άλλη. Έτσι, προσπαθούν κατά κάποιο τρόπο να δουν αυτό το παιχνίδι ως εξιλέωση».

Για το ποιος έχει προβάδισμα νίκης:

«Νομίζω ότι και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός έχει μία ψυχολογική δύναμη για να παλέψει και να νικήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα με τον Μπόλονι, πρέπει να ξεκαθαριστεί το ζήτημα. Να του πουν «ή μένεις και σε στηρίζουμε σε αυτά τα 9-10 παιχνίδια μέχρι το τέλος», ή αλλιώς να τελειώσει εν τη γενέσει αυτή η ιστορία που δημιουργήθηκε. Θέλω να πιστεύω λόγω του ότι μίλησε και με τους παίκτες, ότι ίσως πάρθηκε η πρώτη απόφαση. Δηλαδή ότι «πάμε μαζί μέχρι το τέλος και από εκεί πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε». Γιατί ο προπονητής πρέπει να καθοδηγεί. Αν οι παίκτες αισθάνονται ότι ο κόουτς είναι στον... αέρα, άλλα θέλουν ν’ ακούσουν κι άλλα κάνουν. Για να κρατηθεί η αγωνιστική πειθαρχία χρειάζεται στήριξη ο προπονητής και νομίζω ότι την έδωσαν στον Μπόλονι, αφού είναι ακόμα παρών. Αυτή είναι η δική μου άποψη, με το τι λέει η λογική του προπονητή».

Για τον Λάζλο Μπόλονι:

«Ο κόουτς θα πρέπει να το δει κι εκείνος αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες ποιοτικούς στο ρόστερ του. Για παράδειγμα ο Μακέντα δεν γίνεται να πηγαίνει συνέχεια στην αλλαγή και να είναι μόνιμα μία δεύτερη επιλογή. Όπως και ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος ειδικά στη Λεωφόρο που είναι ένα κλειστό γήπεδο και ευνοεί τους καλούς ποιοτικά αθλητές, θα πρέπει να πάρει κι αυτός τη θέση του στην ομάδα. Γι’ αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές υπάρχει θέση στον Παναθηναϊκό, ανεξάρτητα αν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κερδήθηκε χωρίς αυτούς σε πρώτο πλάνο».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία:

«Το βάρος πέφτει ακόμα περισσότερο στον Γκαρσία σε σχέση με τον Μπόλονι, γιατί ο Γκαρσία βρίσκεται 9-10 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Άρα είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή που αντικαθιστά κάποιον άλλο, να γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις. Άλλωστε και αυτούς τους 3-4 νεαρούς στους οποίους στηρίζεται αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ (σ.σ. Τζόλης κτλ.), τους είχε και στην Κ-19. Επομένως, η πίεση στον Γκαρσία και στον ΠΑΟΚ για τα αποτελέσματα είναι μεγαλύτερη».

Για την πίεση του να κρίνεται ένας προπονητή ανά αγώνα:

«Ο προπονητής γενικότερα, όχι μόνο στην Ελλάδα και με εξαίρεση κάποιες λίγες χώρες που στηρίζουν, παίζει πάντα κάθε Κυριακή για το αποτέλεσμα. Προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα ο Κλοπ που δεν έχει κλονιστεί φέτος στην Λίβερπουλ. Ο Μπόλονι εν προκειμένω πηγαίνει και προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να παραταχθεί σε ένα παιχνίδι οριακό (σ.σ. με τον ΠΑΟΚ), τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο. Αφήνοντας πίσω το αν θα υπάρχει την Δευτέρα στη θέση του. Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς μες στο DNA του προπονητή. Ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι σε ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, είναι κάτι που γυρνάει συνέχεια στο μυαλό σου. Κάνεις μία προεργασία μέσα σου ψυχολογική, για να πιστέψεις πρώτα απ’ όλα εσύ στον εαυτό και να παρατάξεις σωστά την ομάδα σου. Το coaching είναι το σημαντικό, όχι απλώς να ακολουθήσουν οι παίκτες ένα πρόγραμμα προπόνησης».

Για το ποιος έχει προβάδισμα για την τελική τετράδα:

«Είναι πάρα πολύ ρευστή πλέον η κατάσταση. Με τη σταθερότητα στην απόδοση που έχει αυτή τη στιγμή ο Άρης, θα έλεγα ότι είναι πιο κοντά στο να μπει στην πρώτη τριάδα. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Άρης είναι δυνατός διεκδικητής, με βάση την εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έρχεται και ο Αστέρας Τρίπολης από πίσω, που έχει ένα παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ίδια ώρα που Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στη Λεωφόρο. Με νίκη στην Τρίπολη και μία πιθανή ισοπαλία στη Λεωφόρο, ο Αστέρας ανεβαίνει πιο ψηλά και μπορεί να διεκδικήσει κι εκείνος κάτι περισσότερο. Όλοι είναι ικανοί για μία θέση στην τετράδα και η ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ φυσικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βγάζει "είδηση" για Εθνική το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ - Ποιον "βλέπει" ο Φαν’τ Σχιπ - "Κόβει" top όνομα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags