Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Φλέβα χρυσού" από Αφρική - "Εκρηκτικός εξτρέμ - Θυμίζει Ονιεκούρου - Ένα εκατ. ευρώ"
| 2021-04-17 20:00:00

"Φλέβα χρυσού" από Αφρική για Ολυμπιακό - "Εκρηκτικός εξτρέμ - Θυμίζει Ονιεκούρου - Ένα εκατ. ευρώ"

του Παναγιώτη Νικολάου
"Φλέβα χρυσού" από Αφρική για Ολυμπιακό - "Εκρηκτικός εξτρέμ - Θυμίζει Ονιεκούρου - Ένα εκατ. ευρώ"

Ξεπετάχτηκε απότομα και έφερε όλα τα βλέμματα πάνω του. Έχει ωστόσο και όλα τα φόντα να ανέβει στην ιεραρχία πλάι σε αυτά των δυνατότερων πρωταθλημάτων. Το Sportdog.gr έψαξε και έμαθε τα πάντα για την νέα... ανακάλυψη των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός: Ο Ανάγιο Ιγουάλα από τη Νιγηρία βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο παλαίμαχος αμυντικός της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Ιφεάνι Ουντέζε. Η ομάδα του Πειραιά έχει απλώσει δίχτυα στην Αφρική. Άλλωστε πρόσφατα συνδέθηκε με τον επίσης Νιγηριανό εξτρέμ, Αχμέντ Μούσα, ο οποίος όμως επέστρεψε στην πατρίδα του για την Κάνο Πιλάρς.

Ο Ιγουάλα αγωνίζεται στην ίδια θέση με τη φανέλα της Ενίμπα, η οποία είναι στην 5η θέση του πρωταθλήματος απέχοντας 6 βαθμούς από την κορυφή. Στην περίπτωση του 22χρονου εξτρέμ, που τέθηκε στο ερυθρόλευκο μικροσκόπιο εστιάζει μιλώντας στο Sportdog ο Φάνης Αγριτέλης, ο οποίος έχει εικόνα από τον ποδοσφαιριστή από τα παιχνίδια της Εθνική Νιγηρίας. Διαβάστε τι μας είπε από το σκαουτάρισμα που έχει κάνει.

Ποια γνώμη έχεις σχηματίσει για τον Ιγουάλα;

«Ξεπετάχτηκε φέτος απότομα, δημιουργώντας αρκετό ντόρο στο πρωτάθλημα Νιγηρίας, το οποίο θέλει και έχει όλα τα φόντα να ανέβει στην ιεραρχία πλάι σε αυτά των δυνατότερων πρωταθλήματων της Αιγύπτου και της Τυνησίας. Οι εμφανίσεις του παίκτη φέτος με την Ενίμπα μόνο απαρατήρητες δεν έχουν περάσει, στρέφοντας τα βλέμματα πάνω του. O Ιγουάλα είναι βασικό γρανάζι της ομάδας του στο Αφρικανικό Europa League, και χάρη σε αυτόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση ενός πολύ δύσκολου ομίλου, παρέα με τους Orlando Pirates από την Ν. Αφρική, την Αλ Αχλι της Λιβύης και της Σετιφ από την Αλγερία».

Ποια είναι τα δυνατά του χαρακτηριστικά και ποιες οι αδυναμίες του;

«Είναι ένας εκρηκτικός παίκτης, και αυτό φάνηκε και μέσα από τις δύο συμμετοχές του με την εθνική Νιγηρίας απέναντί σε Μπενίν και Λεσότο».

Μπορεί να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο και να πιάσει στον Ολυμπιακό;

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής που γνωρίζει καλά από πρωταθλητισμό και από μεγάλα παιχνίδια, έχοντας ως γνώμονα τα παιχνίδια της ομάδας του στις Αφρικανικές ηπειρωτικές διοργανώσεις. Η ηλικία του μπορεί να θεωρείται μεγάλη για ένα ταλέντο, ωστόσο ο Ολυμπιακός με σωστή διαχείριση και ίσως με έναν δανεισμό σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, ίσως καταφέρει να χτυπήσει φλέβα "χρυσού" με τον παίκτη».

Σου θυμίζει κάποιον άλλον εξτρέμ;

«Δεν θυμίζει σε κάποιο πρώην εξτρεμ του Ολυμπιακού, ωστόσο θυμίζει στις κινήσεις του έντονα τον συμπαίκτη του πλέον στην εθνική, Χένρι Ονιεκουρου για τον οποίον είχε ενδιαφερθει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός».

Αξίζει το 1 εκατ.Ευρώ που τον κοστολογεί η Ενίμπα;

«Όσον αφορά την τιμή του, ειναι πράγματι τσιμπημένη για τα δεδομένα της Νιγηρίας, αφού ένα εκατομμύριο ευρώ, αρκούν εύκολα για την κάλυψη των αναγκών μιας ολόκληρης σεζόν. Με τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις αλλά και πιέσεις του παίκτη, ίσως το πιθανότερο να είναι η τιμή να πέσει περίπου στα μισά, με την Ενίμπα να διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μεγάλες προτάσεις για Σεμέδο-Καμαρά" - Αποκάλυψη για Λιβάγια και δύο εξτρέμ - "Δύσκολα μένει ο..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags