Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Δοκιμές Φαν’τ Σιπ και… μεταμόρφωση επιθετικά - Νίκη Εθνικής με Ονδούρα και τώρα… Γεωργία (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-03-28 18:52:00

Δοκιμές Φαν’τ Σχιπ και… μεταμόρφωση επιθετικά - Νίκη Εθνικής με Ονδούρα και τώρα… Γεωργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δοκιμές Φαν’τ Σχιπ και… μεταμόρφωση επιθετικά - Νίκη Εθνικής με Ονδούρα και τώρα… Γεωργία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 με σκόρερ τον Παυλίδη σε φιλική αναμέτρηση στην Τούμπα και έδειξε... ανεβασμένη ενόψει του ματς της Τετάρτης. Πολλές οι δοκιμές σε πρόσωπα, ποιοι ξεχώρισαν και τι δοκίμασε ο Ομοσπονδιακός κόουτς.

 

Η Εθνική Ελλάδος πήρε το τρίποντο στην αναμέτρηση με την Ονδούρα με 2-1! Αυτό συνέβη χάρη στα δύο προσωπικά γκολ του Παυλίδη, ο οποίος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, ενώ προσωρινά είχε μειώσει για την σχετικά ακίνδυνη Ονδούρα ο Ροντρίγκες.

Σε σχέση με το ματς με τους Ισπανούς η αρχική ενδεκάδα άλλαξε κατά 10/11 με αρκετούς παίκτες όπως ο Ζέκα και ο Μπουχαλάκης να μένουν εκτός για να ξεκουραστούν, ενώ ο μόνος που ξεκίνησε και στα δύο ματς ήταν ο Πέτρος Μάνταλος.

Η αρκετά επιθετική ενδεκάδα του Ολλανδού βγήκε στην Εθνική στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας αρκετές κλασικές ευκαιρίες, κυρίως με τους Τζόλη και Γιακουμάκη, οι οποίοι έδειξαν ελαφρώς αγχωμένοι όσον αφορά την τελική προσπάθεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 8 ευκαιρίες του πρώτου μέρους μόνο η μία μετουσιώθηκε σε γκολ.

Από εκεί και πέρα στα πρώτα 45΄ που αγωνίστηκε έκανε την διαφορά ο Κώστας Φορτούνης δείχνοντας γιατί είναι ο κορυφαίος Έλληνας μεσοεπιθετικός αυτή τη στιγμή.

Η Εθνική μας με αυτό το σκορ επέστρεψε στις νίκες μετά το διπλό στην έδρα της Μολδαβίας με 2-0 στις 15/11 και το ματς αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε ενόψει της αναμέτρησης με την Γεωργία το βράδυ της Τετάρτης για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Στο ματς έκαναν το ντεμπούτο τους με την Εθνική οι Αλεξανδρόπουλος, Δουβίκας και Μαυροπάνος.

Το ματς

Η επιθετικογενής προσέγγιση του Τζον Φαν Σχιπ απέδωσε από νωρίς στο ματς της Τούμπας το απόγευμα της Κυριακής.  Η Εθνική μας μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο αύξησε αρκετά την πίεση της προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει και να ανοίξει το σκορ. Αυτό ήρθε στο 14΄, χάρη σε ωραίο γύρισμα του Φορτούνη, το οποίο είχε ως αποδέκτη τον Παυλίδη, ο οποίος άνοιξε το σκορ με ωραίο τελείωμα.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Έλληνες διεθνείς χάνοντας δύο ευκαιρίες στο δίλεπτο 19΄-20΄. Στο 19΄ υπήρξε ο Τζόλης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με τον Γιακουμάκη να αστοχεί από πολύ κοντά. Ένα λεπτό αργότερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και αυτή τη φορά η ευκαιρία χάθηκε από τον Τζόλη. 

Στη συνέχεια η Ονδούρα ισορρόπησε όσο μπορούσε το ματς, ωστόσο στο 31΄ μια ατομική ενέργεια του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου κατέληξε στο δοκάρι του Μένιγιαρ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς ανήκει αναμφίβολα στον Τζόλη, ο οποίος αστόχησε εξ επαφής, μετά από φάση πολιορκίας στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Στο 37΄ έγινε ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ονδούρας με τον Μπένγκστον να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μαυροπάνου, ωστόσο ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα. Το… μήνυμα της Ονδούρας δεν… ξύπνησε έγκαιρα τους Έλληνες διεθνείς, καθώς το φάουλ που έκανε στο 39΄ ο Σβάρνας είχε ως αποτέλεσμα να γίνει μετά από καραμπόλα το 1-1 από τον Ροντρίγκες στο ντεμπούτο του με το εθνόσημο της χώρας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν για να είναι πιο ξεκούραστοι ενόψει Γεωργίας οι Φορτούνης, Γιακουμάκης και Τζόλης και η Εθνική μας χρειάστηκε λίγη ώρα για να μπορέσει να βρει ρυθμό. Το γκολ που έψαχνε το σύνολο του Φαν Σχιπ ήρθε στο 59΄ χάρη σε τρομερή σέντρα του Μασούρα, παρά το γεγονός ότι έχασε την ισορροπία του, με τον Παυλίδη να σκοράρει ξανά και να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην Εθνική μας.

Στο 61΄ και στο 62΄η Εθνική μας έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, αρχικά με χαμένο τετ α τετ του Δουβίκα στο ντεμπούτο του και στη συνέχεια με χαμένη ευκαιρία του Μασούρα που απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς λίγο πριν καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά και από τις δύο ομάδες, με τον Φαν Σχιπ να περνάει τον Μπακασέτα προς τη λήξη της αναμέτρησης για να βρει ρυθμό ενόψει του κρίσιμου ματς με την Γεωργία.

Το μόνο που κατάφερε η Ονδούρα ήταν να απειλήσει στο 85΄, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία με τον Τόρο, αλλά και στο 93΄ με την κεφαλιά του Φιγκερόα να μην καταλήγει στα δίχτυα του Διούδη.

Οι ενδεκάδες:

Ελλάδα (Φαν Σχιπ): Διούδης - Μαυρίας, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος (Αλεξανδρόπουλος) - Σιώπης - Μάνταλος (Μπακασέτας), Φορτούνης (Μασούρας), Τζόλης (Λημνιός) - Γιακουμάκης (Δουβίκας), Παυλίδης (Γιαννούλης).

Ονδούρα (Φαμπιάν Κόιτο): Μένιγιαρ - Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ - Μεχία (Ρούμπιο), Ακόστα (Λόπεζ), Φλόρες - Μπένγκστον (Μόγια), Έλις, Άβιλα (Λόπεζ).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags