Facebook Pixel Sportdog.gr | Η "αναγέννηση" του Νίνη - Σκέψη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό - Ο Μπέος και τα 7.5 εκατομμύρια
| 2021-03-16 16:32:00

Η "αναγέννηση" του Νίνη - Σκέψη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό - Ο Μπέος και τα 7.5 εκατομμύρια

Sportdog Team
Η "αναγέννηση" του Νίνη - Σκέψη Αναστασίου στον Παναθηναϊκό - Ο Μπέος και τα 7.5 εκατομμύρια

Η ιστορία πίσω από τη δυναμική επιστροφή του Έλληνα άσου στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το συμβόλαιό του στον Βόλο και η αλλαγή που τον... εκτόξευσε.

Μια από τις μεγαλύτερες (και πιο ευχάριστες) εκπλήξεις της φετινής χρονιάς στην Σούπερ Λιγκ είναι αναμφίβολα ο Σωτήρης Νίνης. Το όνομα του πρώην διεθνούς άσου τα τελευταία χρόνια μπορεί να ήταν συνυφασμένο με την έννοια της λέξης τραυματισμός, ωστόσο ο ίδιος δείχνει να τα έχει αφήσει όλα πίσω, από τη στιγμή που έχει γίνει κάτοικος Βόλου.

του Ηλία Λιβάνιου

Από τις απορρίψεις στην Ιθάκη του

Ο 30χρονος πλέον άσος, παρότι την αγωνιστική περίοδο 2019-20 δεν είχε βρει σύλλογο δεν τα είχε βάλει κάτι και είχε πεισμώσει προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Και δεν τα έβαλε κάτω ούτε αφού δεν κατάφερε να πείσει ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Απόλλων Σμύρνης για να του προσφέρουν ένα συμβόλαιο. Έτσι ο Αχιλλέας Μπέος και ο Βόλος ήρθαν στις 18 Αυγούστου 2020 να του δώσουν αυτό που τόσο έψαχνε, την ευκαιρία δηλαδή για να φωνάξει ξανά παρών σε ένα υγιές περιβάλλον. Και η ομάδα του Βολού το προσφέρει αυτό, κάτι που φαίνεται και από την εξέλιξη παικτών όπως ο Δουβίκας, ο Φεράρι και ο Περέα.

Ο Σωτήρης Νίνης φέτος μετράει 19 συμμετοχές και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα σε ομάδες όπως η ΑΕΚ και δείχνει να πατάει αρκετά καλά στα πόδια του. Για να φτάσουμε βέβαια μέχρι εδώ χρειάστηκε η χρηματιστηριακή του αξία να πέσει στα… τάρταρα, καθώς ο ίδιος παίκτης που κάποτε είχε φτάσει στο transfermarkt τα 7.5 εκατ. ευρώ, πλέον κοστολογείται στις 200 χιλ. ευρώ.

Το μεγάλο σερί του

Πάντως το πιο ευχάριστο που προκύπτει είναι οι συνεχόμενες εμφανίσεις του Έλληνα άσου! Ο Νίνης από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς του Βόλου, κάτι που σημαίνει ότι έχει αγωνιστεί σε 9 συνεχόμενες αναμετρήσεις! Και όλα αυτά ενώ στις 7 Φεβρουαρίου θα γινόταν αλλαγή στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης μόλις στο 39΄ από τον Λόπεθ, κάτι που του είχε προκαλέσει προσωρινή δυσαρέσκεια, ωστόσο το ξεπέρασε και δεν κοίταξε πίσω του.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Νίνης όχι μόνο βρίσκει χώρο στο γήπεδο, αλλά πλέον το κάνει και από άλλη θέση, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τον έχουμε δει από μεσοεπιθετικό να γυρνά πιο πίσω, ως οχτάρι, για να καλυφθεί το γεγονός ότι πλέον δεν έχει τα τρεξίματα και την εκρηκτικότητα του παρελθόντος. Μια σκέψη που υπήρχε για τον ίδιο και όταν ήταν στον Παναθηναϊκό με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο.

Χαρακτηριστικό του πόσο πολύ παίζει για τα δεδομένα του αποτελεί το γεγονός ότι ο Βόλος είναι με… μισή χρονιά η 5η ομάδα με την οποία έχει καταγράψει τις περισσότερες συμμετοχές, πίσω από τους Παναθηναϊκό, Σαρλερουά, ΠΑΟΚ και Χαποέλ Ασκελόν. Για να ξεπεράσει τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αγωνιστεί φέτος σε ακόμη 5 περιπτώσεις, κάτι που θεωρείται αρκετά πιθανό. Για την ιστορία το συμβόλαιο του ήταν μονοετές και λήγει τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags