Facebook Pixel ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: 3-1
| 2021-04-18 19:08:00

Της βγήκε το λάδι αλλά νίκησε! Η ΑΕΚ 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Της βγήκε το λάδι αλλά νίκησε! Η ΑΕΚ 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε των Αρκάδων και πάει με μεγαλύτερη ασφάλεια στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: 3-1

Δύσκολο απόγευμα είχε η ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, παρότι η εμφάνιση με τον Άρη στο Βικελίδης δημιούργησε ελπίδες για πιο άνετες επικρατήσεις. Η Ένωση επικράτησε 3-1 των Αρκάδων και δεν άφησε ανεκμετάλλευτο την ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. 

Οι παίκτες του Χιμένεθ προηγήθηκαν με τον Γαλανόπουλο, οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν άμεση απάντηση με τον Ριέρα. Στο δεύτερο μέρος τη λύση έδωσε ο Λόπες και στις καθυστερήσεις ο Αλμπάνης διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κατά τα οποία έβγαλε απειλές στην εστία του Παπαδόπουλου. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 4' όταν το σουτ Μάνταλου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα, ο οποίος είχε ανάλογη θετική αντίδραση στην κεφαλιά του Ανσαριφάρντ τρία λεπτά αργότερα. Στο 11' ο Καστάνιο έδιωξε σε κόρνερ το εκτός περιοχής σουτ του Ολιβέιρα και στο 15' το σουτ του Λόπες απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια ο Αστέρα ισορρόπησε και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του. Μάλιστα στο 34' έκανε την πρώτη του επιθετική ενέργεια με τον Τσιγκρίνσκι να απομακρύνει την κεφαλιά του Μπαράλες. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, «άδειασε» με υπέροχο τρόπο τον Άλβαρες, «έσπασε» τη μπάλα στον επερχόμενο Γαλανόπουλο, ο οποίος είχε κάνει σεντεφορίσια προώθηση και από κοντά έκανε το 1-0.

Οι πανηγυρισμοί ωστόσο διήρκησαν πολύ λίγο για τους κιτρινόμαυρους. Και αυτό γιατί οι Αρκάδες βρήκαν απάντηση. Αφού άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Ριέρα, που έβαλε πλάτη τον Γαλανόπουλο και με δυνατό σουτ (μέσα από την περιοχή και δεξιά) κεραυνοβόλησε τον Αθανασιάδη!

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και προσπάθησε να δημιουργήσει πίεση στα καρέ του Παπαδόπουλου για να επανακτήσει το προβάδισμα. Η Ένωση έβγαλε τρεις συνεχόμενες απειλές με Λόπες (54'), Μάνταλο (55') και Κρίστισιτς (57'), με τον Παπαδόπουλο να επεμβαίνει στις δύο πρώτες και στην τρίτη να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει εκτός γηπέδου. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα είχε άλλη μία καλή επέμβαση στο 62' σε σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

Στο 64' ο Αστέρας είχε δοκάρι με σουτ του Ιγκλέσιας, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει με κεφαλιά στο 77'. Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ γίνονταν πιο βαριά. Η Ένωση δεν μπορούσε να πάρει πράγματα από τον Γκαρσία, ούτε καν από τα χτυπήματά του σε στατικές φάσεις, αλλά ούτε από τον Ολιβέιρα, ο οποίος στο 81' έχασε ευκαιρία να σκοράρει μετά από γύρισμα του εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Τον Γόρδιο Δεσμό για την ΑΕΚ έλυσε στο 86' ο Λόπες που με προβολή μετουσίωσε σε γκολ μια φοβερή διαγώνια μπαλιά του Μάνταλου.  Στις καθυστερήσεις ο Αλμπάνης σημείωσε το τελικό 3-1, ύστερα από κάθετη πάσα του Κοσίδη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ήταν πολύ καλός τόσο στο ματς με τον Άρη όσο και με τον Αστέρα. Με το γκολ που πέτυχε πήρε τη νίκη και έδωσε στην ΑΕΚ την αβάντα 5 βαθμών από τον Παναθηναϊκό πριν η Ένωση αντιμετωπίσει τους πράσινους την επόμενη αγωνιστική.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ παρέταξε την αρχική 11άδα της ΑΕΚ για το ματς με τον Αστέρα ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε τον Αθανασιάδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Βασιλαντωνόπουλο, αριστερό τον Λόπες και στόπερ τον Σβάρνα με τον Τσιγκρίνσκι. Στη μεσαία γραμμή ρόλο ανασταλτικών χαφ είχαν Γαλανόπουλος και Κρίστισιτς με τον Μάνταλο να παίζει μπροστά τους ως επιτελικός μέσος. Στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Ολιβέιρα στη δεξιά ο Γκαρσία και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ανσαριφάρντ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γαλανόπουλος (63' Σιμάνσκι), Κρίστισιτς (84' Κοσίδης), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (52' Αλμπάνης)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε , Λέο Τιλίκο, Σίτο (61' Ιγκλέσιας), Ριέρα (76' Γκόμεζ), Μπαράλες

Η ΦΑΣΗ: Η απόκρουση του Παπαδόπουλου στο 54'. Σε γύρισμα του Λόπες από αριστερά η μπάλα κόντραρε στον Γκαρσία και πήρε πορεία προς την εστία, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 5' ακυρώθηκε γκολ του Σβάρνα μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, στο οποίο φάνηκε ότι ήταν οφσάιντ ο Ολιβέιρα. Στο 34' η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι. Έπειτα από σέντρα του Λόπες που κόντραρε, οι Σουάρεθ έπεσε πάνω στον Ολιβέιρα στη γραμμή του άουτ (χωρίς να βρει μπάλα), ωστόσο ο Ευαγγέλου έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση. Στο 64' ακυρώθηκε ορθά γκολ του Μουνάφο ως οφσάιντ. Το γκολ του Αλμπάνη μέτρησε με τη βοήθεια του VAR, αφού ο βοηθός έδειξε οφσάιντ που δεν ήταν.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ πήγε στους 54 βαθμούς (και περιμένει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) και εκμεταλλεύτηκε με το τρίποντο την ήττα του Παναθηναϊκού με τον Άρη, τον οποίο υποδέχεται την 5η αγωνιστική. Η Ένωση έχοντας προβάδισμα 5 πόντων από το Τριφύλλι αποκτά προβάδισμα εξασφάλισης της ευρωπαϊκής 4άδας.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags