Facebook Pixel Ιάκωβος Φιλιππούσης: Θεσμικό ρόλο στην ΕΠΟ απότο μεσημέρι της Δευτέρας
| 2021-04-06 11:59:00

Χαμός στην ΕΠΟ! Έφυγε ο Ζαγοράκης - Άκυρο σε… παρέμβαση από ψηλά - Έξαλλοι στον Ολυμπιακό!

Του Ηλία Λιβάνιου
Χαμός στην ΕΠΟ! Έφυγε ο Ζαγοράκης - Άκυρο σε… παρέμβαση από ψηλά - Έξαλλοι στον Ολυμπιακό!

Απίθανα σκηνικά στην Ομοσπονδία από την πρώτη κιόλας ημέρα του νέου προέδρου. Ο "Ζαγόρ" έχει καταλάβει πως έμπλεξε και πώς για να μπορέσει να... επιβιώσει, πρέπει άμεσα να αλλάξει πάρα πολλά. Τα όσα έγιναν χθες, δείχνουν τι συμβαίνει...
 

Ιάκωβος Φιλιππούσης: Είναι ο νέος Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, με 11 ψήφους επί ισαρίθμων ψηφισάντων στο συμβούλιο που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΕΠΟ. Πάντως η χθεσινή ημέρα είχε... αρκετά παρασκήνια. Παρασκήνια στα οποία εμπλέκεται και η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τηλεφώνησε πριν την διάρκεια του συμβουλίου στον πρόεδρο της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη και του ζήτησε να προτείνει την Αθ. Μπαλωμένου για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος δεν τον άκουσε, εκχώρησε το δικαίωμα της πρότασης για τον ΕΓ στον αναπληρωτή πρόεδρο, Παναγιώτης Δημητρίου, κι αυτός υπέδειξε τον Φιλιππούση, ο οποίος με ψήφους 11-0 διαδέχθηκε τον Αλέξη Δέδε.

Οταν στο ΔΣ ήρθε η ώρα να συζητηθεί το θέμα του νέου Εκτελεστικού Γραμματέα, ο πρόεδρος πήρε τον λόγο και είπε ότι «παραιτούμαι από το δικαίωμα να προτείνω εκτελεστικό γραμματέα» και βγήκε από την τηλεδιάσκεψη, χωρίς καν να ψηφίσει. Ο αναπληρωτής πρόεδρος πήρε τον λόγο και πρότεινε τον Φιλιππούση, ο οποίος από την περίοδο της ΠΔΕ ήταν διευθυντής επικοινωνίας στην ομοσπονδία.

Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος ρώτησε αν έχουν κοιτάξει το βιογραφικό του κι αν μιλάει ξένες γλώσσες. «Από πότε κ. Αγραφιώτη κόπτεστε για το βιογραφικό των υπαλλήλων της ΕΠΟ. Για να ξέρετε μιλάω αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά», είπε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε λόγο για «πραξικόπημα».

Τον Φιλιππούση ψήφισαν οι 11 εκπρόσωποι των ΕΠΣ στο ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ οι εκπρόσωποι της Super League 1 και 2 δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης από τις ΓΣ των συνεταιρισμών τους.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags