Facebook Pixel Άρης - Θοδωρής Καρυπίδης: Νέο… κανόνι στον Άρη - "Πιέζει" τον Καρυπίδη Έλληνας άσος - Μεγάλος κίνδυνος για τους Θεσσαλονικείς!
| 2021-03-18 22:10:00

Νέο… κανόνι στον Άρη - "Πιέζει" τον Καρυπίδη Έλληνας άσος - Μεγάλος κίνδυνος για τους Θεσσαλονικείς

Νέο… κανόνι στον Άρη - "Πιέζει" τον Καρυπίδη Έλληνας άσος - Μεγάλος κίνδυνος για τους Θεσσαλονικείς

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για τον σύλλογο. Έσκασε νέα προσφυγή σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sportdog.gr για το ποσό των 34.141 ευρώ. 

Άρης - Θοδωρής Καρυπίδης: Νέα αίτηση για αφαίρεση βαθμών κατατέθηκε σε βάρος του Άρη! Αυτή τη φορά από τον Κωνσταντίνο Κοτσαρίδη που έφυγε από τους κιτρινόμαυρους πριν από μία πενταετία.

O 29χρονος ποδοσφαιριστής διεκδικεί δεδουλευμένα, βάσει του συμβολαίου του που ήταν σε ισχύ από τις 25 Γενάρη του 2013 μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015. Ο Κοτσαρίδης με αίτηση του στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητάει να επιβληθούν ποινές στον Αρη (αφαίρεση βαθμών), επειδή του οφείλει 34.141 ευρώ. 

Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2016 και από τότε ο ποδοσφαιριστής περιμένει να εισπράξει τα οφειλόμενα. Και επειδή έχει ακούσει πολλά «...θα πληρωθείς», αποφάσισε να καταθέσει την αίτηση στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να στριμώξει τη διοίκηση Καρυπίδη. Αν η αίτηση του γίνει δεκτή, τότε άμεσα θα πληρωθεί.

Ο Κ. Κοτσαρίδης, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στον Ηρακλή, στην αίτηση του επικαλείται το άρθρο 24 του κανονισμού ιδιότητας και μετεγγραφών ποδοσφαιριστών.

Στο άρθρο 24 της αναφέρονται τα εξής:

«Με την κοινοποίηση στην οικεία Ένωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, με την οποία επιβάλλεται η ως άνω ποινή, δίδεται στην Π.Α.Ε. προθεσμία πέντε (5) εργάσιμων ημερών, μη υπολογιζομένης της

ημέρας κοινοποίησης, για την εξόφλησή της. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, τότε με απόφαση της οικείας Ένωσης αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος από την οφειλέτρια Π.Α.Ε.

Αν η οφειλέτρια Π.Α.Ε. εξοφλήσει την οφειλή της, για την οποία της επιβλήθηκε η αφαίρεση βαθμών, εντός των πέντε (5) επόμενων εργάσιμων ημερών τότε οι βαθμοί της επιστρέφονται.

Αν δεν εξοφλήσει την οφειλή της εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, τότε και για τον επόμενο αγώνα της ισχύουν τα προαναφερόμενα, δηλαδή της αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί και της δίδεται εκ νέου 5ήμερη προθεσμία για την

πληρωμή της οφειλής. Στην περίπτωση που η οφειλέτρια ΠΑΕ, καταβάλλει εμπροθέσμως την οφειλή της μετά τον δεύτερο ή τρίτο αγώνα της επιστρέφονται μόνο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αγώνα και όχι των υπολοίπων.

Αν μια ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις (3) φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά (9) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα) τότε αποβάλλεται, με απόφαση της οικείας Ένωσης, από το πρωτάθλημα και έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 33 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Οι βαθμοί, βάσει αποφάσεων ενεργοποίησης ποινών, αφαιρούνται από την διοργανώτρια αρχή, εφόσον μία απόφαση καταστεί εκτελεστή σύμφωνα με την

ως άνω διαδικασία, μέχρι και τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Το χρονικό διάστημα από την επομένη του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος έως τον πρώτο αγώνα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου του πρωταθλήματος που συμμετέχει η οφειλέτρια ΠΑΕ αναστέλλονται οι προθεσμίες και δεν γίνονται αφαιρέσεις βαθμών. Ποινές που ενδεχομένως έμειναν ανεκτέλεστες εκτελούνται στο επόμενο πρωτάθλημα.

Εφόσον με απόφαση της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών ή του Διαιτητικού Δικαστηρίου διατάσσεται η καταβολή οφειλής σε δόσεις, κατ' εφαρμογή συμφωνίας των μερών ή των προβλέψεων υφιστάμενης Σ.Σ.Ε. τότε με την ίδια απόφαση θα πρέπει να προβλέπονται και οι συνέπειες μη τήρησης της ρύθμισης και αν η επιβολή και ενεργοποίηση ποινών θα σχετίζεται με την καταβολή μιας ληξιπρόθεσμης δόσης ή του συνόλου της απόφασης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags