Facebook Pixel Sportdog.gr | Η άνοδος των υποβιβασθέντων και οι παραδοσιακές δυνάμεις
| 2021-04-22 04:33:00

Η άνοδος των υποβιβασθέντων και οι παραδοσιακές δυνάμεις

Sportdog Team
Η άνοδος των υποβιβασθέντων και οι παραδοσιακές δυνάμεις

Μετά από μια καταστροφική χρονιά, εν μέσω πανδημίας, όπου είδαμε τέσσερις πρώην ομάδες της Premier League να υποβιβάζονται (από τις έξι συνολικά) από τις κατηγορίες της EFL, φέτος έχουμε μια ολική αναστροφή με τουλάχιστον εφτά (!) να διεκδικούν την άνοδο στα πρωταθλήματα τους, αποδεικνύοντας πως μερικές φορές η «φανέλα» παίζει μόνη της.

Η περυσινή σεζόν έφερε σημαντικές ανακατατάξεις στην αγγλική Football League, αφού ισχυροί σύλλογοι του παρελθόντος αποχαιρέτησαν τις κατηγορίες τους, δυσκολεύοντας τα χαμηλότερα στρώματα της αγγλικής πυραμίδας και αναβαθμίζοντας παράλληλα το επίπεδό τους. Συγκεκριμένα όλες οι ομάδες που έπεσαν από την Championship ήταν πρώην μέλη της Premier League (Hull, Wigan, Charlton), ενώ την ίδια μοίρα είχε και η Bolton στην League One. Αν προς ώρας αυτό σας μοιάζει απλό, οι μόνες ομάδες της EFL που έπεσαν και δεν είχαν αγωνιστεί στα «σαλόνια» ήταν οι Tranmere και Southend, αφού οι Bury και Macclesfield δεν μπορούν να ληφθούν υπόψιν από την στιγμή που διαλύθηκαν!

Αυτό το απογοητευτικό ποσοστό του σχεδόν 70% θα μπορούσε να είχε ισοσκελιστεί από τις ανόδους άλλων παραδοσιακών δυνάμεων, όμως αυτό δεν συνέβη στον ίδιο βαθμό. Πέρα από τις West Brom, Fulham και Swindon καμία άλλη εκ των προβιβασθέντων δεν είχε καταφέρει να ανέβει στην Premier League στο παρελθόν, αφού (για να σας προλάβω) Leeds και Coventry ήταν ιδρυτικά μέλη της νεοσύστατης λίγκας πίσω το 1992. Αλλά ακόμα κι αν υπολογίσουμε τους παραπάνω δύο συλλόγους και πάλι το ποσοστό μετά βίας φτάνει το 50%, αφού οι άλλοι πέντε δεν είχαν εμπειρία πρώτης κατηγορίας.\

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags