Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έκπληξη Αλαφούζου με τον… νέο Βλαχοδήμο - "Καρτέρι" από ΑΕΚ και Άρη - Ποιο το… μυστικό πέναλτι!
| 2021-03-31 11:30:00

Έκπληξη Αλαφούζου με τον… νέο Βλαχοδήμο - "Καρτέρι" από ΑΕΚ και Άρη - Ποιο το… μυστικό πέναλτι!

GOALάρες by Εvaggelistis
Έκπληξη Αλαφούζου με τον… νέο Βλαχοδήμο - "Καρτέρι" από ΑΕΚ και Άρη - Ποιο το… μυστικό πέναλτι!

Πώς ο Παναθηναϊκός τους πρόλαβε και έκλεισε Έλληνα άσο, για τον οποίο ακούγονται εντυπωσιακά σχόλια. Τι μπορούσε να του εγγυηθεί μόνο ο πρόεδρος και ποιοι σύλλογο τον... περίμεναν σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 

Παναθηναϊκός: Η ξαφνική πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου έσωσε τον Παναθηναϊκό από την απώλεια ενός τερματοφύλακα με προδιαγραφές την επόμενη 3ετία να βρίσκεται στην 3άδα των πορτιέρε της Εθνικής Ελλάδας(όπως τώρα είναι στην Ελπίδων)! Ο λόγος για τον Νικόλα Χρηστογεώργο.

Μετά τα ραντεβού με τους Βλάχο και Ντρεοσί, το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου με τον 21χρονο άσο από το Ίλιον είχε παγώσει. Για την ακρίβεια φαινόταν πως είχε μπει στην...κατάψυξη και δύσκολα θα ξεπάγωνε. Κι αυτό αφού κανένας δεν μπορούσε να δώσει/εγγυηθεί στην πλευρά Χρηστογεώργου  ένα πλάνο αξιοποίησής του, το οποίο δεν θα γινόταν στην πορεία...αεροπλάνο (όπως δηλαδή συνήθως συμβαίνει με τους νεαρούς, ταλαντούχους παίκτες στις μεγάλες ομάδες).

Ο Χρηστογεώργος ήθελε να συνεχίσει στους "πράσινους" και το πρόβλημα δεν ήταν στις αποδοχές ή την οικονομική διάρκεια του νέου του συμβολαίου, αλλά στο να του δείξουν και να τον πείσουν, την προοπτική που θα είχε μετά την ανανέωση. Γιατί δεν ήταν διαχείριση αυτή που του γινόταν μέχρι πρότινός, όταν μόνιμα στους αγώνες καθόταν στον πάγκο ο Ξενόπουλος, με ξεκάθαρη διάκριση στην ιεραρχία του δεύτερου με τον τον τρίτο(πίσω από τον Διούδη). Κάτι που δεν είχε συμβεί την προηγούμενη σεζόν επί Δώνη ενώ και τώρα μάλλον δεν γινόταν με ευθύνη τόσο του Μπόλονι ( ο τελευταίος όταν το...πήρε χαμπάρι, στα ματς με ΠΑΟΚ κι Αστέρα Τρίπολης, είχε αναπληρωματικό τον Χρηστογεώργο).

Με ύψος 1,93, τεράστια άκρα και ιδανική σωματοδομή για σύγχρονο τερματοφύλακα, ο Νικόλας Χρηστογεώργος καθαρά... Βλαχοδημίζει! Είναι πολύ γυμνασμένος, τα τελευταία χρόνια έβαλε τα κιλά  που έπρεπε για να αποκτήσει όγκο ενώ διακρίνεται και για την ψυχραιμία του. 

Από την στιγμή μάλιστα που δεν προχωρούσε το θέμα της ανανέωσης στον Παναθηναϊκό είχε ανοίξει την όρεξη σε αρκετές ομαδές. Στην ΑΕΚ υπήρξε καλό ριπόρτ, ο Ατρόμητος τον κοιτούσε ήδη αφού ο Μανδάς έχει βγει στην...βιτρίνα, σίγουρα δεν άφηνε αδιάφορο τον Άρη. Στο εξωτερικό υπήρχαν ομάδες από Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία κι Αγγλία που είχαν σημειωμένο το όνομα του.

Ώσπου μόλις την Δευτέρα αποφάσισε να αναλάβει δράση ο ίδιος, ο Γιάννης Αλαφούζος, καλώντας τον Χρηστογεώργο στο Γραφείο του για να "τελειώσουν" την υπόθεσή. Ο άσος ενημερώθηκε αυθημερόν από τον ατζέντη του και με την συνοδεία του μετέβη σαν άμεσα στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Εκεί ο τελευταίος είπε στον 21χρονο πορτιέρε πώς έχει ακούσει τα καλύτερα για τα προσόντα και το ταλέντο του, εντός και εκτός Παναθηναϊκού, πως τον αντιμετωπίζουν σαν μεγάλοπρότζεκτ για το μέλλον και ο τι  την επόμενη σεζόν προορίζεται για  Νο 2.

Ο Χρηστογεώργος από την πλευρά του τόνισε στον Αλαφούζο πως είναι τιμητικό για αυτόν που τα ακούει όλα αυτά από τον ίδιο, πως δεν θέλει να φύγει από την ομάδα που τον ανέδειξε και ότι το θέμα έχει κολλήσει επειδή δεν μπορούσαν (ούτε ο Ντρεοσί) να του πουν/υπόσχεθούν για το μελλοντικό του ρόλο στην ομάδα και το πλάνο αξιόποιησής του...

Εννοείται βέβαια πως από την στιγμή που ενεργόποιηθηκε ο Αλαφούζος και υπήρχε η προεδρική εγγύηση, ο Χρηστογεώργος πείστηκε, έδωσαν τα χέρια κι αυτό που συμφωνήθηκε  είναι οι ατζέντηδες του και οι Ντρεοσί/Βλάχος το επόμενο διάστημα να καταλήξουν στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Να διευκρινίσω εδώ πως ο Χρηστογεώργος δεν ζήτησε ποτέ εγγυημένο πλαφόν συμμετοχών για να ανανεώσει.Ούτε πριν, ούτε τώρα. Είναι αστείο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την θέση του τερματοφύλακα. 

Από εκεί και πέρα αναζητείται η πλέον συμφέρουσα και για τις δυο πλευρές φόρμουλα που θα διασφαλίζει - με κάποιο πέναλτι - αυτό που ήθελε ο Χρηστογεώργος. Πέναλτι μπορεί να είναι οικονομικό, με το κλάμπ να  καταβάλει ένα ποσό εφόσον ο άσος δεν έχει έναν αριθμό αποστολών σε αγώνες τον χρόνο αλλά και να μένει ελεύθερος εφόσον δεν τις πιάσει στον δεύτερο χρόνο του νέου του (3ετούς διάρκειας) συμβολαίου του.

Επίσης, απο την στιγμή που ο Χρηστογεώργος θα ανανεώσει για δεύτερος θα πρέπει λογικά να παίρνει τα ίδια ή κάτι περισσότερο από τις 50.000 και 60.000 ευρώ αντίστοιχα του Ξενόπουλου... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πόλεμος… γιγάντων" - Η πρόταση Μαρινάκη-Αλαφούζου - "Όχι" Μελισσανίδη και Σαββίδη - Αυτόν θέλουν!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags