Facebook Pixel Άρης: "Γι’ αυτό εξοργίστηκε ο Καρυπίδης με Γκαρσία - Ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε - Γύρισε στην εξέδρα και…"
| 2021-04-24 19:20:00

"Γι’ αυτό εξοργίστηκε ο Καρυπίδης με Γκαρσία - Ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε - Γύρισε στην εξέδρα και…"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Γι’ αυτό εξοργίστηκε ο Καρυπίδης με Γκαρσία - Ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε - Γύρισε στην εξέδρα και…"

Το επεισόδιο με τον κόουτς του ΠΑΟΚ και το μέλλον του Μάντζιου. Γιατί δεν θα υπάρξει «θέμα» με τον προπονητή του Άρη, τι συμβαίνει με τα λάθη του Κουέστα και όσα έγιναν μετά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Τι είπαν Καρυπίδης - Γκαρσία και πώς ξεκίνησαν όλα.

Άρης: Την άποψη ότι δεν θα υπάρξει θέμα Μάντζιου αν ο Άρης χάσει τη 2η θέση εξέφρασε ο Γιώργος Στράντζαλης. Ο ρεπόρτερ του Άρη στη Metrosport μίλησε στο Sportdog με αφορμή την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την προβληματική εικόνα των κίτρινων.

Ο συνάδελφος σχολίασε το λάθος του Κουέστα, τονίζοντας, ότι η ομάδα θα πάει με τον Ισπανό τερματοφύλακα μέχρι τέλους, Παράλληλα ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού που οδήγησε στην απώλεια και σχολίασε τη συμπεριφορά του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος δέχτηκε παρατηρήσεις από τον Θεόδωρο Καρυπίδη. Διαβάστε όσα μας είπε:

Γιατί συνεχίζει και παίζει ο Κουέστα αφού ο Άρης εξακολουθεί να χάνει βαθμούς με λάθη του;

«Ο Αρης φέτος στη θέση του τερματοφύλακα ούτως ή άλλως πρωτοπορεί, καθώς είναι η μοναδική ομάδα στην Super League που έχει χρησιμοποιήσει και έχει μοιράσει τις συμμετοχές και στους τρεις τερματοφύλακες (σσ Κουέστα, Μπουσέ, Σιαμπάνης). Αφενός αυτό αναδεικνύει την έλλειψη εμπιστοσύνης κι ενός τερματοφύλακας που θα εμπνέει σιγουριά, αφετέρου το γεγονός ότι ο Κουέστα έχει σταθεροποιηθεί στο τελευταίο διάστημα και φαίνεται ξεκάθαρα ότι σε αυτόν βασίζονται περισσότερο. Μπορεί όντως η ομάδα λόγω δικών του λαθών να στερήθηκε βαθμούς, την πρόκριση στο Κύπελλο, ακόμα και το ενδεχόμενο πρόκρισης στο Europa League, αφού η διοίκηση του είχε χρεώσει τότε την κακή εμφάνιση, αλλά αν το δούμε συνολικά αυτή τη στιγμή υπερτερεί των υπολοίπων σε επίπεδο εμπειρίας και ικανοτήτων, ειδικά στο ψηλό παιχνίδι.

Εξάλλου, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ η ευθύνη στο κρύο γκολ που δέχτηκε ο Αρης δεν βαραίνει τον Κουέστα, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι κράτησε ζωντανή την ομάδα του να διεκδικήσει μέχρι τέλους αποτέλεσμα με δύο πολύ σημαντικές επεμβάσεις του, όπου το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει. Δεν φταίει εκείνος αν δεν τα βάζουν οι επιθετικοί. Περισσότερο η ευθύνη για το 0-1 βαραίνει τον Σάκιτς, ο οποίος και καλή επικοινωνία δεν είχε με τον τερματοφύλακα και λάθος εκτίμηση έκανε όντας ο τελευταίος παίκτης πάνω στην μπάλα. Εκεί ο αμυντικός τη διώχνει! Όπως επίσης ευθύνη, πριν τον Σάκιτς, φέρει η αμυντική λειτουργία του Αρη που ανέβηκε τόσο ψηλά και άφησε ανοιχτό γήπεδο. Ο Κουέστα θα συνεχίσει να είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Αρη και στα επόμενα παιχνίδια».

Πόσο βαραίνει τον Μάντζιο το γεγονός, ότι Άρης έπαιζε για 90 λεπτά να παίζει με σέντρες και δεν έκανε φάση;

«Αυτό ήταν το μεγάλο μειονέκτημα του Αρη στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο αντίπαλος σωστά φόρτωσε τον άξονα του με αποτέλεσμα ο Αρης να εγκλωβιστεί και να αναγκαστεί να παίξει ένα παιχνίδι που έχει αποδείξει ότι δεν του ταιριάζει. Δεν είναι η πρώτη φορά όπου η ομάδα αναγκάζεται να παίξει με πλαγιοκοπήσεις και δεν της βγαίνει. Ούτε τον παίκτη στο ένας εναντίον ενός έχει, ούτε βοήθειες στον αέρα παίρνει, ούτε τον σέντερ φορ που θα γεμίσει την αντίπαλη περιοχή έχει. Γι’ αυτό η ομάδα φάνηκε τρομερά δυσλειτουργική στο επιθετικό κομμάτι. Ο Αρης παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, με πίεση στον άξονα, κάθετο ποδόσφαιρο. Για αυτό και κόντρα σε κλειστές άμυνες, ειδικά στην έδρα του, ζορίζεται. Ο Μάντζιος προσπάθησε στο β΄ ημίχρονο με την ταυτόχρονη είσοδο των Γκάμα-Ματίγια να διορθώσει κάπως την κατάσταση, αλλά δεν πήρε και από αλλού βοήθειες. Ο Ματέο Γκαρσία για παράδειγμα απέδειξε με τη χθεσινή του παρουσία ότι φέτος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος και η εξαιρετική εμφάνιση στη Λεωφόρο ήταν απλά μία… καλή παρένθεση, ενώ ο Μπερτόγλιο εγκλωβίστηκε στον άξονα και δεν μπόρεσε να κάνει παιχνίδι».

Υπάρχει θέμα Μάντζιου αν ο Άρης δεν τερματίσει δεύτερος;

«Θέμα Μάντζιου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και θα υπάρξει μόνο αν χαθεί η Ευρώπη, γιατί αυτός είναι ο βασικός στόχος της ομάδας και πρέπει να επιτευχθεί. Ο Μάντζιος παρέλαβε μία ομάδα πληγωμένη από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, της έδωσε ο ίδιος αγωνιστική ταυτότητα, της έχτισε χαρακτήρα και μέχρι και αυτή τη στιγμή, πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν, έχει τον Αρη στη 2η θέση. Με μία πορεία μάλιστα, βάσει στατιστικής, που είναι η καλύτερη εδώ και πάρα πολλά χρόνια και με μία ομάδα που στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος κέρδισε δίκαια τις εντυπώσεις για τη σταθερότητά της και το ποδόσφαιρο που παίζει».

Τί συνέβη με Πάμπλο Γκαρσία στο τέλος του ντέρμπι;

«Είχε έναν διάλογο μαζί του ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος επηρεασμένος ίσως και από το αποτέλεσμα έκανε παράπονα στον Ουρουγουανό και του είπε οτι πρέπει να ντρέπεται. Και δικαιολογημένα βέβαια, γιατί όταν είσαι προπονητής του ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται να μπαίνεις και προκαλείς, ρίχνεις το επίπεδό σου. Ακόμα κι αν προκλήθηκε από την εξέδρα. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος, σε όλα τα γήπεδα συμβαίνει (δυστυχώς) αυτό. Ο Καρυπίδης εξοργίστηκε περισσότερο με την κίνησή του πριν από το παιχνίδι, όταν ο Πάμπλο κατευθυνόταν στον πάγκο και… απάντησε στην κερκίδα πιάνοντας τα γεννητικά του όργανα πάνω από μία φορά!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό δεν πήγε ΠΑΟΚ ο Δουβίκας - Νέο deal Μπέου με Σαββίδη; - Ποντάρει σε... Αλαφούζο ο Μπόλονι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags