Facebook Pixel Αλέξης Κούγιας: Ατακάρες για ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό!
| 2021-04-06 13:10:00

Κούγιας: "Απογοητευμένος από Σαββίδη - Οικονομικό θέμα στον ΠΑΟΚ" - Ατάκες για Χιμένεθ και Γκαρσία!

του Νίκου Στεργίου
Κούγιας: "Απογοητευμένος από Σαββίδη - Οικονομικό θέμα στον ΠΑΟΚ" - Ατάκες για Χιμένεθ και Γκαρσία!

"Ρουκέτες" για διαιτησία, ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Αχιλλέα Μπέο σε μία ιδιαίτερη συνέντευξη. Ο Αλέξης Κούγιας μιλάει στο Sportdog.gr για τη... μάχη των πλέι άουτ, την αγωνιστική κατάσταση των Δικεφάλων, αλλά και για τους λόγους που τον έχει απογοητεύσει ο Ιβάν Σαββίδης.
 

Αλέξης Κούγιας: Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στο sportdog για το παιχνίδι τής ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό που πέρασε, αλλά και για εκείνο με τον Ατρόμητο που πλησιάζει, ενώ αναφέρθηκε και στα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής.

"Δεν μας έδωσαν πέναλτι - Ικανοποιημένος από παίκτες-προπονητές" - Ποια ομάδα αποθέωσε!

"Είναι ίδιο παιχνίδι αυτό που έρχεται με τον Ατρόμητο, όπως τα δύο προηγούμενα. Η ΑΕΛ σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίρνει θετικό αποτέλεσμα. Οι έδρες έχουν καταργηθεί είτε παίζεις εντός είτε εκτός έδρας, μετράει η καλή μέρα του κάθε παίκτη, του προπονητή, του διαιτητή. Οι αποστάσεις είναι ελάχιστες, υπάρχουν 15 βαθμοί υπό διεκδίκηση από κάθε ομάδα, όμως, νομίζω ότι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά, Λαμία, ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός και εμείς, έχουμε ίδιες πιθανότητες για την τελευταία θέση, την προτελευταία θέση ή τις θέσεις σωτηρίας. Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό πέρασε, έπρεπε να το κερδίσουμε, είχαμε υπεροχή στον αγώνα, όμως όπως κερδίσαμε το διπλό στον Απόλλωνα ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε έρθει ισοπαλία, έτσι ήρθαμε ισοπαλία με τον παναιτωλικό αν και θα μπορούσαμε να χάσουμε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από παίκτες και προπονητές. Άλλη μια φορά, βέβαια, δεν μας δόθηκε πέναλτι, που αν ήταν να το σφυρίξουν εις βάρος μας θα τον είχαν δώσει", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog ο Α. Κούγιας και στη συνέχεια πρόσθεσε για τον ερχόμενο αγώνα της ΑΕΛ εναντίον του Ατρόμητου: 

"Παίζουμε με μια από τις αξιολογότερες ομάδες του πρωταθλήματος, που βρίσκεται σε πλασματική θέση. Ο Ατρόμητος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ομάδες που είναι πάνω από αυτόν. Έντιμος ο ιδιοκτήτης του, έχει δώσει πολλά χρήματα για την ομάδα. Θα δώσουμε αγώνα γιατί τη νίκη, γιατί ο Ατρόμητος δεν ζητάει χάρες και δεν χαρίζεται, το έχει αποδείξει αυτό. Αλλά κι εμείς το ίδιο ακριβώς κάνουμε, οπότε όποιος είναι καλύτερος ας κερδίσει".

"Αυτοκτονεί ο ΠΑΟΚ - Έπιανε μπαρμπούνια ο Πασχαλάκης - Αναξιόπιστος"

Πώς είδατε το ντέρμπι τού Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ;

Παναθηναϊκός έκανε μεγάλη νίκη, αν και δεν ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση. Ο Δικέφαλος διαρκώς αυτοκτονεί σε αυτά τα ματς που παίζει τελευταία, θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, έχει κάποιους ποιοτικούς παίκτες, αλλά τα χαλάει όλα στην τελική προσπάθεια. Το χειρότερο από όλα είναι ότι με την πρώτη φάση δέχεται γκολ. Το πρόβλημα είναι εκτός του Ίνγκασον, στις υπόλοιπες τρεις θέσεις έχει παίκτες επιπέδου μεσαίων ομάδων Σούπερ Λιγκ. Αμφιβάλλω αν από τα μπακ ή τους στόπερ θα έπαιζε κάποιος σε μεσαία ομάδα. Ο Πασχαλάκης έκανε μια χρονιά που έπιανε και μπαρμπούνια στον υπόνομο, το ίδιο και τη χρονιά που πήρε πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Αλλά ως εκεί. Δεν είναι αξιόπιστος τερματοφύλακας".

"Καλός προπονητής ο Γκαρσία - Οικονομικό θέμα στον ΠΑΟΚ - Θέλει μεταγραφή ο..."

Για το θέμα που έχει ανοίξει με την παραμονή του Γκαρσία στον πάγκο, ποια είναι η άποψη σας;

"Θεωρώ ότι ο Γκαρσία είναι καλός προπονητής και με καλή φιλοσοφία, βλεπω και τις επιλογές στις θέσεις που κάνει. Έκανε τον Ουάρντα δεκάρι, ενώ και ο τρόπος που αναπτύσσεται  ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι καλός προπονητής. Αλλά δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τη διοίκηση, που αποδυναμώνει την ομάδα για να μαζέψει χρήματα. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει θέμα οικονομικό. Το συνδυάζω γιατί πουλήθηκαν πολύ χαμηλά πρωτοκλασσοί παίκτες, σε καλές καλές ηλικίες: Όταν διώχνεις τον Λημνιό με 3 εκατ., τον Ακπομ, τον Πέλκα, ακόμα και τον Γιαννούλη για να αποφύγει να ανανεώσει με καλά λεφτά το συμβόλαιό του, τι άλλο σημαίνει; Άφησε την ομάδα χωρίς μπακ και πήρε μπακ ακραία που είναι μέτριοι παίκτες. Χωρίς αξιόπιστο τερματοφύλακα. Στην επίθεση, επίσης, έμεινε γυμνός από φορ με τον Σφιντέρσκι που σκέφτεται τη μεταγραφή και δανεικό έναν παίκτη που είχε να βάλει γκολ 1,5 χρόνο και τον παρουσίασαν όταν ήρθε ότι είναι καλύτερος από Πρίγιοβιτς. Δεν φταίει ο Γκαρσία για αυτα. Καλά θα κάνει ο ΠΑΟΚ, σε τόσα λάθη που έχει κάνει η διοίκηση, να τα αλλάξει. Δεν γίνεται να λείπει τόσο καιρό ο Σαββίδης και τα παιδάκια που είναι στη διοίκηση, όπως ο Κυριάκος και ο Μάκης Γκαγκάτσης, να κάνουν όσα κάνουν. Δεν μπορούν να διοικήσουν αυτό τον κολοσσό με την ΠΑΟΚτσήδικη  ταυτότητα και με συμμαχίες που υποβαθμίζουν την ομάδα".

"Τους έπιασε κορόιδο ο Μελισσανίδης - Απογοητευμένος από Ιβάν" - Ατακάρα για Χιμένεθ

Δηλαδή;

"Η συμμαχία με Γιάννη Παπαδόπουλο, που τους έπιασε κορόιδο όλους ο Μελισσανίδης, και εμφανίστηκε μαζί με τον Σαββίδη ως εξυγιαντές. Μόνο που έχουν κάνει το ποδόσφαιρο χειρότερο ακόμα και από την εποχή του Θωμά Μητρόπουλου. Όλα τα αρχιλαμόγια έχουν αναδειχθεί πρόεδροι στις περισσότερες ΕΠΣ, ενώ παράλληλα έχουν φτάσει την εθνική χαμηλά και τις ομάδες μας στην Ευρώπη επίσης χαμηλα. Αυτό είναι κατάντημα και αποκλειστικά υπεύθυνοι αυτοί οι δύο. Με τον Μελισσανίδη είμαστε στα δικαστήρια, όλοι το γνωρίζουν. Αλλά είμαι απογοητευμένος και από τον Σαββίδη. Ακόμα και η σχέση του με τον Μπέο, όταν ολοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Μπέος.

Όταν έχεις την τύχη να είσαι ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, που έχει την πιο σοβαρή ποδοσφαιρική κουλτούρα οπαδών στην Ελλάδα και δεν θέλουν να ευνοούνται από τη διαιτησία κ.λπ., δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι όπως το κάνει. Να έχεις διώξει από το περιβάλλον της ΑΕΚ τον κολοσσό Μπάγεβιτς και να έχεις μείνει με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Και να τον έχεις στενό συνεργάτη, αν και θα τον οδηγήσει σε ποδοσφαιρική καταστροφή στο τέλος. Έχει μένει και με τον Δημητριάδη, που δεν έχει ιδέα πώς διοικείται μια ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτοί οι τρεις κάνουν κουμάντο, αυτοί κάνουν τα πάντα στην ΑΕΚ, και κατάφεραν την πρωταθλήτρια ομάδα με κορμό από Έλληνες παίκτες σε μικρές ηλικίες, να φτασουν εδώ που έφτασαν σήμερα. Αλλά όταν φέρνεις ο,τι σου λέει ο Γιάννης  Παπαδόπουλος και διώχνεις ακόμα και καλούς ξένους, θα το σκάσεις από το γήπεδο στο ημίχρονο όπως συνέβη εναντίον του Ολυμπιακού.

Αν δεν υπήρχε η προοπτική του γηπέδου, που πάλι δεν το κάνει με δικά του χρήματα, δεν θα στεκόταν ούτε μια ώρα στην ομάδα. Δεν είναι ότι κάνει κακό μόνο στην ΑΕΚ αλλά και όσα κάνει σε εμάς τους υπόλοιπους, κοιτάζει πώς θα κάνει κακό στον Άρη, να ρίξει την ΑΕΛ, να κυνηγήσει Κούγια και Καρυπίδη.

Θα επιστρέψω στα αγωνιστικά και θα κλείσω με μια ερώτηση για τον Χιμένεθ, που παρέμεινε τελικά στη θέση. 

"Αυτή η στάνη, αυτό το γάλα βγάζει. Ποιοι μιλάνε για ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ, τι σχέση έχουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις με τον ποδόσφαιρο; Ούτε τέρμα δεν έχει παίξει ο Γιάννης Παπαδόπουλος ή ο Μελισσανίδης; Μόνο ο Δημητριάδης έχει παίξει, αλλά χρειάζεται να έχει και ποδοσφαιρική παιδεία. Ένας κάπως αξιόλογος που υπήρχε, ο Λυσσάνδρου, τον έδιωξαν. Όποιον φέρνουν στην ΑΕΚ το κάνουν για να είναι υποτακτικός στον Γιάννη Παπαδόπουλο".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση… ΣΟΚ Σαββίδη στον ΠΑΟΚ - "Μαχαίρι" στις μεταγραφές - Ζόρικες καταστάσεις στην Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags