Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός: Ο Χασαν... ψαλίδισε τις ελπίδες του φοβερού ΠΑΣ - Λύτρωση με γκολάρα για τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-07 20:00:00

Ο Χασάν... ψαλίδισε τις ελπίδες του φοβερού ΠΑΣ - Λύτρωση με γκολάρα για τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ο Χασάν... ψαλίδισε τις ελπίδες του φοβερού ΠΑΣ - Λύτρωση με γκολάρα για τον Ολυμπιακό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα των Ιωαννίνων κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, αλλά οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον Χασάν, που με ένα από καλύτερα γκολ της χρονιάς με φοβερό "ψαλίδι" χάρισε στην ομάδα του την ισοπαλία (1-1), που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου.

ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός έδωσαν σκληρή μάχη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, με τους γηπεδούχους να τα δίνουν όλα και να δυσκολεύουν τη ζωή των Ερυθρολεύκων, οι οποίοι λυτρώθηκαν με το εκπληκτικό γκολ του Αχμέντ Χασάν και πήραν το 1-1.

Ο ΠΑΣ εξέθεσε τις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού και πήρε το προβάδισμα στο 45+6' με πέναλτι του Εραμούσπε, ενώ είχε ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα, αλλά ο Σα γλίτωσε τον Ολυμπιακό με δύο μεγάλες επεμβάσεις σε τετ α τετ με τον Μιλιντσεάνου (55',65').

Οι Ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους με τον Μπρούμα (47', 63), όμως στο 73' "μίλησε" ο Χασάν, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με απίθανο ανάποδο "ψαλίδι" έπειτα από σέντρα στου Φορτούνη.

Χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Αιγύπτιου, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό ενόψει της ρεβάνς (27/4), αλλά ο ΠΑΣ απέδειξε για ακόμα μια φορά πως αποτελεί κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Λοντίγκιν, με δίδυμο στόπερ τους Παντελάκη και Εραμούσπε, δεξί μπακ τον Σάλιακα και αριστερό τον Πίρσμαν. Ντομίνγκεθ και Κάστρο ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με την τριάδα των Παμλίδη, Καρτάλη και Ελευθεριάδη να κινείται πίσω από τον Μιλιντσεάνου.

Με σχηματισμό 3-4-2-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς. Τερματοφύλακας ήταν ο Σα, με τριάδα στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Μπα, Σεμέδο, δεξί μπακ-χαφ τον Λαλά και αριστερό τον Ρεάμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Καμαρά κινήθηκαν στον άξονα, με τους Φορτούνη και Μπρούμα να πλαισιώνουν τον Χασάν.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του ματς, γεγονός που είχε να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την τακτική συμπεριφορά του ΠΑΣ Γιάννινα. Αν και αουτσάιντερ στην αναμέτρηση, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη δεν κλείστηκε στα μετόπισθεν. Παραχώρησε μεν την κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό, αλλά έψαχνε κάθε ευκαιρία να "χτυπήσει" στους ανοικτούς χώρους με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς της, που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην "ερυθρόλευκη" άμυνα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα άνηκε στον Ολυμπιακό. Στο 11' ο Χασάν βρέθηκε μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του Φορτούνη και σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε. Ο ΠΑΣ βγήκε με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση στο 16'. Ο Μιλιντσεάνου πήρε την μπάλα στα δεξιά, απέφυγε τον Παπαπσταθόπουλο και βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Σα. Με παρόμοιο τρόπο απείλησε ο Ολυμπιακός στο 29', όταν ο Μπρούμα έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και πάσαρε στον Χασάν, που γλίστρησε και έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση στη μεγάλη περιοχή.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά από το ημίωρο και έπειτα, ελέω και ορισμένων τραυματισμών που διέκοψαν την αναμέτρηση σε αρκετές περιπτώσεις. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί χωρίς σκορ, ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Από σέντρα του Πίρσμαν, ο Κάστρο έπιασε το σουτ, με την μπάλα να σταματά στον Μπα. Έπειτα από εξέταση του VAR, ο διαιτητής Τρεϊμάνις θεώρησε πως η μπάλα έχει βρει στο χέρι του Μπα και σφύριξε πέναλτι. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σα, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ!

Στο 47' ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μπρούμα σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία, πιάνοντας κακό σουτ που μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Στο 55' ο έτερος τερματοφύλακας του ματς, Ζοσέ Σα, έγινε πρωταγωνιστής, καθώς γλίτωσε τον Ολυμπιακό από δεύτερο γκολ, νικώντας τον Μιλιντσεάνου σε τετ α τετ!

Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό και πίεσαν έντονα τους Ηπειρώτες για περίπου 10 λεπτά, όμως παρουσιάστηκαν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Ο Χασάν αστόχησε για λίγο με κεφαλιά στο 58', ο Μπρούμα σούταρε εκ νέου στην αγκαλιά του Λοντίγκιν από το ύψος του πέναλτι στο 63' και ο Μασούρας δεν δυσκόλεψε τον γκολκίπερ του ΠΑΣ με μακρινό σουτ στο 65'. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΣ είχε φέρει το ματς σε ένα σημείο που τον βόλευε, αφού οι μεσοεπιθετικοί του έβρισκαν πολλούς χώρους. Σε μια ακόμα επικίνδυνη αντεπίθεση, στο 65', ο Σάλιακας έφυγε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε στη μικρή περιοχή, με τον Μιλιντσεάνου να κάνει την προβολή και τον Σα να τον νικά για δεύτερη φορά.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 73' χάρη στην κλάση του Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος λύτρωσε τους Πειραιώτες πετυχαίνοντας πολύτιμο εκτός έδρας γκολ για το 1-1 με καταπληκτικό ανάποδο "ψαλίδι" έπειτα από σέντρα του Φορτούνη!

Οι Ερυθρόλευκοι παραλίγο να πετύχουν την απόλυτη ανατροπή, αλλά ο Ελ Αραμπί αρχικά νικήθηκε από τον Λοντίγκιν σε τετ α τετ στο 78' και δεν πάσαρε εγκαίρως στον αμαρκάριστο Φορτούνη, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Κάστρο στο 80'. Στο 82' ο Καρτάλης σπατάλησε την τελευταία καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, σουτάροντας άουτ από διαγώνια θέση στη μεγάλη περιοχή.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (90' Λιάσος), Ελευθεριάδης (81' Πανουργιάς), Παμλίδης (87' Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81' Κάργας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46' Χολέμπας), Μπα, Καμαρά (69' Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπρούμα (69' Αραμπί), Ρέαμπτσιουκ (61' Μασούρας), Λαλά (46' Ανδρούτσος), Χασάν

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags