Facebook Pixel European Super League: Δύο όμιλοι των 10 ομάδων: Αυτό είναι το format της νέας λίγκας!
| 2021-04-19 10:14:00

Δύο όμιλοι των 10 ομάδων: Αυτό είναι το format της European Super League!

Sportdog Team
Δύο όμιλοι των 10 ομάδων: Αυτό είναι το format της European Super League!

Πληροφορίες για το format της νέας διοργάνωσης έδωσαν στην δημοσιότητα οι ομάδες-ιδρυτικά μέλη της European Super League.

European Super League: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/04) ανακοινώθηκε η ίδρυση της European Super League από 12 συλλόγους. 

Λίγο μετά την ανακοίνωση, τα ιδρυτικά μέλη έδωσαν στην δημοσιότητα πληροφορίες για το Format, που που θα θυμίζει αρκετά την διοργάνωση του Champions League, αλλά θα ξεκινά με δύο ομίλους των 10 ομάδων!

Συγκεκριμένα το Format της νέα διοργάνωσης:

***20 συμμετέχουσες ομάδες μαζί με τα 15 ιδρυτικά μέλη και μηχανισμό πρόκρισης για πέντε ακόμη ομάδες κάθε χρόνο, με βάση τα επιτεύγματα την προηγούμενη χρονιά. 

***Μεσοβδόμαδα ματς με όλες τις συμμετέχουσες ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν στα αντίστοιχα εθνικά πρωταθλήματα, σεβόμενοι το εγχώριο καλεντάρι που είναι και η καρδιά του παιχνιδιού. 

***Ξεκίνημα τον Αύγουστο, με τις 20 ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ των 10, για να παίξουν εντός κι εκτός έδρας ματς. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται αυτόματα για τα προημιτελικά. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η και 5η θέση θα παίξουν σε playoffs δύο ματς για τις εναπομείνασες θέσεις των προημιτελικών. 

***Τα νοκ-άουτ θα συνεχιστούν μέχρι τον τελικό του Μαΐου, ο οποίος θα είναι μονό ματς και θα διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος.

Επιπλέον, όπως τονίζουν πρώτο τους μέλημα μετά την ανδρική της ανδρικής European Super League, θα είναι και ένα αντίστοιχο γυναικείο «κλειστό» πρωτάθλημα. Αυτή η ετήσια διοργάνωση θα φέρει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και υποστήριξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης για πληρωμές χωρίς όριο, που θα αυξάνονται σε συνάρτηση με τα έσοδα. Οι πληρωμές αλληλεγγύης θα είναι σημαντικά υψηλότερες από όσες προκύπτουν από αυτές των τρεχουσών ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αναμένεται να υπερβούν τα 10.000.000.000 ευρώ κατά την αρχική περίοδο δέσμευσης των ομάδων.

Τέλος, η διοργάνωση θα χτιστεί σε βιώσιμη οικονομική βάση και όλοι οι ιδρυτικοί σύλλογοι θα ακολουθήσουν ένα πλαίσιο κόστους. Σε αντάλλαγμα για την δέσμευσή τους, οι ιδρυτικοί σύλλογοι θα λάβουν 3,5 δισ. ευρώ μόνο για την υποστήριξή τους στα επενδυτικά του σχέδια υποδομής αλλά και για να καλύψουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags