Facebook Pixel Άρης - ΑΕΚ: 1-3
| 2021-04-11 16:56:00

ΑΕΚ και ας δεν είναι καλά! Ανέστησε την "πεθαμένη" ο Άρης - Νίκη με 2 πέναλτι η Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
ΑΕΚ και ας δεν είναι καλά! Ανέστησε την "πεθαμένη" ο Άρης -  Νίκη με 2 πέναλτι η Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 3-1 για την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League.

Άρης - ΑΕΚ: 1-3

Η ψυχολογία της ήταν στα Τάρταρα! οι τέσσερις διαδοχικές ήττες στα ισάριθμα τελευταία επίσημα παιχνίδια βάρυναν τα πόδια των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ. Ιδιαίτερα η ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό με 5-1 στο ΟΑΚΑ και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Η Ένωση όμως έβγαλε αντίδραση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν σοβαροί στα μετόπισθεν και ουσιαστικοί στην επίθεση. Κατάφεραν να καθαρίσουν από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη επί του Άρη, πετυχαίνοντας τρία γκολ και έκαναν το δεύτερο ημίχρονο τυπική διαδικασία.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τους Τάνκοβιτς (12'), Βασιλαντωνόπουλο (28') και Ανσαριφάρντ (37'). Ο Άρης μείωσε με τον Μαντσίνι (56').

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με το ορθολογικό στήσιμο του Χιμένεθ η ΑΕΚ επέφερε τρομερά τα προβλήματα στον Άρη, ιδιαίτερα από τη δεξιά πτέρυγα της άμυνάς του με τους Σούντγκρεν-Ροζ να έχουν θέματα στην πλευρά που κάλυπτε ο Λιβάι Γκαρσία. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 7' , με τον Λόπες να σεντράρει, ύστερα από ωραία ανάπτυξη από αριστερά και τον Σάκιτς να διώχνει σωτήρια προ του Γκαρσία. Τρία λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος μπακ κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του από τον Ροζ, με τον Τάνκοβιτς να ευστοχεί στην εκτέλεση, ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Στο 17' ο Άρης απείλησε με Μπερτόλιο και Μαντσίνι να μην μπορούν να μετουσιώσουν σε γκολ τη σέντρα του Μπρούνο, ενώ στο 20' το σουτ του Σίλβα εντός της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ. Η Ένωση επανήλθε στις ευκαιρίες στο 27' με τον Τάνκοβιτς να μη μπορεί να νικήσει αυτήν τη φορά τον Κουέστα, ένα λεπτό αργότερα όμως, οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν το γρήγορο τρανζίσιον, ο Ανσαριφάρντ μοίρασε στον Σιμάνσκι που ο τελευταίος έκανε μία κούρσα από τη σέντρα μέσα στην περιοχή, την κατάλληλη ώρα πάσαρε στον επερχόμενο Βασιλαντωνόπουλο που πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

Ο Άρης έμοιαζε να τα έχει χαμένα! Αυτό φάνηκε από το νέο λάθος του Ροζ στο 33', όποτε και ανέτρεψε τον Γαλανόπουλο δίνοντας ένα ακόμα δώρο στην ΑΕΚ, αφού ο Ανσαριφάρντ ευστόχησε στο δεύτερο πέναλτι που έδωσε ο Κουλμπάκοφ, για το 0-3 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να μειώσει και να διεκδικήσει όποιες πιθανότητες ισοφάρισης ακόμα και ανατροπής. Απείλησε στο 49' και το 52' με τον Μαντσίνι και τον Μπερτόλιο αντίστοιχα, με τον Τσιντώτα να εξουδετερώνει και στις δύο φάσεις τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-3. Ύστερα από ωραία ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο Σίλβα έδωσε στον εισελθέντα στο δεύτερο μέρος Μάνο, εκείνος μοίρασε στον Μαντσίνι που πλάσαρε στα δίχτυα.

Στο 62' ο Μάνταλος έβγαλε τετ α τετ τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα. Η επόμε νη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 79' με τον Σιμάνσκι να αποτυχάνει απέναντι στον Ισπανό τερματοφύλακα που διόρθωσε προηγούμενο λάθος με την επέμβαση που έκανε. Η τελευταία καλή στιγμή καταγράφηκε στο 89'. Ο Γκαρσία έκανε ωραία προσποίηση του Γκαρσία σέντραρε αλλά απομάκρυνε ο Λόπες.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Σε αυτήν την αναμέτρηση πρωταγωνιστές ήταν δύο παίκτες! Ο Ντεντελτσιάρου και ο Σβάρνας. Αμφότεροι ήταν πολύ καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα και δημιούργησαν ένα απροσπέλαστο τείχος στα μετόπισθεν της ΑΕΚ. Ο Έλληνας δεξιός μπακ μάλιστα σημείωσε το 0-2 ύστερα από μία σεντερφοράτη προώθηση στην αντεπίθεση της Ένωσης.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε την 11άδα του Άρη, χωρίς τον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος χτύπησε κατά την διάρκεια της προπόνησης του Σαββάτου (10/4). Ο Πορτογάλος, δοκίμασε αν μπορεί να αγωνιστεί, αλλά δεν κατέστη εφικτό και έμεινε αποστολής, ενώ τη Δευτέρα (12/4) θα υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να φανεί το μέγεθος της ζημιάς. Την εστία υπερασπίστηκε ο Κουέστα, Ντάνιελ Σούντγκρεν και Εμάνουελ Σάκιτς κάλυψαν τα άκρα της άμυνας, με Ρόουζ και Δεληζήση να αποτελούν το δίδυμο των στόπερ.Σάσα και Τζέγκο αγωνίστηκαν στο χώρο του κέντρου, με την υβριδική τετράδα των Μπρούνο Φελίπε, Σαντέ Σίλβα, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι να αποτελούν την μπροστά γραμμή του σχήματος του προπονητή του Άρη, το οποίο έπαιζε χωρίς κλασικό φορ.

Με αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το 4-3-3, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται στην ενδεκάδα ο Πέτρος Μάνταλος. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός τοποθέτησε τον Τσιντώτα κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, τον Λόπες αριστερά με τους Σβάρνα και Νεντελτσιάρου στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι, ενώ στην τριάδα της επίθεσης ο Γκαρσία αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ, ο Τάνκοβιτς αριστερό (αν και στην αρχή επιλέχτηκε ο Αλμπάνης, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις και κάθισε στον πάγκο) και ο Ανσαριφάρντ στη κορυφή της επίθεσης.

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν (70' Γκανέα), Δεληζήσης (86' Ματίγια), Ροζ, Σάσα, Τζέγκο, Μπρούνο (46' Μάνος), Μαντσίνι (70' Ματό Γκαρσία), Μπερτόγλιο, Σίλβα (86' Μήτρογλου)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος (60' Μιτάι), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (64' Μάνταλος), Κρίστισιτς, Αλμπάνης, Γκαρσία (64' Ολιβέιρα), Ανσαριφάρντ (76' Κοσίδης)

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Βασιλαντωνόπουλου στο 28' ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση με τον Σιμάνσκι να μοιράζει την ασίστ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 10' ο Κουλμπάκοφ έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Λόπες από τον Ροζ. Στο 33' ο Λευκορώσος τσέκαρε το VAR για να δώσει πέναλτι για το χτύπημα του Ροζ στον Γαλανόπουλο, αλλά χάρισε την απευθείας κόκκινη στον παίκτη του Άρη που τη γλίτωσε με κίτρινη. Στο 47' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Μπερτόγλιο εντός της περιοχής. Στο 54' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι για χέρι σε προβολή ύστερα από σουτ του Τάνκοβιτς. Στο 65' ο Μάνταλος έβγαλε με υπέροχη κάθετη σε θέση τετ-α-τετ τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος θα περάσει μεν τον Κουέστα. Η φάση δεν ολοκληρώθηκε, αφού υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Ιρανός στράικερ. Στο 89' ο Μπερτόλιο ζήτησε πέναλτι για το μαρκάρισμα του Νεντελτσιάρου.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έχει 51 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για να δει αν θα επανέλθει στην 4η θέση. Ο Άρης παραμένει δεύτερος με 53.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags