Facebook Pixel ΑΕΚ: Σούπερ συνέντευξη στο sportdog για τους προπονητές που ενδιαφέρουν!
| 2021-04-14 13:15:00

"Ξεχασμένος ο Μίτσελ - Αυτόν να πάρει η ΑΕΚ - Θα φέρει παίκτες από Ισπανία"! Ατάκα για Λουτσέσκου

του Γιώργου Κτενά
"Ξεχασμένος ο Μίτσελ - Αυτόν να πάρει η ΑΕΚ - Θα φέρει παίκτες από Ισπανία"! Ατάκα για Λουτσέσκου

Η σχολή Κρόιφ, το ισπανικό μοντέλο και ο Ρουμάνος που ξέρει καλά την Ένωση και την Ελλάδα. Σούπερ ανάλυση για τους προπονητές που βρίσκονται στη λίστα των "κιτρινόμαυρων". Ποιος θα ήταν η ιδανική περίπτωση και πώς θα άλλαζε τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

 

ΑΕΚ: Κίκε Σετιέν, Μίτσελ, Κίκε Φλόρες και Αμπελάρδο είναι τέσσερα ονόματα από την ισπανική αγορά που έχουν συνδεθεί με την Ένωση, για την επόμενη μέρα στο πάγκο τού συλλόγου, και το sportdog.gr έψαξε, ρώτησε και έμαθε τι ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Γιατί μπορεί, αρχικά, να ακούγονται όλα αυτά τα ονόματα ως κατάλληλα για την ΑΕΚ, με γνώση της ισπανικής αγοράς κ.λπ., αλλά ποιος είναι εκείνος που ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα και γιατί;

Ο Βαγγέλης Λυκάκης, που γνωρίζει όσο λίγοι το ισπανικό ποδόσφαιρο, πήρε θέση για το θέμα και μας έλυσε κάθε απορία.

"Ξεχασμένος ο Κίκε Φλόρες - Στη δύση της καριέρας του - Δεν υπάρχει περίπτωση για Κίκε Σετιέν"

Βαγγέλη, ποια είναι η άποψή σου για τον Κικε Φλόρες; 

"Ξεχασμένος. Στην Ισπανία ήταν πριν από 4-4,5 χρόνια, στη Χετάφε. Βρίσκεται στη δύση τής καριέρας του, δε νομίζω να μπλέξει η ΑΕΚ με τέτοια περίπτωση προπονητή. Αμυντικογενής προπονητής, πολύ 4-4-2, 4-3-2-1, αλλά δεν έχει παρουσιάσει κάτι τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο πέρασμα από τη Γουότφορντ δεν είναι αποτυχημένο. Έχει να επιδείξει ένα Γιουρόπα Λιγκ, έχει καλό βιογραφικό αλλά μόνο αυτό πια".

Η περίπτωση του Κίκε Σετιέν, που επίσης έχει συνδεθεί με την ΑΕΚ;

"Παρουσιάζει τον εαυτό του ως κροϊφίστα, της σχολής Κρόιφ δηλαδή. Μιλάμε για το άλλο άκρο σε σχέση με τον Κίκε Φλόρες. Δεν υπάρχει περίπτωση, γνώμη μου βέβαια αυτή, προπονητής που έχει στο βιογραφικό του την Μπαρτσελόνα, να πάει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτός περιμένει καλή πρόταση από καλή ομάδα στην Ευρώπη. Παίζει πολύ επιθετικά και 4-3-3 και με τριάδα στην άμυνα. Ποδόσφαιρο κατοχής και οι γραμμές να είναι ψηλά".

"Τα βασικά ο Μίτσελ - Αξιόλογος ο Αμπελάρδο - Αυτόν θα έπαιρνα στην ΑΕΚ"

Ποια είναι η άποψή σου για τον Μίτσελ;

"Ξεχασμένος και αυτός. Είναι ο γνωστός προπονητής που ξέρουμε όλοι, σοβαρός, θα κάνει τα βασικά. Στο Μεξικό τον ήθελαν αλλά είχε φύγει για προσωπικούς λόγους. Έχει το know how της ελληνικής πραγματικότητας αλλά κι αυτός τα καλά του χρόνια τα βλέπει να βρίσκονται στο παρελθόν. Πηγαίνει στο ισπανικό 4-3-2-1, ταιριάζει πιο πολύ στο προφιλ Κίκε Φλόρες".

Τέλος, ο Αμπελάρδο από την ισπανική αγορά έχει συνδεθεί με την Ένωση

"Την περασμένη εβδομάδα έφυγε από την Αλαβές και δήλωσε ότι φεύγει γιατί αγαπάει την ομάδα και θέλει να σωθεί. Είχε κάνει μια καλή πορεία με Αλαβές πριν από 3 χρόνια, είχε και ένα καλό πέρασμα από Σπόρτινγκ Χιχόν. Αποτυχημένο πέρασμα πέρσι στην Εσπανιόλ, αν δεν του δόθηκε πολύς χρόνος. Έτσι και φέτος ανέλαβε Αλαβές, αλλά είναι σε πτωτική πορεία. Αξιόλογη περίπτωση γιατί έχει δείξει πραγματάκια, έχει παίξει αμυντικό ποδόσφαιρο και έχει αναλάβει μικρομεσαίες ομάδες. Άρα δεν έχει δουλέψει με μεγάλα μπάτζετ ή είναι προπονητής που ζητάει μεγάλα μπάτζετ".

Εσύ που γνωρίζεις πολύ καλά το ισπανικό ποδόσφαιρο, ποιον θα έπαιρνες στην ΑΕΚ και γιατί; Δεδομένου ότι αυτά τα τέσσερα ονόματα φαίνεται ότι υπάρχουν τώρα στο ρεπορτάζ, συν εκείνο του Λουτσέσκου.

"Αξιόλογη περίπτωση για τα δεδομένα της ΑΕΚ, είναι ο Αμπελάρδο. Σαφώς καλύτερη από τις άλλες δύο και πολύ πιο ρεαλιστική από του Κίκε Σετιέν. Ο Αμπελάρδο θα στήσει ισπανικό μοντέλο, θα κυνηγήσει την ισπανική αγορά. Ο Λουτσέσκου, από την άλλη, ξέρει τα πάντα στην Ελλάδα, τι γίνεται, τους δημοσιογράφους, όλα. Αλλά είναι άλλο στιλ. Θα πήγαινα στη λύση του Αμπελάρδο ως άφθαρτη".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καψούρα" Ολυμπιακού, τον... κλέβει ο Δικέφαλος - Σούπερ όνομα - Αντί... Μπεν Αρφά και 3 εκατομμύρια

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags