Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: 1 - 5
| 2021-04-04 21:26:00

Ο Ολυμπιακός ξεφτίλισε την ΑΕΚ! Ξεγυρισμένη 5άρα μέσα στο ΟΑΚΑ - Ακυρώθηκαν 2 γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ο Ολυμπιακός ξεφτίλισε την ΑΕΚ! Ξεγυρισμένη 5άρα μέσα στο ΟΑΚΑ - Ακυρώθηκαν 2 γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ντροπιαστική ήττα για την Ένωση από τους Πειραιώτες με 5-1 για τη 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 1-5

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό προκειμένου να καθαρίσει τη νίκη και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία εμφάνισε σημάδια διάλυσης και περνάει πλέον δύσκολες ώρες, αφού η ήττα ήταν ντροπιαστική! Οι Πειραιώτες έκαναν τα απλά! Ήταν συγκεντρωμένοι, έπαιξαν σαν ομάδα, εκμεταλλεύτηκαν τα τρομερά κενά στην αμυντική γραμμή της Ένωσης, αλλά και γκάφες των παικτών της και επικράτησαν εύκολα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να φορτώνουν πολλούς παίκτες στο κέντρο με αποτέλεσμα να γίνει κλειστό παιχνίδι. Η ΑΕΚ έδειχνε συγκεντρωμένη στα πρώτα λεπτά. Μετά τη συμπλήρωση του τέταρτου όμως ξεκίνησε η κατάρρευση.

Στο 17' ο Καμαρά έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής ο Χνιντ έβαλε το κεφάλι του για να διώξει, αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ βρήκε αντίδραση ένα λεπτό αργότερα με γκολ του Τάνκοβιτς που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Αυτή ήταν η τελευταία κιτρινόμαυρη επίσκεψη. Η άμυνά της βρέθηκε ξανά σε αποσύνθεση, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κάνει πάρτι!

Στο 23' οι Πειραιώτες έφυγαν στην κόντρα με τον Χολέμπας να κάνει κάθετη για τον Μασούρα που βρέθηκε φάτσα με τον Αθανασιάδη και τον εκτέλεσε με άψογο τελείωμα για το 0-2! Δύο λεπτά αργότερα ο Ολιβέιρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει και στο 35' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τρίτο γκολ. Ο Χολέμπας σένταρε από αριστερά με τον Λόπες, αντί να διώχνει, να πασάρει με τον κεφάλι στον Ελ Αραμπί που σημείωσε το 0-3. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωσε του 45λεπτου ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Μασούρα που έγραψε το 0-4, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με οδηγίες από τον Πέδρο Μαρτίνς να μην σταματήσει στα 4. Στο 53' οι πειραιώτες έβγαλαν μία πολύ καλή φάση στην οποία συμμετείχαν Μπρούμα, Μασούρας και Ελ Αραμπί. Η ΑΕΚβρέθηκε κοντά στο γκολ στο 67', ο Ανσαριφάρντ αστόχησε με το κεφάλι ύστερα από σέντρα του Νταντσένκο. Στο 74' οι Πειραιώτες αύξησαν περισσότερο το δείκτη του σκορ. Ο Χολέμπας κέρδισε στο σπριντ τον Νταντσένκο, έκανε το γύρισμα για τον Φορτούνη που ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 0-5, το οποίο δεν ήταν το τελικό σκορ.

Ο Ανσαριφάρντ σημείωσε στο 90' το γκολ τιμής, διαμορφώνοντας το τελικό 1-5.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Κανείς από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν υστέρησε σε αυτήν την επική νίκη! Αξίζουν όλοι βραβείο.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική των PLay Offs της Super League ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός έριξε στη μάχη τον Ντατσένκο και τον Τάνκοβιτς και προτίμησε σχήμα με δύο στόπερ στην άμυνα αντί των τριών που είχε αρχικά εκτιμηθεί. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε τα δοκάρια της Ένωσης με τον Ουκρανό να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Λόπες στο αριστερό και στόπερ τους Σβάρνα-Χνιντ. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι με τον Κρίστισιτς ήταν οι κόφτες με τον Μάνταλο να παίζει μπροστά τους ως επιτελικός μέσος. Από την αριστερή πτέρυγα θα εφορμεί ο Τάνκοβιτς, από τη δεξιά ο Γκαρσία και μοναδικός προωθημένος θα αγωνιστεί ο Ολιβέιρα.

Με 3-4-3 και με τους Εμβιλά και Καμαρά στο κέντρο παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό, αφήνοντας στον πάγκο Φορτούνη και Μπουχαλάκη, ενώ εκτός αποστολής τέθηκε ο Βαλμπουενά, ο οποίος αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στην προπόνηση του Σαββάτου και όταν δοκίμασε την Κυριακή το πρωί φάνηκε ότι δεν μπορεί να παίξει. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μείνει εκτός για να προφυλαχτεί. Την εστία υπερασπίστηκε ο Σα. Την τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Σεμέδο, Μπα και Παπασταθόπουλος. Στα δύο άκρα έπαιξαν ο Ανδρούτσος και ο Χολέμπας. Μπροστά τους ήταν ο Μασούρας και ο Μπρούμα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Μανόλο Xιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Σβάρνας, Χνιντ (63' Νεντελτσιάρου), Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (46' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (78' Μαχαίρας), Μάνταλος (63' Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (46' Αλμπάνης), Ολιβέιρα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Χολέμπας (76' Ντρέγκερ), Εμβιλά, Καμαρά (63' Μπουχαλάκης), Μασούρας, Μπρούμα (58' Φορτούνης), Ελ Αραμπί (63 Χασάν)

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Μασούρα

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 18' ακυρώθηκε γκολ του Τάνκοβιτς ως οφσάιντ. Ύστερα από λάθος του Μπα, ο Μάνταλος έκανε συρτό σουτ, ο Σουηδός έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αν το άφηνε ίσως η Ένωση να ισοφάριζε σε εκείνο το σημείο. Στο 39' οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σεμέδο ύστερα από σέντρα του Τάνκοβιτς από αριστερά. Στο 51' το γκολ του Ολιβέιρα ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη χρήση VAR. Στο 62' οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σβάρνα.

Διαιτητής: Σρντιάν Γιοβάνοβιτς Βοηθοί: Ούρος Στοϊκοβιτς, Μίλαν Μικαϊλοβιτς 4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης VAR: Κλέι Ρουπέρτι AVAR: Χρυσούλα Κουρομπύλια

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: O Ολυμπιακός έχει 73 βαθμούς και είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά. Δύσκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ που είναι πέμπτη με 48 βαθμούς, καθώς την πέρασε ο Παναθηναϊκός (με 49), ο οποίος επικράτησε του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags