Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός - Superleague: "Χοντρό" παιχνίδι με τα τηλεοπτικά - Χάνουν εκατομμύρια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
| 2021-04-17 17:05:00

"Χοντρό" παιχνίδι με τα τηλεοπτικά - Χάνουν εκατομμύρια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

"Χοντρό" παιχνίδι με τα τηλεοπτικά - Χάνουν εκατομμύρια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Γιατί… χάθηκε ένας μήνας και ποιες οι τελευταίες εξελίξεις. Οι μικροί λένε ότι «δεν θέλουν οι μεγάλοι να πάμε σε κεντρική διαχείριση, γιατί θα εισπράξουν λιγότερα χρήματα, οπότε δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό το καθεστώς».

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός - Superleague: Στις 17 Μαρτίου ο πρόεδρος της Superleague, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Συνεταιρισμού ότι η COSMOTE TV ενδιαφέρεται για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση του πρωταθλήματος.

Αυτή η εξέλιξη ήταν μη αναμενόμενη και θεωρητικά στην Λίγκα έπρεπε να άνοιγαν σαμπάνιες. Κι αυτό διότι από την στιγμή που μπήκε στο κόλπο της απόκτησης των δικαιωμάτων του πρωταθλήματος και μία δεύτερη σοβαρή και φερέγγυα εταιρία, η αξία του προϊόντος θα ανέβει κατακόρυφα. Αυτό τουλάχιστον, λέει, η λογική.

Από την επαφή του Λ. Μπουτσικάρη με την COSMOTE TV πέρασαν πάνω από 30 ημέρες και ακόμα τα τηλεοπτικά των ΠΑΕ βρίσκονται στο ίδιο σημείο! Δεν έχει σημειωθεί βήμα προόδου κι αυτό προκαλεί μόνο ερωτηματικά.

Οι μικροί λένε ότι «δεν θέλουν οι μεγάλοι να πάμε σε κεντρική διαχείριση, γιατί θα εισπράξουν λιγότερα χρήματα, οπότε δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό το καθεστώς». Από την άλλη στον Συνεταιρισμό ετοιμάζουν προτάσεις για το τι προϊόν θα πουλήσουν στην αγορά. Οι προτάσεις θα τεθούν στο ΔΣ κι αυτό θα αποφασίσει τι δρόμο θα ακολουθήσουν οι ΠΑΕ στα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.

Ο Ολυμπιακός φέτος θα εισπράξει από το κανάλι της Κάντζας περίπου 11 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση κεντρικής διαχείρισης το ποσό αυτό θα είναι κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Αναλογική θα είναι και η μείωση για τον Παναθηναϊκό που φέτος πήρε γύρω στα 7 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags