Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Πετάει" για τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ - Με συνταγή από... Σερβία έκανε... πλάκα στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-18 21:22:00

"Πετάει" για δεύτερος ο ΠΑΟΚ - Με συνταγή από... Σερβία έκανε... πλάκα στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Πετάει" για δεύτερος ο ΠΑΟΚ - Με συνταγή από... Σερβία έκανε... πλάκα στον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο "δικέφαλος του Βορρά" ήταν καλύτερος και κατάφερε να πάρει τη νίκη που τους βάζει γερά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζίβκοβιτς που με δύο δικά του τέρματα οδήγησε την ομάδα του σε μια τεράστια νίκη

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Μεγάλη νίκη πέτυχαν οι "ασπρόμαυροι" με 2-0 επί των Πειραιωτών, που τους βάζει για τα καλά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης, ενώ παράλληλα αποκτούν απόσταση ασφαλείας από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που με δύο προσωπικά τέρματα έγραψε την τεράστια νίκη για τον "δικέφαλο του Βορρά" που πλέον πάει στο ντέρμπι με τον Άρη την Τετάρτη (21/4) με την ψυχολογία στα ύψη.

Το ματς:

Ο αγώνας της Τούμπας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να πιέσουν ψηλά και να δυσκολέψουν την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Στο 9', όμως, οι Πειραιώτες κατάφεραν να φτάσουν κοντά στο γκολ, όταν μετά από μεγάλη μπαλιά ο Μπρούμα έφυγε στην κόντρα, όμως έχασε την ισορροπία του πριν σουτάρει, και μετά έκανε κακό τελείωμα. Ένα λεπτό μετά ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρέαμπτσουκ, όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα. Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 16', όταν ο Ντάγκλας Αουγκούστο σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα από το δεξί δοκάρι του Σα.

Στο 19' οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από συρτή σέντρα ο Σβάμπ έκανε λάθος διώξιμο με την μπάλα να φτάνει στον Μπρούμα. Ο Πορτογάλος σούταρε με την μια, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και πέρασε άουτ. Όσο περνούσε ο χρόνος ο "δικέφαλος του Βορρά" απέκτησε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πιέσει την εστία του Σα. Κύριος εκφραστής των ενεργειών του ΠΑΟΚ ήταν ο Μπάμπα, όμως οι σέντρες που επιχειρούσε δεν ανησυχούσαν τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Στο 32' ο Βιεϊρίνια θα εκτελέσει φάουλ, όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν θα δυσκολευτεί να μπλοκάρει. Ένα λεπτό μετά οι "ασπρόμαυροι" θα χάσουν πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από ωραία ενέργεια ο Ζίβκοβιτς θα βγει απέναντι με τον Σα, όμως και πάλι ο Πορτογάλος θα διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να θέλει να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα και το κατάφερε μόλις στο 49'. Μετά από φάση διαρκείας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα κάνει λάθος πάσα με την μπάλα να φτάνει στο Ζίβκοβιτς που θα σουτάρει με την μια, με το αριστερό, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα περάσει άμεσα στο γήπεδο τους Φορτούνη και Καμαρά δείχνοντας ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση αδιάφορος για το αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία γέμιζε το κέντρο και κυνηγούσε πλέον να χτυπήσει στην… κόντρα. Έτσι έγινε και στο 63' όταν ο Ζίβκοβιτς και πάλι θα φύγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και θα περάσει και τον Σα κάνοντας το 2-0.

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αντιδράσει μετά την είσοδο και του Βαλμπουενά και στο 75' ο Καμαρά θα σουτάρει με την μπάλα, όμως να φεύγει ψηλά. Τρία λεπτά μετά ο Μασούρας περάσει και τον Πασχαλάκη από το πλάι, όμως ο Μπάμπα θα προλάβει και θα τον κόψει πριν γίνει επικίνδυνος. Οι πάικτες του Πάμπλο Γκαρσία θα προσπαθήσουν και πάλι να βγουν στην κόντρα και στο 81' ένα σουτ του Τζόλη θα μπλοκάρει εύκολα ο Σα. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να πιέσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως δεν μπορούσαν να περάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων απειλώντας μόνο από μακρινά σουτ όπως στο 85' με ένα του Μπουχαλάκη. Στο 89' ο Ολυμπιακός θα ακουμπήσει το γκολ, όμως η κεφαλιά από τον Κάιπερς θα αποκρουστεί πολύ δύσκολα από τον Πασχαλάκη. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να κατακτά μια τεράστιας σημασίας νίκη για την συνέχεια των play off.

Σκόρερ: 49', 63' Ζίβκοβιτς

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (83' Τσιγγάρας), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (71' Τζόλης), Βιεϊρίνια (83' Βαρέλα), Καντουρί (66' Ουάρντα), Σφιντέρσκι (70' Κρμέντσικ)

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Αβραάμ (60' Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ (71' Βαλμπουενά), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (60' Φορτούνης), Μασούρας (79' Κάιπερς), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags