Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Θα φέρει εκατομμύρια στο Τριφύλλι - Ο... Τσιμίκας του Παναθηναϊκού και η "μεταγραφή" που τον εκτοξεύει!
| 2021-04-03 19:24:00

Θα φέρει εκατομμύρια στο Τριφύλλι - Ο... Τσιμίκας του Παναθηναϊκού - "Μεταγραφή" που τον εκτοξεύει!

Θα φέρει εκατομμύρια στο Τριφύλλι - Ο... Τσιμίκας του Παναθηναϊκού - "Μεταγραφή" που τον εκτοξεύει!

Αποτελεί ένα "λαβράκι" πρώτης τάξεως και είναι σίγουρα το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των Πρασίνων. Ο καθοριστικός ρόλος του Λάζλο Μπόλονι και τα κατορθώματα που ανεβάζουν στα ύψη τις μετοχές του!
 

Παναθηναϊκός: Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Το όνομα που έχει... κλέψει φέτις τις εντυπώσεις στον Παναθηναϊκό, καθώς οι σταθερά καλές εμφανίσεις του νεαρού αμυντικού χαφ με την πράσινη φανέλα σκορπούν αισιοδοξία. Δεν λέμε ενθουσιασμό, καθώς ο 19χρονος με καταγωγή από το Μαρούσι έχει εκτός από σπουδαίο ταλέντο και κάτι εξίσου σημαντικό. Αν όχι σημαντικότερο. Τα πόδια του στη γη!

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Ο Αλεξανδρόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του παλαίμαχου διεθνούς ποδοσφαιριστή, Βασίλη Λάκη, πριν ενταχθεί το 2012 στα τμήματα υποδομής του «τριφυλλιού» σε ηλικία 12 ετών. Τότε που τα «πράσινα» φυτώρια είχε πρωτοαναλάβει ο Γιάννης Σαμαράς (σ.σ. ένας από τους κορυφαίους Έλληνες διευθυντές ακαδημιών), ο οποίος σήμερα κατέχει το ίδιο πόστο στον ΟΦΗ. Από μικρός, ο Σωτήρης φαινόταν ότι είχε χαρακτηριστικά που θα τον έφερναν στο κατώφλι της πρώτης ομάδας και τον Νοέμβριο του 2017, ήρθε η ώρα του να υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο.

Το «βάπτισμα του πυρός» από τον Γιώργο Δώνη

Ο πρώτος προπονητής του Παναθηναϊκού που όχι απλώς πίστεψε, αλλά έριξε κιόλας τον Αλεξανδρόπουλο στο χορτάρι ήταν ο Γιώργος Δώνης. Συγκεκριμένα ο 19χρονος μέσος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα στις 20 Οκτωβρίου του 2019 στο Περιστέρι, στη νίκη τότε του «τριφυλλιού» με 1-0 επί του Ατρόμητου. Από εκείνο το απόγευμα κι έπειτα, ο Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησε 11 συνολικά συμμετοχές, ανεβάζοντας σταδιακά αλλά σταθερά το χρόνο του στο ροτέισον. Μάλιστα, ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του είχαν τσεκάρει το όνομά του, ως το επόμενο που θα έβγαζαν μπροστά και θα ξεχώριζε φέτος. Η διαδρομή του κόουτς Δώνη μπορεί να τελείωσε απότομα στον Παναθηναϊκό, όμως η «λάμψη» του νεαρού χαφ δεν «κρύφτηκε». Με τον Μπόλονι να την... φανερώνει.

Το νέο συμβόλαιο του 2019 και η μανατζερική στέγη

Στις 29 Αυγούστου του 2019 ο Παναθηναϊκός «έδεσε» με νέο συμβόλαιο ως το 2022 τον Αλεξανδρόπουλο. Επενδύοντας πάνω του κατά τον τρόπο, που επιχειρούσε να το κάνει τότε και με τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ο δεύτερος επέλεξε τον δρόμο της Ίντερ, για να μην μπορεί να βρει χρόνο σαν δανεικός ούτε στην ουραγό Σιντ Τρούιντεν του Βελγίου, τη στιγμή που ο «Αλεξανδρό» προοδεύει. Προοδεύει με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για ένα παιδί στην ηλικία του. Αγωνιζόμενος. Αυτή τη στιγμή μανατζερικά ο 19χρονος χαφ ανήκει στο γραφείο του Πασχάλη Τουντούρη (σ.σ. νωρίτερα βρισκόταν στην... αγκαλιά του Ίλια Ίβιτς, πολύ πριν αναλάβει φυσικά εκείνος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ), έχοντας κοινή στέγη με τους συμπαίκτες του Χατζηγιοβάνη, Χριστογεώργο, Καραγιάννη. Οι άνθρωποι που εκπροσωπούν τον Αλεξανδρόπουλο πιστεύουν σε αυτόν και δεν είναι τυχαίο, ότι τον θεωρούν ένα από τα μεγαλύτερα project όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά συνολικά του χαρτοφυλακίου παικτών που διαχειρίζονται. Μεταξύ των οποίων και ο Τσιμίκας της Λίβερπουλ. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του «τριφυλλιού» είναι ο Αλεξανδρόπουλος. Εξ’ ου και οι σκέψεις της ΠΑΕ για πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του!

Το ντεμπούτο με την Εθνική

Το φιλικό με την Ονδούρα στις 28 Μαρτίου θα μείνει για πάντα αξέχαστο στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού όχι μόνο κλήθηκε στην Εθνική για πρώτη φορά, σε ηλικία μόλις 20 ετών, αλλά πραγματοποίησε κιόλας το ντεμπούτο με τη «γαλανόλευκη»! Συγκεκριμένα, ο Αλεξανδρόπουλος πέρασε στο 77’ ως αλλαγή αντί του Γιώργου Κυριακόπουλου της Σασουόλο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags