Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: "Κόλλησε" στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ, μεγάλα ζόρια για 4άδα - "Φωνάζει" για δύο πέναλτι ο Αστέρας! (Vid)
| 2021-04-11 19:10:00

"Κόλλησε" στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ, μεγάλα ζόρια για 4άδα - "Φωνάζει" για δύο πέναλτι ο Αστέρας! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Κόλλησε" στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ, μεγάλα ζόρια για 4άδα - "Φωνάζει" για δύο πέναλτι ο Αστέρας! (Vid)

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με γκολάρα του Σφιντέρσκι, όμως μια γκάφα του Ουάρντα έφερε το γκολ του Μουνάφο και το τελικό 1-1 στην Τρίπολη. Ο Αστέρας διαμαρτύρεται για τη διαιτησία Καραντώνη και Μανούχου (VAR), καθώς ζήτησε δύο πέναλτι σε μαρκαρίσματα του Κρέσπο στο πρώτο ημίχρονο.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ: Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Αστέρας και ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, αποτέλεσμα που "φούντωσε" ακόμα περισσότερο τη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο Δικέφαλος για κορυφαίο παίκτη τον Σφιντέρσκι, που στο 22' σημάδεψε το δοκάρι και στο 56' άνοιξε το σκορ με πανέμορφο γκολ. Ωστόσο, ο Αστέρας έφτασε στην ισοφάρισε με τον Μουνάφο στο 65' έπειτα από λάθος του Ουάρντα και στη συνέχεια του ματς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία των Αρκάδων.

Οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης εκφράζουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, με αφορμή δύο πέναλτι που ζήτησαν, σε φάσεις με πρωταγωνιστή τον Κρέσπο (28' και 45+1').

Ο ΠΑΟΚ είναι στην 3η θέση με 51 πόντους και ισοβαθμεί με την ΑΕΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός ακολουθεί με 49 βαθμούς και ένα ματς λιγότερο. Ο Αστέρας είναι 6ος με 44 βαθμούς και δεν έχει ρεαλιστικές βλέψεις να "χτυπήσει" τετράδα, όμως κερδίζει τις εντυπώσεις με την παρουσία του στα πλέι οφ, αφού έχει κάνει... ζημιά τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον ΠΑΟΚ.

'Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς κατέβασε τον Αστέρας Τρίπολης με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παπαδόπουλος με τετράδα στην άμυνα τους Κώτσιρα, Καστάνιο, Σουάρεθ και Άλβαρες, από δεξιά προς αριστερά. Μουνάφο και Βαλιέντε ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ η τριάδα των Φερνάντεθ, Σίτο και Τιλίκα πλαισίωσε τον Μπαράλας.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε και ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, με δίδυμο στόπερ τους Ίνγκασον και Κρέσπο, δεξί μπακ τον Βιεϊρίνια και αριστερό τον Μπάμπα. Αουγκούστο και Σβαμπ έπαιξαν στον άξονα, με τους Τζόλη και Ζίβκοβιτς στα άκρα, ενώ ο Ουάρντα κινήθηκε πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Από ωραία μπαλιά του Βιεϊρίνια, ο Σφιντέρσκι βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, κοντρόλαρε άψογα και πλάσαρε, αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε μεγάλη απόκρουση. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, παραλίγο να... χαρίσει ένα γκολ στον Αστέρα μετά από λάθος του Πασχαλάκη. Στο 12' ο
Ίνγκασον γύρισε την μπάλα προς τον Έλληνα τερματοφύλακα, αυτός δεν κατάφερε να κοντρολάρε και είδε την μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία του. Ο Πασχαλάκης κατάφερε να απομακρύνει με βουτιά πάνω στη γραμμή και γλίτωσε από ένα απίστευτο αυτογκόλ!

Ο δραστήριος Σφιντέρσκι είχε μια δεύτερη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 22'. Ο Πολωνός τροφοδότησε τον Τζόλη, αυτός έβγαλε τη σέντρα για τον Σφιντέρσκι, ο οποίος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Αστέρας Τρίπολης διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία του Καραντώνη, καθώς στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν δυο αμφισβητούμενες φάσεις, στις οποίες οι Αρκάδες ζήτησαν πέναλτι. Στο 28' ο Τιλίκα μπήκε στην περιοχή και έπεσε μετά από επαφή που είχε με τον Κρέσπο, ενώ στη συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο χέρι του Ισπανού αμυντικού. Ο Καραντώνης αλλά και ο VAR αποφάσισαν πως δεν υπάρχει παράβαση, ενώ το ίδιο συνέβη στο 45+1,όταν ο Αστέρας ζήτησε εκ νέου πέναλτι για σπρώξιμο του Κρέσπο στον Ριέρα.

Με χαμηλό τέμπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Σφιντέρσκι μπήκε... φορτσάτος και κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη του ευκαιρία. Στο 56' ο Πολωνός "έσπασε" τηνμπάλα στα πλάγια για τον Βιεϊρίνια και έκανε κίνηση προς τη μεγάλη περιοχή. Ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Αουγκούστο, αυτός βρήκε τον Σφιντέρσκι και ο άσος του ΠΑΟΚ γύρισε αστραπιαία το σώμα του και σούταρε δυνατά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Δικεφάλου.

Ο Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο, έφτασε άμεσα στην ισοφάριση, έστω και με... ανορθόδοξο τρόπο. Στο 65' ο Άλβαρες εκτέλεσε πλάγιο άουτ με δύναμη, σημαδεύοντας το κεφάλι του Μπαράλες. Η μπάλα πέρασε από τον Αργεντινό και κατέληξε στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Ουάρντα επιχείρησε να απομακρύνει, όμως αντί να διώξει την μπάλα, ουσιαστικά την έστρωσε στον Μουνάφο και αυτός πλάσαρε από κοντά τον Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Αστέρα.

Στο 70' ο Πασχαλάκης μπλόκαρε ένα καλό σουτ του Άλβαρες στην τελευταία ευκαιρία του Αστέρα στο ματς, ενώ στο 71' ο Μουνάφο έσωσε την ομάδα του με σωτήρια κόντρα που έβαλε σε σουτ του Αουγκούστο από το ύψος της μεγάλης περιοχής

Οι Αρκάδες οχυρώθηκαν στα μετόπισθεν, με τον Δικέφαλο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ ξόδεψε 20 λεπτά και απείλησε μόνο στις καθυστερήσεις. Στο 90+2 ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε μια κεφαλιά του Σφιντέρσκι και στο 90+4 ο Κρέσπο έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά, με τον Αστέρα να κρατά μέχρι τέλους τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (78’ Μπελόκ), Τιλίκα (78’ Κρέσπι), Φερνάντεθ (16’ Ριέρα), Σίτο (67’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Κόστα, Σβαμπ (76’ Κρμέντσικ), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (83’ Μουργκ), Τζόλης (58’ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags