Facebook Pixel ΑΕΚ: "Χουνέρι" Πάουλο Σόουζα σε Σουπερλιγκάτο άσο - Δεν... λυπήθηκε ούτε το 1.3 εκατ.
| 2021-03-19 19:00:00

"Χουνέρι" Πάουλο Σόουζα σε Σουπερλιγκάτο άσο - Δεν... λυπήθηκε ούτε το 1.3 εκατ. - Μεγάλη έκπληξη!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Χουνέρι" Πάουλο Σόουζα σε Σουπερλιγκάτο άσο - Δεν... λυπήθηκε ούτε το 1.3 εκατ. - Μεγάλη έκπληξη!

Ποιον άσο κορυφαίας ελληνικής ομάδας... χαντάκωσε ο Πορτογάλος προπονητής; Θα του δώσει έστω μία δεύτερη ευκαιρία; Το Sportdog.gr έχει ρεπορτάζ.

ΑΕΚ: Καλύτερος παίκτης του μήνα Φεβρουαρίου στη Super League αναδείχτηκε ο Νταμιάν Σιμάνσκι.

Ο Πολωνός μέσος της ΑΕΚ αναδείχτηκε πρώτος σε σχετική ψηφοφορία αποσπώντας το 27,61% των ψήφων αφήνοντας πίσω Γκάνεα, Α.Ζίβκοβιτς, Φορτούνη, Αραμπούλι, Φερνάντεθ, Σανκαρέ.

Και όμως η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον 25χρονο, ο οποίος λόγω του τραυματισμού του στον αχίλλειο έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Επέστρεψε τέλη Δεκεμβρίου και από τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου και μετά αποτελεί βασικό γρανάζι της μηχανής του Δικέφαλου αετού.

Στο παιχνίδι με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 ύστερα από παιχνίδι... ροντέο. Με τον Αστέρα Τρίπολης ξελάσπωσε την ΑΕΚ, αφού η ομάδα της Αρκαδίας προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ και με δύο προσωπικά του γκολ ο Πολωνός έσωσε την ομάδα του από έμφραγμα.

Ο Πολωνός μέσος ήταν ανεβασμένος και απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! Ανασταλτικά αλλά και επιθετικά πήρε άριστα. Έκλεβε και μοίραζε μπάλες. Είχε συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης, αφού αυτός ήταν που έδωσε την ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία για το 1-1. Ο 25χρονος αμυντικός χαφ κλήθηκε σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία (χωρίς Σιμόες, Γαλανόπουλο και Σάκχοφ ανέτοιμο) να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Και το κατάφερε, δικαιώνοντας την επιλογή της ΑΕΚ να πληρώσει 1,3 εκατ.Ευρώ στην Αχμάτ για να τον αποκτήσει. Ο παίκτης είχε βέβαια μεγάλο κίνητρο να παίζει και να δείχνει σπουδαία πράγματα στο γήπεδο, αφού ήθελα να κληθεί στην εθνική ομάδα της Πολωνίας.

Στην Πολωνία μάλιστα είχαν εντυπωσιαστεί από το γεγονός, ότι η ΑΕΚ πήρε επιθετικά οφέλη από τον ποδοσφαιριστή, αφού τον γνώριζαν καθαρά για τα ανασταλτικά του προσόντα. Ο Σιμάνσκι μετρά 4 γκολ (3 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο) σε 14 παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ για τις εγχώριες υποχρεώσεις.

Παρά ταύτα ο Πάουλο Σόουζα δεν τον κάλεσε στους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ απέναντι σε Ουγγαρία (25 Μαρτίου), Ανδόρα (28 Μαρτίου) και Αγγλία (31 Μαρτίου), κάτι που προκάλεσε έκπληξη στους συμπατριώτες του. Στα πλέι οφ και στο Κύπελλο ο Σιμάνσκι θα έχει μερικές ακόμα ευκαιρίες για να δείξει στον παλιό άσο του Παναθηναϊκού, ότι έκανε λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Εξαφανίστηκε" ο Τσιμίκας, δανεισμός αλά Μήτρογλου - "Πιστολίδι" για ΕΠΟ - Η... Τασώ Καβαδία του ΠΑΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags