Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: "Μόνο ο Κούγιας πίστευε ότι θα αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό - Μόλις σκόραρα στο Καραϊσκάκη, τότε…"
| 2021-04-06 19:50:00

"Μόνο ο Κούγιας πίστευε στην πρόκριση με Ολυμπιακό - Λέγαμε μη ξεφτιλιστούμε - Όταν σκόραρα..."

"Μόνο ο Κούγιας πίστευε στην πρόκριση με Ολυμπιακό - Λέγαμε μη ξεφτιλιστούμε - Όταν σκόραρα..."

Μπορεί ο ΠΑΣ να κάνει άλλο ένα θαύμα και να αποκλείσει τους Πειραιώτες στο Κύπελλο; Ο άνθρωπος που το έχει κάνει μία φορά, ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης, θυμάται το… έπος των Ιωαννίνων πριν μερικά χρόνια και περιγράφει στο Sportdog.gr όσα έγιναν τότε.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Με αφορμή το ζευγάρι Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, το sportdog.gr απευθύνθηκε στον Βαγγέλη Κοντογουλίδη, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει υπογράψει την ιστορικότερη πρόκριση της ομάδας των Ιωαννίνων επί του Ολυμπιακού, καθώς τότε αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία. Ο ίδιος είχε σκοράρει τότε δύο γκολ!

Παράλληλα μας αποκαλύπτει πως ο μόνος που πίστευε στην συγκεκριμένη πρόκριση ήταν ο Αλέξης Κούγιας που είχε κάνει και ομιλία λίγο πριν την ρεβάνς.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Βαγγέλη Κοντογουλίδη στο sportdog.gr

Ξεκινώντας από το σήμερα παρακολουθείτε Α Εθνική;

«Δεν παρακολουθώ με την ίδια ζέση το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, αλλά σίγουρα εστιάζω στον ΠΑΣ Γιάννινα, του οποίου παρακολουθώ την εκπληκτική πορεία που κάνει».

Πως σας φαίνεται η δουλειά που γίνεται στον ΠΑΣ;

«Φέτος δείχνει να γίνεται καλή δουλειά. Είναι κάτι που οφείλεται τόσο στην ομάδα, όσο και στον προπονητή. Ο κ. Γιαννίκης δείχνει ένα οργανωτικό πρόσωπο, φαίνεται πως έχει την δική του φιλοσοφία. Το έργο του φαίνεται και στο γηπεδο, καθώς η ομάδα έχει σταθερή διάρκεια και εάν είχε καταφέρει να κάνει καλύτερη εκκίνηση θα μιλάγαμε σε τελείως διαφορετική βάση τώρα. Πιστεύω τα δείγματα του συγκεκριμένου προπονητή θέλει να τα εκμεταλλευτεί ο σύλλογος και θα πρέπει να τον βοηθήσει να ενισχυθεί μεταγραφικά και να γίνει ένα ξεκάθαρο πλάνο ενόψει της νέας χρονιάς. Στην περίπτωση που σε αυτό βρίσκεται και ο Γιαννίκης θα ήταν κάτι πολύ καλό, για να τον αξιοποιήσει στο έπακρο ο ΠΑΣ και στη συνέχεια γιατί να μην τον δούμε και σε μια καλύτερη ομάδα;»

Βλέπετε κάποια ομοιότητα σε σχέση με την δικιά σας ομάδα;

«Σίγουρα εκείνη την περίοδο το δικό μας έργο ήταν πολύ πιο δύσκολο από τη στιγμή που εκείνη την περίοδο η ομάδα μας αγωνιζόταν στην δεύτερη εθνική κατηγορία. Πάντως, ο φετινός Ολυμπιακός είναι πιο ευρωπαϊκός, κάτι που οφείλεται στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος του έχει δώσει ταυτότητα και βασίζεται στους ποδοσφαιριστές του. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από εκείνον που είχαμε αντιμετωπίσει τότε». 

Πως νιώθετε που έχετε συνδέσει το όνομα μας με την πρόκριση επί του Ολυμπιακού;

Σίγουρα είναι πολύ τιμητικό να σε θυμούνται μετά από τόσα πολλά χρόνια. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι τον απέκλεισε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας για πρώτη φορά, κάτι που έγινε σε διπλά ματς που έχει την δική του σημασία, διότι είναι ακόμη πιο δύσκολο από το να δοθεί ένα μονό ματς. Έχω πολλούς φίλους μέχρι σήμερα στα Γιάννινα με τους οποίους μιλάω και επισκέπτομαι την πόλη αρκετά συχνά και σίγουρα είναι κάτι πολύ ωραίο που σου μένει και οι αναμνήσεις είναι πάρα πολύ καλές. είναι πολύ τιμητικό να σε θυμούνται έπαιξε ρολό και ότι τον αποκλείσαμε για πρώτη φορά σε διπλά ματς.

 

«Μόνο ο Κούγιας το πίστευε, εμείς λέγαμε να μη ξεφτιλιστούμε...»

Τι θυμάστε περισσότερο εκείνη την περίοδο;

«Εκείνη την περίοδο θυμάμαι ότι πριν το πρώτο ματς του κυπέλλου παίζαμε για το πρωτάθλημα με την Καλαμάτα από την οποία χάσαμε κιόλας, διότι το ματς ήταν Κυριακή και εμείς σκεφτόμασταν περισσότερο το ματς της Τετάρτης. Παρόλο που είχαμε χάσει από την Καλαμάτα ανυπομονούσαμε για το αρκετά σημαντικό ματς με τον Ολυμπιακό τόσο για τον σύλλογο όσο και για πιθανή ατομική διάκριση. Το πρώτο ματς το ευχαριστηθήκαμε ιδιαίτερα, είχαμε και την στήριξη του κόσμου με το γήπεδο να είναι γεμάτο. Μας υποτίμησε και λίγο ο Ολυμπιακός και καταφέραμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Στον επαναληπτικό η αλήθεια είναι ότι το πίστευαν ελάχιστοι. Για να μη πω μόνο ένας και μοναδικός».

Εσείς ήσασταν αυτός;

«Όπως πηγαίναμε προς το λεωφορείο ο μόνος που το πίστευε ο Αλέξης Κούγιας. Μόνο ο πρόεδρος το πίστευε. Με το που έκανε την ομιλία καταλάβαμε ότι το πιστεύει και εμείς λέγαμε από μέσα μας... να αντέξουμε να μη ξεφτιλιστούμε διότι το Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν γεμάτο. Ήμασταν μια ομάδα Β΄Εθνικής κόντρα σε όλα τα αστέρια του Ολυμπιακού. Στην διάρκεια του παιχνιδιού βέβαια αρχίσαμε και το πιστεύαμε περισσότερο και εμείς. Είχαμε πει μεταξύ μας ότι αν αντέξουμε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας τότε θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να προκριθούμε στην παράταση. Εκεί όντως μας βγήκε. Ο κ.Παπακώστας μας είπε σε εκείνο το σημείο ότι κάνατε ότι μπορούσατε, δεν μπορεί πλέον να μας πει κανένας το παραμικρό, πάμε τώρα να τους... χτυπήσουμε στο αδύνατο σημείο, στην κόντρα».

Έπαιξε ρόλο ο κόουτς στην πρόκριση;

«Ο κόουτς είχε προσληφθεί την Δευτέρα, γιατί είχε απολυθεί ο κ.Αναστόπουλος μετά την ήττα από την Καλαμάτα. Επιχείρησε να δώσει πνοή στην ομάδα και την δική του ταυτότητα και πιστεύω ότι εκείνη την περίοδο είχαμε μια πολύ καλή φουρνιά, αλλά και τρομερά αποδυτήρια, αρκετά στεγανά. Παρά τα προβλήματα που είχαμε γενικότερα εκείνη την περίοδο, στα αποδυτήρια ήμασταν πολύ καλά. Σε αυτό οφείλεται η επιτυχία μας».

Ποιους συμπαίκτες είχατε ξεχωρίσει γενικότερα;

«Ο Γιώργος Ντάσιος εκείνη την περίοδο είχε κάνει τρομερή χρονιά! Ήταν μια εποχή που ήμασταν πολλά παιδιά που ήρθαμε από την επαρχία σε νεαρή ηλικία και κάναμε ένα καλό σύνολο. Πιστεύω ότι όλοι μπορούσαν να παίξουν στην πρώτη κατηγορία. Από εκεί και πέρα είχα ξεχωρίσει έναν απίστευτο ντελικάτο παίκτη που είχα ως συμπαίκτη από την Αϊτή που ήταν και τρομερό παιδί. Ήταν ο Μάραμα που ήμασταν μαζί στον Πανθρακικό».

Θυμάστε ότι έχετε σκοράρει και κόντρα στην ΑΕΚ;

«Όσον αφορά το γκολ με την ΑΕΚ ήταν μια ωραία ανάμνηση, αλλά και ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, διότι εκείνη την περίοδο δεν ήμουν στα πλάνα του προπονητή από την αρχή της χρονιάς. Ο κ.Παράσχος είχε ζητήσει να φύγω και ήμουν παραγκωνισμένος με αποτέλεσμα να ζητήσω και εγώ να βρούμε την χρυσή τομή και θέλανε να με στείλουν δανεικό χωρίς να τα βρούμε. Τότε απευθύνθηκα στον κ.Παράσχο και του είπα ότι από τη στιγμή που σεβάστηκα την απόφαση σας, αλλά δεν κατάφερα να φύγω, θα πρέπει να σεβαστείτε και εσείς την δική μου και να μπορώ να κάνω προπονήσεις. Ήμουν εκτός για 5 συνεχόμενες εβδομάδες. Στο ματς με την ΑΕΚ δεν ξέρω τι... όνειρο είδε και με πήρε εκεί αποστολή, με έβαλε στο 76΄ και έβαλα γκολ μετά από λίγο. Βέβαια μέχρι να φύγει δεν με ξανάβαλε. Τουλάχιστον οι συμπαίκτες μου με στήριζαν και μου έλεγαν να συνεχίσω να παλεύω».

«Θυμάμαι μετά το γκολ στο Καραϊσκάκη τους άκουγες όλους…»

Τι σας έχει μείνει από τα γκολ σας; Είχατε κάποιο γούρι;

«Όχι, όχι για να σου είμαι ειλικρινής δεν είχα κάποιο γούρι. Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο μετά το γκολ μου στο Καραϊσκάκης ήταν ότι μπορούσες να ακούσεις ακόμη και την... τελευταία φωνή του πανηγυρισμού του φροντιστή, του φυσικοθεραπευτή, υπήρχε μια απόλυτη ησυχία».

Σας μένει απωθημένο που αποκλειστήκατε από την Λάρισα στη συνέχεια η οποία κατέκτησε και το τρόπαιο, αλλά και λόγω του ότι ήσασταν τραυματίας εκείνο το διάστημα;

«Εκείνη η χρονιά ήταν μια πολύ καλή χρονιά μέχρι τον τραυματισμό. Σίγουρα θα ήθελα και εγώ να παίξω είτε στον ημιτελικό, είτε στον τελικό. Μου έκανε κακό και στην προσωπική μου καριέρα διότι το χειρουργείο ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο. Είναι κάτι που σε πάει πίσω. Σίγουρα μένει απωθημένο, όταν είσαι ποδοσφαιριστής συμβαίνουν αυτά».  

Είχατε δεχτεί κάποια ελκυστική πρόταση;

«Την χρονιά της πρόκρισης επί του Ολυμπιακού είχα δεχθεί μια αρκετά ελκυστική πρόταση από τον ΟΦΗ, αλλά και από τον Πανιώνιο. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν προχώρησε, αλλά στον ΟΦΗ ήθελαν να με αποκτήσουν, αλλά προτίμησα να διατηρήσω τους 5-10 φίλους που έχω στα Γιάννενα (γέλια), παρά να πάω στην Κρήτη».

Είχατε ξεχωρίσει κάποιον αντίπαλο;

«Αξέχαστος και ο Ριβάλντο, αλλά αυτός που μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που τον αντιμετώπισα ήταν ο Σισέ του Παναθηναϊκού. Ήταν το κάτι άλλο. Η ταχύτητα και δύναμη του ήταν σε άλλο επίπεδο».

Σας λείπει η ενεργός δράση;

«Έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο δεν μου λείπει ιδιαίτερα. Μου λείπουν εκείνα τα χρόνια που ήταν πιο ρομαντικά χρόνια από τα τωρινά χρόνια. Και ο ΠΑΣ τότε ήταν πιο ρομαντικός. Υπήρχε ρομαντισμός και είναι μια ομάδα που δύσκολα χάνει οπαδούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κούγιας: "Απογοητευμένος από Σαββίδη - Οικονομικό θέμα στον ΠΑΟΚ" - Ατάκες για Χιμένεθ και Γκαρσία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags