Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Βασικός στον Ολυμπιακό, τον ανεβάζει επίπεδο - Γκνάμπρι και...Μιραλάς - Σφήνα από Τουρκία-Γερμανία"
| 2021-04-20 13:00:00

"Βασικός στον Ολυμπιακό, τον ανεβάζει επίπεδο - Γκνάμπρι και...Μιραλάς - Σφήνα από Τουρκία-Γερμανία"

του Γιώργου Κτενά
"Βασικός στον Ολυμπιακό, τον ανεβάζει επίπεδο - Γκνάμπρι και...Μιραλάς - Σφήνα από Τουρκία-Γερμανία"

Ο παίκτης-έκπληξη και το νέο στοιχείο που θα δώσει στους Πειραιώτες. Το προφίλ του Ρόμπιν Κουάισον που απασχολεί το Λιμάνι, πώς θα βοηθήσει άμεσα την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και γιατί θα παίξει ρόλο το Champions League στη μεταγραφή του. Ποιον παίκτη θυμίζει και γιατί!

 

Ολυμπιακός: Την περίπτωση του Ρόμπιν Κουάισον, της Μάιντς, εξετάζουν οι Πειραιώτες για την ενίσχυση στις μπροστινές θέσεις και το sportdog.gr επικοινώνησε με τον expert τού γερμανικού πρωταθλήματος, Ανέστη Ζαχαράκη, προκειμένου να μάθουμε τα πάντα για τον διεθνή Σουηδό άσο.

"Παίζει και στα δύο άκρα - Δεν είναι killer τύπου Αραμπί - Πλήρες πακέτο"

"Ήταν βασικότατος πέρσι, με πολύ καλή σεζόν και 13 γκολ. Φέτος δεν είναι τόσο βασικός, αλλά θεωρείται από τα καλά χαρτιά. Φέτος η Μάιντς έχει πολλές επιλογές μπροστά. Είναι 5 χρόνια στην ομάδα, είναι 27 ετών, δεν ξέρω αν θα είναι εύκολη περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Σε ομάδα της Bundesliga από τη θέση 10 και κάτω, παίζει άνετα βασικός. Έχει γεμάτες σεζόν, με 28, 30,32 συμμετοχές. Δεν κάνει έναν τραυματισμό και τον έχασες δηλαδή", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Α. Ζαχαράκης. 

Σε ποιες θέσεις προσφέρει στο γήπεδο;

"Δεν είναι φορ περιοχής, είναι περιφερειακός. Παίζει και στα δύο άκρα, μπορεί και φουνταριστός, αλλά καλύτερος είναι με παίκτη πλάι του. Ευέλικτος, αρκετά ταχύς, με συμπαθητικά τελειώματα αλλά δεν είναι killer τύπου Ελ Αραμπί. Γενικά είναι πλήρες το πακέτο του, στη Γερμανία παίρνει γύρω στις 700.000 ευρώ τον χρόνο αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ ενδιαφέρονται για εκείνον πολλές τουρκικές ομάδες". 

"Τον φέρνει το Τσάμπιονς Λιγκ - Μπορεί να μείνει στην Bundesliga - Βασικός στον Ολυμπιακό"

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να του δώσει το κίνητρο για να φύγει από το γερμανικό πρωτάθλημα;

"Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε, για παράδειγμα, να παίξει στη Χόφενχαϊμ ή σε κάποια άλλη γερμανική ομάδα. Οπότε για την Ελλάδα, ξεκάθαρα, είναι μια χαρά περίπτωση. Μπορεί να τον δελεάσει η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, γιατί είναι άλλο να παίζεις σε ομάδα που αγωνίζεται για παραμονή (ως πολύ οργανωμενο σωματείο όμως) όπως είναι η Μάιντς, και διαφορετικό να υπάρχει το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ".

Μιλάμε για παίκτη που, αν έρθει στην Ελλάδα, θα έχει τη φανέλα του βασικού στον Ολυμπιακό, σωστά;

"Χτυπάει θέση βασικού στον Ολυμπιακό, ειδικά από τη στιγμή που είναι 33 ετών ο Ελ Αραμπί και προφανώς την επόμενη αγωνιστική περίοδο δεν θα έχει τόσα πολλά παιχνίδια".

"Με Αραμπί και Χασάν στην 11άδα - Ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό - Θυμίζει Μιραλάς"

Ταιριάζει με τον Αραμπί στην ίδια 11άδα;

"Παίζει και με τον Χασάν και με τον Αραμπί στην ίδια 11άδα, ο ένας από τους δύο να είναι φουνταριστός και ο Κουάισον να παίζει γύρω-γύρω. Έχει, περίπου, ίδιο κορμί με τον Αραμπί, αλλά είναι πιο ταχύς. Έχει καλή έκρηξη, καλά πρώτα μέτρα. Δεν έχει τρομερή ντρίμπλα αλλά είναι κινητικός και θα πάρει ατομικές ενέργειες".

Τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό;

"Η διαφορα που μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό, το στοιχείο που δεν το έχει τώρα η ομάδα και μπορεί να το δώσει ο Κουάισον, είναι η μετάβαση. Στη Ελλάδα έχει την μπάλα στην κατοχή ο Ολυμπιακός, κυριαρχεί, και δεν έχει μάθει να κάνει γρήγορη μετάβαση. Ο Κουάισον μπορεί να το κάνει, να βγαίνει στην πλάτη δηλαδή, είναι πολύ καλός στη μετάβαση. Αυτό θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό".

Τέλος, θέλω να μου πεις ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του, για να γίνει περισσότερο κατανοητή η εικόνα του;

"Τον Γκνάμπρι θα μπορούσε να πει κάποιος ότι θυμίζει. Είναι παίκτης στο στιλ του Μιραλάς, αλλά δεν είναι θεαματικός με την μπάλα κάτω όπως ο Μιραλάς. Δεν έχει τόσο μεγάλη φινέτσα, αλλά έχει ταχύτητα και μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα. Θα ταλαιπωρήσει τους αμυντικούς με τις διαγώνιες και κάθετες κινήσεις του, ενώ συγκριτικά με τον Μιραλάς έχει και καλύτερα τελειώματα. Αλλά δεν είναι τόσο θεαματικός". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξτρέμ-"ρουκέτα" θέλει ο Μαρινάκης! 11 γκολ, 4 ασίστ φέτος - 5 εκατ. η τιμή - Βασικός σε Ολυμπιακό


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags