Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο επιμένων νικά και… συνεχίζει να νικά
| 2021-04-02 04:33:00

Ο επιμένων νικά και… συνεχίζει να νικά

Sportdog Team
Ο επιμένων νικά και… συνεχίζει να νικά

Από τα ζοφερά μονοπάτια της εξαφάνισης, τα αρνητικά ρεκόρ και τις ντροπιαστικές ποινές η Bolton μετατράπηκε στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Αγγλίας, δείχνοντας σπάνια υπομονή και επιμονή.

Μέσω της μεθοδικής δουλειάς του Ian Evatt οι «Trotters» όχι απλά ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις των επαγγελματικών κατηγοριών, αλλά τρέχοντας ένα αήττητο σερί 13 αγώνων με έντεκα νίκες έγιναν φαβορί ακόμα και για τον τίτλο!

Δύο μήνες πριν η βαθμολογία της League Two είχε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Στην 19η θέση και μπλεγμένη σε σενάρια υποβιβασμού βρισκόταν η πάλαι ποτέ υπολογίσιμη δύναμη της Premier League, Bolton, που προερχόταν από έξι αγώνες χωρίς νίκη και για δεύτερη φορά την τελευταία διετία αντιμετώπιζε το φάσμα του «διωγμού» από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η προηγούμενη φορά ήταν το 2019 και είχε κυρίως εξωαγωνιστικούς λόγους, αφού μετά από δύο ματς με μόλις τρεις παίκτες με συμβόλαιο και μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ τα 19 έτη (!) οι «Trotters» δεν κατέβηκαν στο παιχνίδι με την Doncaster, είδαν σύσσωμο το προπονητικό τιμ να παραιτείται και ενημέρωσαν το κοινό πως είχαν χάσει την προθεσμία αποπληρωμών των χρεών προς την EFL, κάτι που πρακτικά σήμαινε αποβολή από κάθε κατηγορία της λίγκας.

Με τον θλιβερό όρο «διάλυση» να κόβει βόλτες πάνω από το Χόρουιτς, η ομοσπονδία έδωσε διορία 15 ημερών για την τακτοποίηση του οικονομικού βραχνά, που ταλαιπωρούσε τον σύλλογο από τον Δεκέμβριο του 2015. Το χρέος άγγιζε τα 200 εκ. λίρες και παρά την εν μέρει διαγραφή του από τον πρώην πρόεδρο Eddie Davies, η Bolton πέρασε μία εξωγηπεδική κόλαση, τιμωρούμενη τρεις φορές με μεταγραφικό εμπάργκο και λαμβάνοντας τέσσερις φορές προειδοποιητική εντολή από την HM Revenue and Customs. Σε αυτό το «χαρούμενο» διάστημα πέντε προπονητές κάθισαν στον ηλεκτρικό πάγκο, οι παίκτες έκαναν ουκ ολίγες φορές απεργία και μέσα σε όλα βρέθηκε μπλεγμένη και η Forest Green, που άμαθη από τέτοιες καταστάσεις, χρεώθηκε τα ποσά της συμφωνηθείσας μεταγραφής του δανεικού Christian Doidge, που τελικά δεν έγινε ποτέ!

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags