Κώστας Τσιμίκας: Οι σημερινές πρωϊνές GOALάρες είναι λίγο διαφορετικές. Παρασκηνιακές  πάντα αλλά με follow up από πρόσωπα και υποθέσεις της επικαιρότητας.

1η) Το ο τι είναι δύστροπος, κακότροπος, εριστικός,επιθετικός, γενικά ...αντιπαθής στο Κορωπί, σχεδόν από όλους, ο Σεργκέι Κουζνέτσοφ το έχουμε πλέον εμπεδώσει για τα καλά. Το κλασικό πλέον και μάλλον μονότονο ... αφήγημα των ρεπόρτερ, για τον βοηθό που έφερε μαζί του στον Παναθηναϊκό ο Λάζλο Μπόλονι κι αποτελεί μάλλον... εύκολο στόχο. "Παρουσιάζεται" σαν κακός, για την ακρίβεια σαν τέρας κακίας, ένα πρόσωπο στον οποίο βρίσκεις τους... Σπύρο Καλογήρου,Τασσώ Καββαδία και Ανέστη Βλάχο και τους τρεις (κακούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου) μαζί. Κάπως έτσι "φωτογραφίζεται" ο Κουζνέτσοφ.

Ευτυχώς δηλαδή που στο Κορωπί και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, πάντα σύμφωνα με τους ρεπόρτερ, υπάρχει και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Ο Έλληνας βοηθός του Μπόλονι, που του τον έβαλε δίπλα η διοίκηση, ανεβάζοντάς τον στην πρώτη ομάδα από την Ακαδημία. Το ερώτημα βέβαια πολλών...αντικείμενικών είναι από που και πού  και πως κατάφερε τόσο γρήγορα να γίνει τόσο... διάσημος ο προπονητής από την Κω, φτάνοντας μάλιστα κάποιοι να τον εμφανίζουν σχεδόν σαν τον... Έλληνα Νάγκελσμαν. Εκτός κι αν πρόκειται για ακόμη ένα υπερτιμημένο προϊόν της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, που επίκοινωνιακά είναι υπερπροβεβλημένη σε σχέση με τα παραγωγικά της αποτελεσματα...

2η) Σκληρό ροκ παίζεται όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών της ΕΠΟ. Μιλάμε για επικοινωνιακό πιστολίδι εκατέρωθεν ανάμεσα στις δυνάμεις των δυο στρατοπέδων. Μπορεί η Big 4 να πείστηκε  μετά από πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για πρόεδρο κοινής αποδοχής τον Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά από εκεί και πέρα γίνεται μάχη για τους συμβούλους του και όχι μόνο. Γιατί ο έλεγχος της Ομοσπονδίας περνάει ουσιαστικά από τα... κουκιά στην διάσημη Εκτελεστική Επιτροπή.

Και όταν μετά από πολύ κόπο κι αγώνα έχεις αποκτήσει τον έλεγχο 45 Ενώσεων, μπορείς να παίξεις το χαρτί σου ακόμη κι απέναντι σε κότζαμ Κυβέρνηση, κάνοντας  ουσιαστικά πρόεδρο - γλάστρα τον εκλεκτό της. Πόσο μάλλον όταν δεν εμπιστεύεσαι τον υπουργό της, για την ακρίβεια τον χρεώνεις(Αυγενάκη) στον μεγάλο αντίπαλο (Ολυμπιακό/Μαρινάκη). Εδώ ακούγεται στην πιάτσα πως υπάρχουν και δυο διαφορετικοί υποψήφιοι για την θέση του νέου Διευθυντή επικοινωνίας, γνωστοί δημοσιογράφοι. Θεωρώ μάλιστα πως και οι δυο είναι της αποδοχής Ζαγοράκη κι ας έχουν διαφορετική βάση αφετηρίας...

3η) Πανικός χθες στο ρεπορτάζ του Απόλλωνα μετά την θυελλώδη συνέντευξη Παράσχου και την απάντηση Μονεμβασιώτη. Ο κυρ Γιώργος είπε φοβερά πράγματα για το αφεντικό κι αυτός έβγαλε ψεύτη τον Καστοριανό τεχνικό. Βέβαια μετά την κακή κατάληξη που είχε η πρώτη τους συνεργασία, ο Παράσχος έλεγε πως δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναβρεθεί στην Ριζούπολη ως προπονητής και ο τι ο Μονεμβασιώτης ήταν ο χειρότερος πρόεδρος με τον οποίο συνεργάστηκε. Ποτέ μην λες ποτέ σε αυτή την ζωή  όμως αφού βρέθηκε ο ... ποιητής Βασίλης Γκαγκάτσης και τον έπεισε/έψησε τον Παράσχο, για να την ξαναπάθει και τώρα το φυσάει και δεν κρυώνει(στην ηλικία του...). Όσον αφορά στον αντικάταστάτη του στον πάγκο του Απόλλωνα, έμαθε πως πριν από τον... γάμο με τον Χάβο βολιδοσκόπησαν άλλον Έλληνα τεχνικό. Συγκεκριμένα, στενός συνεργάτης του Μονεμβασιώτη, γνωστό όνομα στην ελληνική πιάτσα παραγόντων και μανατζαραίων, μίλησε με τον Σίμο και του πρότεινε να αναλάβει την "Ελαφρά Ταξιαρχία" για να φτιάξουν εκεί το ποδοσφαιρικόπρότζεκτ που ξεκίνησε στον ΟΦΗ (όπως του είπε). Ο Σίμος όμως, απάντησε αρνητικά με ... στυλ ευγενικό!

4η) Της μόδας έχει γίνει ο Έλληνας ποδοσφαιριστής στην γειτονική Τουρκία. Και στις ομάδες αλλά ακόμη περισσότερο στα...ΜΜΕ! Εσχάτως γράφτηκε , λοιπόν, πως η Γαλατά το καλοκαίρι θα κινηθεί για τους Τσιμίκα και Πασχαλάκη! Μάλιστα, μάλιστα... Αριστερός μπακ στην Γαλατά αγωνίζεται ο Μαρτσέλο, δανεικός από την Λειψία. Η Γαλατά  τα τελευταία χρόνια πολύ συχνά καταφεύγει στον δανεισμό παικτών από ομάδες των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Συνήθως προτιμάει δανεισμούς μεγαλύτερης διάρκειας του ενός χρόνου, καταβάλωντας και υψηλά ενοίκια. Θυμίζω πως ο Μήτρογλου είχε πάει με 2ετή δανεισμό από την Μαρσέιγ ενώ ο σημερινός αριστερός της μπακ, Μαρτσέλο Σαράτσι, πήγε τον Γενάρη του 2020. Το καλοκαίρι η Γαλατά θα κινηθεί να αγοράσει από την Λείψία τον 23χρονο διεθνή Ουρουγουανό μπάκ, για τον οποίο δεν υπάρχει οψιόν. Αν δεν τα καταφέρει, δεν το θεωρώ απίθανο να στραφεί στον Τσιμίκα, ο οποίος δεν βρίσκει καθόλου χρόνο συμμετοχής στην Λίβερπουλ.

Ένα εύλογο ερώτημα είναι αν ο Τσιμίκας θέλει να πάει στην Τουρκία, μετά την Αγγλία και την  μεγάλη Λίβερπουλ. Δεν το ξέρω αλλά αντιλαμβάνομαι πως μετά απο μια δύσκολη σεζόν,που σχεδόν... εξαφανίστηκε, καλό κάνει να γίνεται ξανά ντόρος με το όνομά του. Και στο κάτω , κάτω της γραφής δεν θα χαλάσει τον Τσιμίκα λίγο προμοτάρισμα (ούτε unfair είναι). Παρεμπιπτόντως ψάχνοντας στην Τουρκία για το πρωτογενή δημοσίευμα (όχι για τις ελληνικές αναπαραγωγές) που συνδέει Τσιμίκα/Πασχαλάκη με την Γαλατά, κάτι μου θύμισε ο Τούρκος δημοσιογράφος που το υπέγραφε. Και δεν είχε άδικο αφού είναι ο ίδιος, που το καλοκαίρι του 2019 είχε αποκαλύψει πως ο Χατζηγιοβάνης (μανατζερικά ομόσταβλος του Τσιμίκα) ήταν στην μεταγραφική λίστα της Γαλατά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο αυτός δικαιούται να περηφανεύεται - Κορυφαίο δίδυμο Σεμέδο-Σωκράτης - Ο Φορτούνης πρέπει...