Facebook Pixel ΑΕΚ: Άντεξε στο "ξύλο" ο Παναθηναϊκός! Τον έβαλε στα σχοινιά η ΑΕΚ - Την έσωσε και την κατέστρεψε ο Λιβάι
| 2021-04-22 00:13:00

Άντεξε στο "ξύλο" ο Παναθηναϊκός! Τον έβαλε στα σχοινιά η ΑΕΚ - Την έσωσε και την κατέστρεψε ο Λιβάι

του Γιώργου Θεοδωράκη
Άντεξε στο "ξύλο" ο Παναθηναϊκός! Τον έβαλε στα σχοινιά η ΑΕΚ - Την έσωσε και την κατέστρεψε ο Λιβάι

Ντεφορμέ όλα τα βαριά όπλα της Ένωσης, η οποία πλήρωσε τα πολλά λάθη και την ατομιστία του εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο.

ΑΕΚ: Άντεξε στο "ξύλο" ο Παναθηναϊκός! Τον έβαλε στα σχοινιά η ΑΕΚ - Την έσωσε και την κατέστρεψε ο Λιβάι. Ντεφορμέ όλα τα βαριά όπλα της Ένωσης, η οποία πλήρωσε τα πολλά λάθη και την ατομιστία του εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο.

Η ΑΕΚ δεδομένα δεν άξιζε να χάσει από τον Παναθηναϊκό! Ήταν καλυτερη και το γκολ του Λιβάι Γκαρσία απλά αποκατάστησε την αδικία που πήγε να γίνει στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση παρότι ήταν ανεβασμένη, ερχόμενη με φόρα από δύο συνεχόμενες νίκες, κατάφερε να μην επικρατήσει σε ένα ακόμα ντέρμπι. Τουλάχιστον δεν ηττήθηκε και διατήρησε τη διαφορά των 5 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, έχοντας μεγάλο προβάδισμα για να παραμείνει στην τετράδα πριν στο Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό την 6η αγωνιστική.

Και το κατάφερε παίζοντας ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο, για το οποίο πολλοί Ενωσίτες μονολογούσαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Και αυτό γιατί σίγουρα πρέπει να γυρίσουν τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω ίσως και δεκαετίες για να ξαναβρούνε την ομάδα να έχει κλείσει στην περιοχή του τον Παναθηναϊκό, ο οποίος για ένα 45λεπτο έπαιξε ταμπούρι. Η ομάδα του Δικέφαλου αετού είχε στριμώξει το Τριφύλλι στα σχοινιά και σφυροκοπούσε.

Οι παίκτες του Μπόλονι άντεξαν στο... ξύλο.

Η Ένωση πάραυτα θα μπορούσε να είχε πάρει τρίποντο αν:

  • Ο Τσιντώτας δεν έπνιγε το γκολ του Ιωαννίδη. Η κεφαλιά ήταν δύσκολη. Η μπάλα όμως πήγε πάνω του. Σε ανάλογη φάση ο Διούδης είχε θετική απάντηση. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ συνεχίζει να δέχεται γκολ απαράδεκτα και χαντακώνει από μόνος την καριέρα του.
  • Αν ο Ολιβέιρα ήταν πιο γρήγορος στη σκέψη και στις αποφάσεις του. Σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν ήταν καθόλου ουσιαστικός.
  • Αν ο Αλμπάνης ήξερε τι να κάνει με τη μπάλα και ήταν πιο αποφασιστικός όταν του δίνεται η ευκαιρία για γκολ. Η ευκαιρία που χάνει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (κεφαλιά πάνω στον Διούδη) απλά δεν χάνεται.
  • Αν ο Ανσαριφάρντ δεν έκανε τη λάθος πάσα πάνω στον Βιγιαφάνιες από την οποία ξεκίνησε η φάση που σκοράρει ο Παναθηναϊκός και επιθετικά πιο τυχερός. Η αλήθεια είναι, ότι και ο Ιρανός δεν είναι σε καλό φεγγάρι.
  • Αν ο Λιβάι Γκαρσία ήταν περισσότερο ομαδικός. Έχασε δύο καλές στιγμές που αν έσπαγε τη μπάλα και δεν τελείωνε μόνος του τώρα ίσως να κάναμε διαφορετική κουβέντα.

Η ΑΕΚ έχει μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Το ξέρουμε από την αρχή της χρονιάς. Και μεσοεπιθετικά όμως πάει πίσω. Δεν έχει δουλευτεί καθόλου, αφού δεν μπορεί να πάρει πράγματα από ομαδική προσπάθεια με αποτέλεσμα να περιμένει λύσεις από ατομικές προσπάθειες των επιθετικογενών ποδοσφαιριστής.

Τί γίνεται όμως όταν τα βαριά της όπλα είναι ντεφορμέ; Απλά δεν νικάει...

Τουλάχιστον και σε αυτό το ματς, ο Μάνταλος ήταν κεφάτος. Σε αντίθεση όμως με τον Αστέρα με τον Παναθηναϊκό οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τις μπαλιές του σε ασίστ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags