Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτόν τον εξτρέμ θέλει ο Μαρτίνς - "Θα τον απολαύσει ο κόσμος" - Παζάρι… 5 εκατ. ευρώ από Μαρινάκη!
| 2021-04-21 18:06:00

Αυτόν τον εξτρέμ θέλει ο Μαρτίνς - "Θα τον απολαύσει ο κόσμος"- Παζάρι… 5 εκατ. ευρώ από Μαρινάκη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτόν τον εξτρέμ θέλει ο Μαρτίνς - "Θα τον απολαύσει ο κόσμος"- Παζάρι… 5 εκατ. ευρώ από Μαρινάκη!

Έρχεται από τρομερή σεζόν και παίζει σε τρεις θέσεις. Το... follow που άναψε φωτιές, η χρηματιστηριακή του αξία και τα λεφτά που ζητούν οι Πορτογάλοι για να τον δώσουν. Ποιο είναι το "όριο" των Πειραιωτών και το αγωνιστικό του προφίλ.

Ολυμπιακός: Ένα follow του στον επίσημο λογαριασμό του Ολυμπιακού στο Instagram ήταν αρκετό για να ανάψει φωτιές στα μεταγραφικά και να φουντώσει τα μεταγραφικά σενάρια. Αυτή η κίνηση του Κάρλος Τζούνορ μεταφράστηκε ως επιθυμία του να μετακομίσει στην Ελλάδα. Εξάλλου είναι εις γνώσιν του 25χρονου Βραζιλιάνου, ότι παρακολουθείται στενά από τους Ερυθρόλευκους και η προοπτική γι'αυτόν φαντάζει εξαιρετική.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από την Ατλέτικ Μινέιρο, ενώ προτού περάσει τον Ατλαντικό για την Ρίο Άβε το 2019, αγωνίστηκε ως δανεικός σε Ιντερνασιονάλ και Παρανά. Στην Πορτογαλία έχει φορέσει επίσης τη φανέλα της Λουλετάνο, πριν καταλήξει στη Σάντα Κλάρα, με την οποία φέτος κάνει εξαιρετική χρονιά, η οποία είναι και η πιο παραγωγική στην καριέρα του. Με το συγκεκριμένο κλαμπ έχει καταγράψει συνολικά 20 γκολ και 10 ασίστ σε 68 αναμετρήσεις, ενώ το μεγάλο του μείον είναι η έφεση στις κίτρινες κάρτες, καθώς σε 178 επαγγελματικά παιχνίδια έχει κιτρινιστεί 28 φορές, ενώ έχει πάρει και μια αποβολή.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής είναι αναμφισβήτητα από τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, κάτι που σίγουρα το γνωρίζει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Πρόκειται για ένα εξτρέμ με μεγάλη αίσθηση του γκολ. Γι'αυτό χρησιμοποιείται όχι μόνο στην αριστερή πτέρυγα (ή δεξί κατά συνθήκη) που είναι η φυσική του θέση, αλλά και στην κορυφή ή ως δεύτερος επιθετικός.

Φέτος έχει αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια ως σέντερ φορ και 2 ως δεύτερος, πέρσι σε 7 και 2 αντίστοιχα, ενώ στην πατρίδα του έχει καταγράψει 26 συμμετοχές ως επιθετικός. Τα δε γκολ που έχει σημειώσει είναι καθαρά σεντερφορίσια, με κίνηση στον άξονα ή ερχόμενος από πίσω, αξιοποιώντας παράλληλες μπαλιές ή παίρνοντας την επαναφορά. Παρότι βραχύσωμος (1,72μ.) βρίσκει σκοραρίσματα και με το κεφάλι, κάτι που δεδομένα προκαλεί εντύπωση. Το υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την περίπτωσή του δίνει ικανοποιητική εικόνα από το ταλέντο του.

Φέτος είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της πορείας της Σάντα Κλάρα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα της πόλης Πόντα Ντελγάδα, από τις εξοτικές Αζόρες βρίσκεται στην 7η θέση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της. «Έχει γρήγορους παίκτες μπροστά και είναι οργανωμένη στην άμυνα. Αν υπήρχε κόσμος στα γήπεδα θα απολάμβανε να την παρακολουθεί. Ο Κάρλος Τζούνιορ είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας, η οποία δεν έχει σούπερ σταρ. Στην έδρα της, δε, είναι δύσκολο να της πάρεις αποτέλεσμα», σημειώνει στο Sportdog ο αρχισυντάκτης της A'Bola, Μιγκέλ Κορέια.

Η ομάδα δεν είναι πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Είχε ανεβεί και στις αρχές του 2000, αλλά για 13 χρόνια (2005-2018) αγωνιζόταν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Πήρε το εισιτήριο της ανόδου τη σεζόν 2018-19 στη Liga Nos και σταδιακά σκαρφαλώνει τις θέσεις της βαθμολογίας, κάνοντας σταθερά βήματα πρόοδου στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και στην καριέρα του Κάρλος Τζούνιορ.  Πάντως, η αξία του παραμένει στάσιμη στα 2 εκατ. ευρώ την τελευταία 6ετία! Αυτό ίσως να αποτελεί και αρνητικό παράγοντα για να τον αγοράσει ο Ολυμπιακός, δείχνοντας πως ο παίκτης έχει... περιορισμένη μεταπωλητική αξία.

Η ομάδα του, ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές ευελπιστεί να σπάσει για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι το ρεκόρ πώλησης ενός ποδοσφαιριστή της. Υπενθυμίζεται, ότι η Πόρτο είχε αρπάξει τον Ζαϊντού, τον οποίο ήθελαν στο λιμάνι, έναντι 4 εκατ. Ευρώ, Οπότε η όρεξη της Σάντα Κλάρα σίγουρα έχει ανοίξει για τα καλά και περιμένει ακόμα μεγαλύτερο ποσό για τον παίκτη που παρακολουθούν οι Πειραιώτες. Τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία έκαναν λόγο για απαιτήσεις που φτάνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, όμως εάν ο Ολυμπιακός ενδιαφερθεί για την περίπτωση του μοιάζει απίθανο να ξοδέψει περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βρώμισαν" τα δημοσιογραφικά στέκια: Γκρεμίζει το Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός! Τον φέρνει ο Μαρινάκης;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags