Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κορυφαίο δίδυμο Σεμέδο-Σωκράτης - Ο Φορτούνης πρέπει...
| 2021-03-19 10:35:00

Μόνο αυτός δικαιούται να περηφανεύεται - Κορυφαίο δίδυμο Σεμέδο-Σωκράτης - Ο Φορτούνης πρέπει...

Sportdog Team
Μόνο αυτός δικαιούται να περηφανεύεται - Κορυφαίο δίδυμο Σεμέδο-Σωκράτης - Ο Φορτούνης πρέπει...

Η δικαίωση Μαρινάκη, τα συνεχόμενα λάθη του Μπα και οι μεγαλύτερες προσδοκίες που υπάρχουν για τον Κώστα Φορτούνη. Ποιος... εξαφανίστηκε στο Λονδίνο;

Ολυμπιακός: Πόσες ομάδες στην Ευρώπη μπορούν να ισχυριστούν (και να είναι αλήθεια) ότι έχουν κερδίσει και τα τρία πιο πρόσφατα ματς τους στο Έμιρεϊτς; Αν δεν κάνω λάθος (κάπου το πήρε το μάτι μου αλλά δεν το έχω τσεκάρει για να είμαι ειλικρινής) ο Ολυμπιακός και η Σίτι... Προσωπικά έχω... στερέψει από καλά λόγια γι' αυτόν τον Ολυμπιακό, τον Ολυμπιακό του υπέροχου προπονητή Πέδρο Μαρτίνς και του εξαιρετικού ποδοσφαιρικού τιμονιέρη Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος δικαιούται όσο κανείς άλλος να περηφανεύεται για όσα κάνει αυτή η ομάδα. Κι αυτό επειδή διατήρησε τον Πορτογάλο στη θέση του σε δύσκολες στιγμές όταν διάφοροι τον συμβούλευαν να τον αντικαταστήσει «γιατί θα χάσουμε το πρωτάθλημα». Με προκρίσεις σαν την περυσινή, με διπλά σαν και αυτό, με επιβλητικά πρωταθλήματα σαν το περυσινό και το φετινό, ο ιδιοκτήτης των ερυθρόλευκων δικαιούται να φουσκώνει από περηφάνεια.

Είναι κλισέ αλλά και πολύ ξεκάθαρο ότι η πρόκριση χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο ματς του Γ.Καραϊσκάκης. Και χάθηκε, ως ένα βαθμό, πριν γίνει η σέντρα. Όταν τραυματίζονταν στο Βόλο ο Σεμέδο και όταν ο Μπα έκανε ζέσταμα για το ματς με την Άρσεναλ στο Φάληρο και πονούσε με συνέπεια την τελευταία στιγμή να μένει εκτός 11άδας και να παίζει ο Εμβιλά. Φυσικά χάθηκε και εξαιτίας της λανθασμένης και ανεκδιήγητης απόφασης του Γερμανού διαιτητή του 1ου ματς να μετρήσει το 2ο γκολ της Άρσεναλ (σ' ενα κρίσιμο χρονικά σημείο) που ήταν επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά. Ακόμα και στη ρεβάνς του Έμιρεϊτς, πέραν του Σεμέδο, οι απουσίες των Χασάν και Βαλμπουενά (ναι αυτού του ντεφορμέ Βαλμπουενά) στοίχισαν αφού... δέθηκαν τα χέρια του Μαρτίνς που δε μπόρεσε να γίνει ακόμα πιο ρισκαδόρος και επιθετικός στο φινάλε. Τον ανέτοιμο Βρουσάι είχε στον πάγκο και επιστράτευσε μέχρι και επιθετικογενές αριστερό μπακ (Λαλά) προσπαθώντας να πιέσει περισσότερο για δεύτερο γκολ που θα έκανε το ματς... ροντέο στο φινάλε.



Το... θαύμα της ανατροπής δεν έγινε αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε κάτι πιο σημαντικό. Να δείξει ότι πατάει πολύ στέρεα στα ψηλά ευρωπαϊκά σκαλοπάτια που βρίσκεται εδώ και χρόνια. Η συνέπεια είναι πιο δύσκολη από μια σεζόν-πυροτέχνημα και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Πρέπει να χτίσει πάνω σ' αυτό, να αξιολογήσει σωστά το υπάρχον υλικό και με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις να διεκδικήσει του χρόνου με ακόμα περισσότερες πιθανότητες αυτό που του... γλίστρησε πέρυσι (ελέω Αλέν) και φέτος (ελέω και ατυχίας, διαιτησίας και δικών του λαθών).

ΥΓ: Ο Μπα (που σ' αυτόν τον τομέα μοιάζει με τον Σισέ) πρέπει επιτέλους να σταματήσει να παίζει με τα χέρια και, φυσικά, να σταματήσει να εκνευρίζεται και να αντιδρά. Δεν ήταν μόνο η φάση της αποβολής, και στο α' ημίχρονο «έδωσε» φάουλ βάζοντας τα χέρια σε πρόσωπο αντιπάλου κι ενώ ήλεγχε τη φάση.

ΥΓ2: Όταν λες ότι θες να ηγείσαι και να πρωταγωνιστείς στον Ολυμπιακό, σε ματς σαν αυτό με την Άρσεναλ (ή εκείνο με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία όπου επίσης έλειπε ο Βαλμπουενά) σε θέλει η ομάδα να κάνεις τη διαφορά. Και από τον Κώστα Φορτούνη υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες...

ΥΓ3: Μένει να δούμε αν τα δύο ματς με την Άρσεναλ παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του Ολυμπιακού για τον Μπρούμα και το αν θα μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης / χρήσης της οψιόν αγοράς του από την Αϊντχόφεν. Προσωπικά είχα από την αρχή πολύ καλή γνώμη αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και από τον Πορτογάλο εξτρέμ γι' αυτό το ζευγάρι των αγώνων και νομίζω δεν τις δικαίωσε.

ΥΓ4: Για τον Ρέαμπτσιουκ έχω γράψει και σε προηγούμενα μπλογκ. Σε αντίθεση μ' εκείνους που επιμένουν να βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη για ένα άγουρο παιδί που ήρθε Γενάρη μήνα από μικρομεσαία πορτογαλική ομάδα και μπήκε στα βαθιά του Ολυμπιακού, περίφημα τα έχει πάει. Είμαι βέβαιος ότι η νέα σεζόν, αν δεν έχει τραυματισμούς και παίζει, θα του ανήκει.

ΥΓ5: Ηγετική εμφάνιση έκανε και στο Εμιρεϊτς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και δικαίωσε ξανά τον Ολυμπιακό που τον απέκτησε γιατί βρήκε στόπερ - ηγέτη για χρόνια. Αν μείνει ο Σεμέδο τη νέα σεζόν θα δημιουργήσουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην Ευρώπη.

ΥΓ6: Για τον Ρατζέλοβιτς αναρωτιέμαι εδώ καιρό που πήγε εκείνο το παιδί που θαυμάσαμε πέρυσι και ειδικά στην αρχή της σεζόν. Και αναρωτήθηκα περισσότερο στο Λονδίνο. Έχει τρομερή διάθεση, σπαταλάει ενέργεια αλλά για το... τίποτα. Μηδέν ουσία δημιουργικά / επιθετικά, βοηθάει τουλάχιστον ανασταλτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κρέμασαν" τον Μαρτίνς οι παίκτες - Δικαίωση Μαρινάκη με Σωκράτη - Τι θα έκαναν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags