Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μεγάλες προτάσεις για Σεμέδο-Καμαρά" - Αποκάλυψη για Λιβάγια και δύο εξτρέμ - "Δύσκολα μένει ο..."
| 2021-04-17 11:25:00

"Μεγάλες προτάσεις για Σεμέδο-Καμαρά" - Αποκάλυψη για Λιβάγια και δύο εξτρέμ - "Δύσκολα μένει ο..."

του Γιώργου Κτενά
"Μεγάλες προτάσεις για Σεμέδο-Καμαρά" - Αποκάλυψη για Λιβάγια και δύο εξτρέμ - "Δύσκολα μένει ο..."

"Μπορεί να φτάσει προημιτελικά Ευρώπης ο Ολυμπιακός"! Σούπερ ανάλυση για τον Ολυμπιακό της επόμενης χρονιάς, την ομάδα που... χτίζει ο Πέδρο Μαρτίνς και τις επιθυμίες του ώστε να κάνει το παραπάνω βήμα. Ο έμπειρος ρεπόρτερ Μπάμπης Παπάζογλου σχολιάζει στο Sportdog.gr την επόμενη μέρα.
 

Ολυμπιακός: Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα των Ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στο sportdog ο Μπάμπης Παπάζογλου, μπαρουτοκαπνισμένος ρεπόρτερ των Πειραιωτών και βαθύς γνώστης του ρεπορτάζ.

Σε ποια θέση χρειάζονται παίκτη για το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό, με ποιους περιμένουν να γίνει "παιχνίδι" στις πωλήσεις και ποιος είναι πολύ πιθανό να φύγει δανεικός; Ακόμα, τι γίνεται με τον Λιβάγια, που έχει ακουστεί για τους Πειραιώτες, και ποιοι εξτρέμ αρέσουν στον Πέδρο Μαρτίνς;

Όλες οι απαντήσεις στη συνέντευξη του sportdog.gr! 

"Πλεονέκτημα ο Μαρτίνς - Εξτρέμ για το κάτι παραπάνω - Μπορεί στην Ευρώπη"

Μπάμπη, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό, πώς πρέπει να είναι; Ο Μαρτίνς είναι πανίσχυρος, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Τι χρειάζεται να κάνει;

«Ο Ολυμπιακός ξέρει το δρόμο, που πρέπει να ακολουθήσει και είναι αυτός, που του έφερε τις επιτυχίες την τελευταία διετία. Δεν έχει τίποτε περισσότερο να κάνει απ’ ό,τι τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια, ακολουθώντας την ποδοσφαιρική λογική. Η παραμονή του Μαρτίνς είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα, αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί ένας πολύ καλός «κορμός», οι ανάγκες είναι λίγες. Σε επίπεδο ενδεκάδας, αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι ένας εξτρέμ που θα δώσει το κάτι παραπάνω».

Μπορεί να γίνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη; Είναι το ζητούμενο η Ευρώπη όταν στην Ελλάδα, φέτος, έκανε περίπατο;

«Ο ίδιος ο Ολυμπιακός έδειξε τα τελευταία δύο χρόνια ότι μπορεί να ξαναβρεθεί στα προημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ποτέ δεν συμφώνησα με διλήμματα «πρωτάθλημα ή Ευρώπη». Όταν μία ομάδα είναι καλή, μπορεί να κυνηγάει όλους τους στόχους. Αν δούμε τι έγινε τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ στους «16» από λεπτομέρειες. Και οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά, ειδικά στην Ευρώπη και σ’ αυτό το επίπεδο».

"Δεν γκρινιάζει ο Χασάν - Ευκαιρία σε Ντουρμισάι" - Αποκάλυψη για Λιβάγια

Υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι τη νέα σεζόν σκέφτεται να αξιοποιήσει το 4-4-2, άρα χρειάζεται να έρθει ένας ακόμα επιθετικός επιπέδου. Τι παραπάνω μπορούμε να πούμε - Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Πρόσφατα είχε συνδεθεί ο Λιβάγια με τους Πειραιώτες.

«Νομίζω ότι δύσκολα θα καθιερώσει ο Μαρτίνς ένα 4-4-2, αν και κανείς δεν περίμενε ότι κάποια στιγμή θα έπαιζε με τρεις στόπερ, όπως κάνει το τελευταίο διάστημα. Για το 4-4-2 εννοείται ότι χρειάζεται κι άλλος φορ, αλλά εκτίμηση μου είναι ότι δύσκολα θα καθιερώσει τέτοιο σύστημα. Αλλο να το επιλέξει κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν χρειάζεται γκολ και μεγαλύτερη πίεση στην περιοχή κι άλλο να το καθιερώσει. Δεν νομίζω ότι μία ομάδα μπορεί να έχει εύκολα τρεις φορ «πρώτης γραμμής» για να παίζει ο ένας βασικός και σε κάποια ματς οι δύο. Το βλέπουμε και σε τεράστια κλαμπ, όπως τις τελευταίες ημέρες με την Μπάγερν που δεν παίζει ο Λεβαντόφσκι. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Χασάν, που μπορεί να βάζει κρίσιμα γκολ, αλλά δεν γκρινιάζει που στο επόμενο ματς θα είναι πιθανότατα πάλι στον πάγκο. Για το ρόστερ της νέας περιόδου, μπορεί να δοθεί στην προετοιμασία μία ακόμη ευκαιρία στον Ντουρμισάι, ο οποίος έχει εξαιρετικά στοιχεία, αλλά πρέπει να τα αποδείξει και σε μία μεγάλη ομάδα με απαιτήσεις. Σε ό,τι αφορά στον Λιβάγια, ταιριάζει στο 4-4-2, καθώς είναι δεύτερο φορ. Ωστόσο, πέρα από τα σενάρια δεν υπάρχει κάτι παραπάνω για τον Κροάτη».

Χοντρά λεφτά λεφτά για Σεμέντο-Καμαρά - Δύσκολα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό ο...

Η σεζόν φτάνει στο τέλος της, έχουμε σχηματίσει άποψη για όλους πια. Ποιοι πρέπει να μείνουν σίγουρα στην ομάδα τη νέα σεζόν; Επίσης, ως παράλληλο ερώτημα, ποιες πωλήσεις μπορούν να θεωρηθούν "σίγουρες" (π.χ. Καμαρά, Μπα, Σεμέδο, Σα, Σισέ), για να δούμε σε ποιες θέσεις θα κινηθεί ο Ολυμπιακός για ενίσχυση;

«Ο Μαρτίνς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, που στηρίζεται σε έναν «κορμό». Οσο περισσότερο διατηρείται αυτός ο «κορμός» είναι τεράστιο πλεονέκτημα για μία ομάδα. Από την άλλη όμως ανεβαίνουν και οι «μετοχές» των ποδοσφαιριστών και ο Ολυμπιακός αναμένεται και φέτος να δεχθεί προτάσεις. Ειδικά για παίκτες όπως οι Σεμέντο, Καμαρά. Σίγουρη πώληση δεν υπάρχει, θυμόμαστε ότι πέρσι το καλοκαίρι όλοι λίγο- πολύ θεωρούσαμε ότι θα γινόταν η μεταγραφή του Σεμέντο, αλλά έμεινε και υπέγραψε και νέο συμβόλαιο. Γι’ αυτούς τους δύο όμως προβλέπεται να γίνουν και φέτος καλές προσφορές και απομένει να φανεί αν μπορούν να φτάσουν σε τέτοια επίπεδα που θα οδηγήσουν στη μεταγραφή τους».

Ποιοι παίκτες έδειξαν φέτος ότι δεν μπορούν να σταθούν στο επίπεδο του Ολυμπιακού; Υπάρχει ρεπορτάζ, για παράδειγμα, που αναφέρει δανεισμό του Ραντζέλοβιτς ή και άλλοι παίκτες που ο Μαρτίνς δεν έδειξε να τους πιστεύει - Για παράδειγμα τον Κάιπερς.  

«Το παράδειγμα του Ραντζέλοβιτς είναι χαρακτηριστικό. Καθοριστικός και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό δεν αρκεί, πρέπει να έχει και διάρκεια κι αυτή έλειψε από τον Σέρβο. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη ένας δανεισμός του».

"Για αυτό παίζει δυνατά του Μπελχαντά - Παίζουν Γκάρι Ροντρίγκες και Ονιεκούρου"

Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται κοντά τον Ολυμπιακό; Για παράδειγμα το όνομα του Μπελχαντά βρίσκεται καθημερινά στα πρωτοσέλιδα για πάνω από 10 μέρες. Έχει γραφτεί και ο Φεγκουλί.

«Η περίπτωση Μπελχαντά είναι ιδιαίτερη επειδή είναι ελεύθερος. Για τις υπόλοιπες κινήσεις και ειδικά για τον εξτρέμ, νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής κάτι συγκεκριμένοo και- πολύ περισσότερο- κάτι προχωρημένο».

Άλλα ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, όπως Γκάρι Ροντρίγκες, Σίλβα (του Άρη), Σάλιακας, Πινακάς; Τι μπορούμε να πούμε για αυτούς;

«Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί πολλούς παίκτες και αξιολογεί όσους ξεχωρίζουν στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ροντρίγκες άρεσε πολύ στον Μαρτίνς πέρσι, αλλά η περίπτωση ήταν πολύ μπερδεμένη και έχει πολύ μεγάλο συμβόλαιο. Αν είναι διαθέσιμος αυτό το καλοκαίρι, δεν αποκλείω να ξανασχοληθεί μαζί του ο Ολυμπιακός, αρκεί όμως να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στο οικονομικό κομμάτι. Δεν αποκλείω το ίδιο να γίνει και με τον Ονιεκούρου, που είναι δανεικός από τη Μονακό στη Γαλατασαράι και ήταν ο πρώτος στόχος πέρσι για τη θέση του εξτρέμ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήρε… φόρα ο Μαρινάκης - Υπογράφουν δύο Έλληνες στον Ολυμπιακό - Συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags