Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Έχασε" TOP όνομα για 400.000 ο Ολυμπιακός - Τώρα κοστίζει 18 εκατ.- "Πέταξε" ένα μύριο σε Έλληνα!
| 2021-03-28 11:45:00

"Έχασε" TOP όνομα για 400.000 ο Ολυμπιακός - Τώρα κοστίζει 18 εκατ.- "Πέταξε" ένα μύριο σε Έλληνα!

BoxtoBox
"Έχασε" TOP όνομα για 400.000 ο Ολυμπιακός - Τώρα κοστίζει 18 εκατ.- "Πέταξε" ένα μύριο σε Έλληνα!

Η ταλεντάρα που... εξαφανίστηκε και η επένδυση που δεν έγινε. Το Sportdog.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και αποκαλύπτει μία φοβερή ιστορία με δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, που συνδέονται άμεσα με τον Ολυμπιακό. Ποια η διαφορετική εξέλιξή τους και γιατί;

Ολυμπιακός: Ηταν καλοκαίρι του 2012. Ο Ολυμπιακός έκανε καλοκαιρινή προετοιμασία στην Αυστρία. Ένα από τα πρόσωπα που τραβούσαν τα βλέμματα σ' εκείνη την προετοιμασία ήταν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Οι ερυθρόλευκοι είχαν βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, τηρουμένων των αναλογιών, για να αποκτήσουν από την Ξάνθη το «καυτό» όνομα / ταλέντο του ελληνικού πρωταθλήματος. Με δικό του γκολ, μερικούς μήνες πριν από τη μεταγραφή, η Ξάνθη είχε κερδίσει 1-0 στα Πηγάδια τον Ολυμπιακό και τον είχε φέρει σε δύσκολη θέση για το πρωτάθλημα.

Κι επειδή όντως είχε πολύ ταλέντο ο Βλαχοδήμος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πλήρωσε όσα χρειάστηκε (κοντά στο 1 εκατ.ευρώ αν θυμάμαι καλά), για να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Παναγιώτη τον οποίο κάποιοι αποκαλούσαν Κριστιάνο Ρονάλντο της Ελλάδας. Εκείνο το καλοκαίρι λοιπόν ο Παναγιώτης έδινε τα πρώτα δείγματα γραφής του ως παίκτης του Ολυμπιακού και σε ένα από τα φιλικά ματς που έγιναν επί αυστριακού εδάφους εμφανίστηκε ο αδερφός του. Ναι, ο Οδυσσέας ήταν ως θεατής στην κερκίδα μαζί με τον θείο και ατζέντη τους.

Όντας τρία χρόνια μικρότερος και όντας στις ακαδημίες της Στουτγκάρδης δεν είχε καταφέρει ακόμα να γίνει γνωστός στην Ελλάδα και να κάνει... ντόρο. Μια προσεκτική ματιά βέβαια σε έπειθε ότι υπάρχει... θησαυρός στον Οδυσσέα. Και λέω μια πιο προσεκτική ματιά αφού ο Οδυσσέας είχε ήδη φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας σε όλες τις ομάδες κάτω από τους Άνδρες. Είχε π.χ. 22 συμμετοχές στην u17 και 11 συμμετοχές στην u19.

Δίνοντας μια συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα τότε, όταν όλοι ασχολούνταν με τον αδερφό του και με αφορμή το ματς του Ολυμπιακού με τη Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Οδυσσέας, ούτε λίγο ούτε πολύ, είχε πει ότι θα ήθελε να γίνει συμπαίκτης του αδερφού του! Και οι πληροφορίες λένε ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει μια κρούση στη Στουτγκάρδη αλλά το αντίτιμο που ζητήθηκε ήταν υπερβολικό για ένα παιδί που έπαιζε ακόμα στην ακαδημία των Γερμανών και κανείς δεν ήταν σίγουρος για την εξέλιξή του και τις αντοχές του στο υψηλό επίπεδο.

Σήμερα όλοι γνωρίζουμε την πορεία του ενός και την πορεία του άλλου. Ο Παναγιώτης το 2012, όταν μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό, κοστολογούνταν περίπου 1 εκατ.ευρώ. Σίγουρος κανείς δεν μπορεί να είναι για τους λόγους της αποτυχίας του που τον έχουν φέρει σήμερα στην 3η κατηγορία της Γερμανίας και τη Διναμό Δρέσδης. Μοιάζει βέβαιο ότι ο Παναγιώτης κάπου πίστεψε ότι έγινε παιχταράς διαβάζοντας τις δικές μας υπερβολές, τις δημοσιογραφικές και... ξέχασε να δουλέψει σοβαρά τριγυρνώντας ως δανεικός σε Πλατανιά, Εργοτέλη και Νιμ ενώ ούτε καν στον Παναθηναϊκό μπόρεσε να καθιερωθεί και... κατρακύλησε κι άλλο.

Ο Οδυσσέας το 2012 κοστολογούνταν 400 χιλ.ευρώ και σήμερα έχει φτάσει τα 18 εκατ. όντας ο βασικός τερματοφύλακας της Μπενφίκα και αποτελεί μόνιμο μέλος της Εθνικής Ελλάδας των ανδρών. Γιατί τη θυμήθηκα αυτή την ιστορία σήμερα; Επειδή, νομίζω, είναι πάρα πολύ διδακτική. Το ταλέντο από μόνο του, ΔΕΝ αρκεί. Και το χαμένο ταλέντο είναι κρίμα, μεγάλο κρίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν στον Ολυμπιακό - "Χτυπάει" σέντερ έκπληξη - Τρομερή σεζόν για... κούπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags