Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άρης: Αφεντικό της... πόλης και της 2ης θέσης ο ΠΑΟΚ - Σούπερμαν Πασχαλάκης - Πλήρωσε τα λάθη ο Άρης (Vid)
| 2021-04-21 21:25:00

Αφεντικό της... πόλης και της 2ης θέσης ο ΠΑΟΚ - Σούπερμαν Πασχαλάκης - Πλήρωσε τα λάθη ο Άρης (Vid)

Sportdog Team
Αφεντικό της... πόλης και της 2ης θέσης ο ΠΑΟΚ - Σούπερμαν Πασχαλάκης - Πλήρωσε τα λάθη ο Άρης (Vid)

Ένα λάθος, του καλού κατά τα άλλα, Ισπανού τερματοφύλακα και ένα γκολ του Σβάμπ ήταν αρκετό για μπορέσει ο "δικέφαλος του Βορρά" να πάρει μια… χρυσή νίκη και να προσπεράσει τον Άρη στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των play off της Super League.

ΠΑΟΚ - Άρης: "Φωτιά" στη… μάχη για τη δεύτερη θέση της Super League έβαλε ο "δικέφαλος του Βορρά" που κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη με 0-1, έχοντας σκόρερ τον Σβάμπ, μόλις από το έκτο λεπτό, μετά από λάθος της άμυνας των Κίτρινων και του Κουέστα. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν μπροστά τους ένα ολόκληρο παιχνίδι μπροστά τους, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη και πλέον θα χρειαστούν την … υπέρβαση για να πάρουν τη δεύτερη θέση της Super League, μιας και με τη νίκη του ο ΠΑΟΚ τους προσπέρασε.

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα στο "Κλ. Βικελίδης" και μόλις στο 5' κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ, μετά από μια απίστευτη ασυνεννοησία μεταξύ Κουέστα και Σάκιτς. Ο Σφιντέρσκι έκανε πανέμορφη κάθετη προς τον Σβαμπ, με τον αμυντικό και τον γκολκίπερ των Κίτρινων να μην μπορούν να πάρουν απόφαση για το ποιος θα διώξει και τον Αυστριακό να περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ισπανού τερματοφύλακα και να πλασάρει κάνοντας το 0-1. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν , όμως αρχικά μια κεφαλιά του Σάσα στο 12' και μια του Μπερτόλιο, ένα λεπτό μετά, δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στον Πασχαλάκη.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, μιας και οι σέντρες που επιχειρούσαν δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στην άμυνα του "δικέφαλου του Βορρά".  Στο 29' ο Μαντσίνι θα κάνει ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως ο Πασχαλάκης θα καταφέρει να μπλοκάρει μετά από διπλή προσπάθεια και πριν προλάβει ο Μάνος να εμπλακεί στη φάση. Η πρώτη προσπάθεια του ΠΑΟΚ μετά το γκολ ήρθε στο 36' όταν μετά από φάουλ του Βιεϊρίνια και απομάκρυνση των αμυντικών του Άρη, ο Μπάμπα σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ. Στο 44' οι παίκτες του Γκαρσία θα χάσουν τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το 0-2, όταν ο Καντουρί θα βγει στην κόντρα μόνος του απέναντι από τον Κουέστα, όμως στην προσπάθειά του να τον… κρεμάσει ο Ισπανός θα αγγίξει ελάχιστα την μπάλα και θα την βγάλει κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους παίκτες του Άρη να θέλουν να πιέσουν και να καταφέρουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες που θα τους βάλει και πάλι στο παιχνίδι των τριών βαθμών της νίκης. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ είχε στο μυαλό του να κλείσει τους χώρους και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση, έχοντας εκείνος όμως τον έλεγχο του παιχνιδιού. Παρά το γεγονός ότι για ένα ημίχρονο οι παίκτες του Άκη Μάντζιου δεν είχαν δημιουργήσει ευκαιρίες διαλέγοντας τις σέντρες σαν τρόπο επίθεσης, το πλάνο δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα ο Πασχαλάκης να έχει προβλήματα. Στο 62' οι φιλοξενούμενοι θα έχουν και πάλι μια καλή στιγμή, όταν ο Καντουρί θα σεντράρει, η μπάλα θα φτάσει στο Σβαμπ, που θα κοντρολάρει αμαρκάριστος, όμως θα σουτάρει πολύ ψηλά. Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ θα χάσει τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Καντουρί και πάλι θα κάνει τη συρτή σέντρα με τον Σφιντέρσκι να μην μπορεί να τη βρει και τον Ζίβκοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Κουέστα, με τον Ισπανό να κάνει μια φανταστική απόκρουση.

Ο Άρης συνέχισε να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει παρά το γεγονός ότι ο Άκης Μάντζιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σίλβα, Μήτρογλου και Ματίγια. Το ματς έγινε… ροντέο όταν στο 86' ο Ουάρντα, που είχε περάσει στο 71', είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Ροζ και αποβλήθηκε. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η μπάλα ήταν σχεδόν συνέχεια μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Στο 90+2' ο Άρης θα χάσει μια τεράστια φάση, όταν μετά από σέντρα του Σάσα, ο Μπερτόλιο θα σουτάρει με την μια, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατάει το 0-1. Τα υπόλοιπα λεπτά δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιόλογο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια τεράστια νίκη και να προσπερνάει τον Άρη στην βαθμολογία της Super League

Σκόρερ: 6' Σβαμπ

Άρης (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (70' Σούντγκρεν), Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο (58' Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (79' Σίλβα), Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (58' Γκάμα), Μάνος (79' Μήτρογλου).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Κρέσπο (57' Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (, Καντουρί (71' Ουάρντα), Σφιντέρσκι (71' Τσιγγάρας)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags