Facebook Pixel Superleague: "Βουίζει η πιάτσα" για Καρνέζη και κορυφαία ελληνική ομάδα - Δεν είναι ο ΠΑΟ - Νο2 ο... Μπάρκας!
| 2021-04-02 13:30:00

"Βουίζει η πιάτσα" για Καρνέζη και κορυφαία ελληνική ομάδα - Δεν είναι ο ΠΑΟ - Νο2 ο... Μπάρκας!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Βουίζει η πιάτσα" για Καρνέζη και κορυφαία ελληνική ομάδα - Δεν είναι ο ΠΑΟ - Νο2 ο... Μπάρκας!

Οι πιέσεις στον Έλληνα γκολκίπερ και τρελά λεφτά που απαιτούνται. Ποιος σύλλογος του Big-4 ψάχνεται για έμπειρο τερματοφύλακα και τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες.

 

ΑΕΚ: Το βάρος στην άμυνα έχει δώσει η Ένωση για την ενίσχυσή της ενόψει της επόμενης σεζόν! Ήδη το νέο μέλος του κιτρινόμαυρου σκάουτινγκ, η προσθήκη του οποίου ανακοινώθηκε στις αρχές του Μαρτίου, έχει πιάσει δουλειά. Ο Στάθης Ταυλαρίδης βρέθηκε στη Γαλλία τις προηγούμενες ημέρες όπου φέρεται να ξεχώρισε κεντρικό αμυντικό.

«Καυτό» θέμα για την ΑΕΚ είναι επίσης η απόκτηση τερματοφύλακα, μία κίνηση που δεν έγινε τον Ιανουάριο, παρότι η Ένωση βρέθηκε πολύ κοντά στον ολλανδό γκολκίπερ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μίχαελ Βέριπς. Το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ έχει μεταφέρει και κάποια άλλα ονόματα πορτιέρο, όπως του Φαμπιάνο της Ομόνοιας και του Ντένις Μπόικο της Ντιναμό Κιέβου. Για τον τελευταίο μάλιστα ο τουρκικός Τύπος έγραφε, ότι είναι πολύ κοντά, αλλά η ομάδα του Δικέφαλου αετού αναζητά κάτι καλύτερο.

Παρότι το ταξίδι του Στάθη Ταυλαρίδη συνδέθηκε με στόπερ και όχι για τερματοφύλακα, υπάρχουν δύο περιπτώσεις πορτιέρο που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν την ΑΕΚ. Ο βετεράνος αμυντικός και νυν σκάουτερ της Ένωσης έχει συνδεθεί με το γαλλικό ποδόσφαιρο καθώς έχει αγωνιστεί με τις φανέλες της Λιλ και της Σεντ Ετιέν. Μέρος του Τύπου, δε, απέδωσε την παρουσία του στα παλιά του λημέρια σε προσπάθεια της ΑΕΚ να δημιουργήσει γέφυρες με τη γαλλική αγορά, με τον «Ταύλα» επανενεργοποιεί τις επαφές του στη χώρα που υπήρξε σημαντικός σταθμός στη σταδιοδρομία του.

H πρώτη είναι ο Ορνέστης Καρνέζης (35), ο οποίος φέτος μετρά μόλις μία εμφάνιση στη Λιλ (στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Αζαξιό στις 7 Μαρτίου). Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο με τη γαλλική ομάδα μέχρι τον Ιούνιο 2023. Στα 35 του, έχοντας καταγράψει 49 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα με παρουσία στο Μουντιάλ του 2014 (βασικός και στα 4 παιχνίδια της Εθνικής), ο πρώην τερματοφύλακας των ΟΦΗ, Παναθηναϊκού, Ουντινέζε, Γρανάδα,Γουότφορντ, Νάπολι, έχει ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του και η ΑΕΚ θα αποτελούσε ιδανικός σταθμός για να κάνει την επιστροφή στην καριέρα του. Αν και τα χρήματα που απαιτούνται, όπως σας έχει αναλύσει το Sportdog.gr, είναι πάρα πολλά για μία τέτοια κίνηση. 

Η δεύτερη είναι ο Στεφάν Ρουφιέ. Ο 34χρονος τερματοφύλακας έλυσε το συμβόλαιό του μετά από 10 χρόνια με τη Σεντ Ετιέν λόγω κόντρας με τον προπονητή της ομάδας Κλοντ Πιέλ. Ο Γάλλος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, αν και οι γνώστες του γαλλικού ποδοσφαίρου μεταφέρουν την αίσθηση, ότι αυτές οι σκέψεις δεν είναι δεδομένες.

Ο Ρουφιέ, ο οποίος έχει καταγράψει 3 συμμετοχές με την Εθνικής Γαλλίες και είναι ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές με τη Σεντ Ετιέν στην Ligue 1 σε εμφανίσεις, με 383 από το 2011, θα μπορούσε να αποτελέσει πιο ηχηρή υπόθεση, αν η επανεργοποίηση συνδυαζόταν με μείωση των απαιτήσεων.

Επαναλαμβάνουμε, η συζήτηση είναι φιλολογική. Καρνέζης και Ρουφιέ ηλικιακά δεν αποκλίνουν πολύ από τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει στο ρεπορτάζ. Μπόικο και Φαμπιάνο είναι 33, κάτι που δείχνει, ότι η ΑΕΚ ψάχνει περισσότερο εμπειρία και όχι τον επόμενο Βασίλη Μπάρκα, ένα πρότζεκτ, στο οποίο πίστευε πολύ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μην ξεχνάμε, ότι ο νυν τερματοφύλακας της Σέλτικ αποτελεί ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ (κοντά στα 5 εκατ.Ευρώ).

Σημειωτέον, ότι ο Έλληνας γκολκίπερ δεν περνάει τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του στην ομάδα της Γλασκώβης, κάτι που ήταν γνωστό πριν την αλλαγή του χρόνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις παίκτες στην άμυνα και ένας… Λιβάι - Αυτά θέλει η ΑΕΚ από τον φορ - Ξανά ο Αραούχο αν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags