Facebook Pixel ΕΠΟ - Θοδωρής Ζαγοράκης: Σκληρό πόκερ στην ΕΠΟ - Χωρισμένοι ΟΣΦΠ…ΠΑΟ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Δεν θα το δεχθεί ο Ζαγοράκης!
| 2021-03-17 17:26:00

Σκληρό πόκερ στην ΕΠΟ - Χωρισμένοι ΟΣΦΠ…ΠΑΟ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Δεν θα το δεχθεί ο Ζαγοράκης!

Οι Μιχείες
Σκληρό πόκερ στην ΕΠΟ - Χωρισμένοι ΟΣΦΠ…ΠΑΟ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Δεν θα το δεχθεί ο Ζαγοράκης!

Κορυφαίο όνομα… τρελάθηκε λόγω Ολυμπιακού. "Σιχαίνεται" άλλωστε τις ετικέτες, όπως αυτή που του φοράνε τώρα, πως τον έβαλαν οι Πειεραιώτες μέσω... Κρήτης. Έρχονται εκπλήξεις.

ΕΠΟ - Θοδωρής Ζαγοράκης: Το σκληρό πόκερ ανάμεσα ουσιαστικά σε δυο στρατόπεδα, ενόψει της 27ης Μαρτίου, που θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, κορυφώνεται. Για παράδειγμα μια πολύ γερή παρτίδα παίχθηκε χθες βράδυ, τις τελευταίες ημέρα/ώρες υποβολής υποψηφιοτήτων.

Απο την μία είχαμε 7 υποψηφιότητες για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, με τις 4+1 να έχουν...άρωμα 2004. Κι αυτό αφού υποδείχθηκαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης Γιούρκας Σεϊταρίδης, Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παντελής Καφές συν τον παλαίμαχο πρώην διεθνή και νυν πρόεδρο της ΕΠΣ Πειραιώς Γιώργιο Ανατολάκη. 

Κι απο την άλλη ως... απάντηση κατατέθηκε την τελευταία στιγμή η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνου Νίκα, για την θέση του προέδρου της ΕΠΟ, για την οποία υπήρχε ήδη η υποψηφιότητα του (θεωρητικά) κοινής αποδοχής Ευρωβουλευτή και αρχηγού της Πρωταθλητριας΅Ευρώπης  '04, Θοδωρή Ζαγοράκη!!

Τι συνέβη; Ο "Ζαγόρ" μπορεί να είναι ο εκλεκτός των Μητσοτάκη - Αυγενάκη για την "επόμενη ημέρα" στην ΕΠΟ και μπορεί να συμφώνησε στο προσωπό του όλη η Big 4 (δηλαδή οι "ελέφαντες" του ελληνικού ποδοσφαίρου) αλλά η πραγματική μάχη γίνεται για την σύνθεση και τις αριθμητικές ισορροπίες στο συμβούλιο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά αν ο Ζαγοράκης εκλεγεί πρόεδρος αλλά με συμβούλους απο τις Ενώσεις που ελέγχουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα ειναι στην ουσία μια...γλάστρα πρόεδρος!! Κάτι που δεν θέλουν με τίποτα ασφαλώς οι δυνάμεις εκείνες  που μετά απο... τόση και τέτοια εξυγίανση που έφαγαν, εππιδιώκουν την ανατροπή των σημερινών συσχετισμών στην ΕΠΟ. Και όχι απλώς δηλαδή να αλλάξει ο πρόεδρος, ο Ζαγοράκης αντί Γραμμένου, κοινώς να ισχύσει το...άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε το βρακί του αλλιώς!  Κάτι που στο τέλος, αν πάει έτσι η ...δουλειά, δεν πρόκειται να το δεχτεί και ο ίδιος, ο Ζαγοράκης...

Πως διαμορφώνεται το...τραπέζι σε αυτό το πόκερ; Κυβέρνηση (μην ξεχνάμε πως η... εξυγίανση Γραμμένου στην Ομοσπονδία είχε την σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ) - Ολυμπιακός με το πουσάρισμα πλέον και του Παναθηναϊκού (λόγω Αλαφούζου και Νέας Δημοκρατίας) αποτελεί την μια πλευρά. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και η μεγάλη πλειοψηφία των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων η απέναντι πλευρά...

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θέλει να περάσει τους δικούς του συμβούλους στην Ε.Ε. ώστε να μην άγεται και να φέρεται. Για αυτό και πήγε σε παλιούς "συμπολεμιστές" του απο την...δεξαμενή του 2004. Για να έμπαιναν όμως, θα έπρεπε να βρεθούν Ενώσεις να τους προτείνουν.

 Όταν, λοιπόν, τα προηγούμενα χρόνια δόθηκε τρομερή μάχη, με χοντρο παρασκήνιο και καταγγελίες για... χρήμα, απειλές και ξύλο στις εκλογές  των Ενώσεων, δεν ήταν τόσο εύκολο να βρεθούν αυτές και κυρίως να απεμπολιστούν "δικαιώματα" και να χαριστούν "κατακτήσεις". Πόσο μάλλον όταν υπάρχει εκατέρρωθεν φοβερή καχυποψία, με την... επικοινωνία να δίνει και να παίρνει. 

Με συνέπεια οι επιλογές Ζαγοράκη κι Αυγενάκη (όσον αφορά τουλάχιστον στους παίκτες του 2004) να υποδειχθούν αναγκαστικά απο Ενώσεις "ερυθρόλευκης" επιρροής την τελευταία ημέρα της διορίας. ¨Οπως στο παρά πεντε εμφανίστηκε κι αντίπαλος του Ζαγοράκη, ο Βοιωτός Νίκας που είναι στο μπλογκ Μελισσανίδη - Γιάννη Παπαδόπουλου (ΑΕΚ). Η ερμηνεία της εν λόγω κίνησης είναι να διασφαλιστεί πως θα γίνουν εκλογές στις 27 Μαρτίου και θα βγει πρόεδρος (δεν θα υπάρξει ξανά αναβολή), ακόμη κι αν ο "Ζαγόρ" αποσύρει την υποψηφιοτητά του, αντιλαμβανόμενος πως τα κουκιά δεν θα βγαίνουν για να βγάλει τουλάχιστον 5 δικούς του συμβούλους...

Επίσης, είναι αλήθεια πως ακόμη και πρόσωπα/υποψήφιοι απο την ομάδα του 2004, πρώην συμπαίκτες του Ζαγοράκη ένιωσαν μεγάλη έκπληξη (όχι ευχάριστη ) απο την τελική διαδικασία υποδειξής τους για να μπούν στην ΕΠΟ. Σίγουρα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο Παντελής Καφές. Φιλός εδώ και χρόνια του "Τεό",  προσωπικότητα με δική του άποψη, ανένταχτος κομματικά και με επιλογή όλα αυτά τα χρόνια να αποστασιοποιηθεί απο τις μεγάλες ομάδες αν και πέρασε ως αρχηγός απο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Εθνική Ελλάδας, "σιχαίνεται" τις...ετικέτες. Όπως αυτή που του φοράνε τώρα, πως τον έβαλε ο Ολυμπιακός μέσω... Κρήτης! 

Οπότε καλό θα είναι να περιμένουμε την αντιδρασή του Παντελή Καφέ (ενδεχομένως κι άλλου/ων), ο οποίος μπορεί να είχε πεί το ναί στον Ζαγοράκη αλλά δεν φανταζόταν πως  στην πορεία θα τον "χρεώναν" στον Ολυμπιακό. Πόσο μάλλον όταν ως παίκτης έφυγε...πληγωμένος απο τους "ερυθρόλευκους"  ενώ και στην ΑΕΚ απο τους τρεις αρχηγούς της (Δέλλα, Λυμπερόπουλο) ήταν ο μοναδικός που έχασε τα λεφτα που του οφείλονταν και μετά τα διεκδίκησε...


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags