Facebook Pixel Champions League: Πήρε εκδίκηση από τη Μπάγερν η Παρί σε απίθανο θρίλερ! - Τρόμαξε, αλλά πέρασε και η Τσέλσι (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-13 23:54:00

Πήρε εκδίκηση από τη Μπάγερν η Παρί σε απίθανο θρίλερ! - Τρόμαξε, αλλά πέρασε και η Τσέλσι (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πήρε εκδίκηση από τη Μπάγερν η Παρί σε απίθανο θρίλερ! - Τρόμαξε, αλλά πέρασε και η Τσέλσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Παρί Σεν Ζερμέν υπέφερε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κόντρα στη Μπάγερν, έχασε με 1-0, όμως άντεξε και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά και ταυτόχρονα... εκδίκηση από τους Γερμανούς για τον χαμένο τελικό του 2020. Στους 4 του θεσμού προκρίθηκε και η Τσέλσι, παρά την ήττα της με 1-0 από την Πόρτο.

Champions League: Σε ένα παιχνίδι... ακατάλληλο για καρδιακούς, η Μπάγερν νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ που έψαχνε για την ανατροπή (3-2 το πρώτο ματς για την Παρί). Οι Βαυαροί αποκλείστηκαν από την παρέα των Εμπαπέ και Νεϊμάρ (είχε τρία δοκάρια) και δεν θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι.

Στο έτερο ματς της βραδιάς, η Πόρτο (είχε χάσει 2-0) άγχωσε την Τσέλσι, σκοράροντας στις καθυστερήσεις, αλλά το τελικό 1-0 δεν της έφτανε και οι Άγγλοι πήραν την πρόκριση.

Στα ημιτελικά η Παρί Σεν Ζερμέν θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ (2-1 το πρώτο ματς) και η Τσέλσι τον αντίστοιχο του ζευγαριού Ρεάλ - Λίβερπουλ (3-1 το πρώτο ματς)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1

Ο επαναληπτικός του Παρισιού δεν είχε τον ίδιο καθηλωτικό ρυθμό με το πρώτο ματς (3-2 η Παρί), αλλά δεν του έλειψε το δράμα. Η Παρί μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Εμπαπέ στο 3', με τη Μπάγερν να βρίσκει γρήγορα ρυθμό και να απαντά με ευκαιρίες των Μίλερ (9') και Κίμιχ (19').

Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος δεν μπορούσε με... τίποτα να σκοράρει. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος στάθηκε απίστευτα άτυχος, καθώς είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι έπειτα από προσπάθειές του τρεις φορές (!) μέσα σε πέντε λεπτά (34', 37', 39'). Σα να μην έφτανε αυτό για την Παρί, οι Γάλλοι είδαν τη Μπάγερν να σκοράρει με κεφαλιά του Τσούπο-Μοτίνγκ έπειτα από φάση διαρκείας στο 40', να προηγείται με 1-0 και να βάζει... φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού έψαχνε ένα γκολ για να πετύχει την ανατροπή!

Στο δεύτερο μέρος, η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά μέχρι τέλους, ενώ η Παρί είχε τις στιγμές της, χτυπώντας στην αντεπίθεση. Ο Αλάμπα στο 47' και ο Εμπαπέ στο 51' δεν κατάφεραν να σκοράρουν, ενώ ο Νεϊμάρ στάθηκε ξανά άτυχος στο 53', όταν ο Μπόατενγκ απόμακρυνε την προσπάθειά του με "τακουνάκι".

Ο Νάβας έσωσε την Παρί σε προσπάθεια του Μίλερ στο 62', ενώ στο 82' το διαγώνιο σουτ του Σανέ έφυγε ελάχιστα άουτ. Στα τελευταία λεπτά έπεσαν κορμιά στην περιοχή της Παρί, με την Μπάγερν να την πολιορκεί. Στην άλλη πλευρά, ο Νόιερ γλίτωσε με καίριες εξόδους τη Μπάγερν στις αντεπιθέσεις των Γάλλων. Η... πολιορκία για την Παρί έληξε στο 93', όταν ο Νάβας μπλόκαρε αποφασιστικά την παράλληλη σέντρα του Σανέ στη μικρή περιοχή, με τους Γάλλους να πανηγυρίζουν μια πρόκριση θρίλερ!

Τσέλσι - Πόρτο 0-1

Η Πόρτο προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να έχει ελπίδες να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου αγώνα. Οι Πορτογάλοι μπήκαν ορμητικά στο γήπεδο, πίεσαν από το πρώτο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη στιγμή, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Κορόνα που έφυγε άουτ στο 11'. Η Τσέλσι δεν άργησε να ισορροπήσει το ματς και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Χάβερτς στο 29'. Η Πόρτο, με τη σειρά της, "άγγιξε" το προβάδισμα στο 33', αλλά ο Κορόνα αστόχησε εκ νέου.

Η επιθετικότητα της Πόρτο δεν κόπασε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως συνεχίστηκε η αδυναμία της να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες. Αντιθέτως, η Τσέλσι ήταν αυτή που έφτασε πρώτη μια... ανάσα από το γκολ, με τον Μάουντ στο 57'. Η Πόρτο απείλησε με τον Ταρέμι στο 65', αλλά στη συνέχεια φάνηκε να μένει από δυνάμεις.  

Το ματς κυλούσε ήρεμα για την Τσέλσι μέχρι το 93', όταν ο Ταρέμι πέτυχε φοβερό γκολ με γυριστό σουτ και άγχωσε τους Άγγλους. Εντούτοις, η Πόρτο δεν μπόρεσε να πετύχει το... θαύμα και παρά τη νίκη της με 1-0, έμεινε εκτός συνέχειας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags