Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Βασικός για 10 χρόνια ο Τζολάκης" - "Φοβερό σκηνικό Θύρα 7 με Σα" - "Τρέμουν τα παιδιά, εγώ θα έφευγα"
| 2021-04-25 13:30:00

"Βασικός 10 χρόνια ο Τζολάκης" - "Φοβερό σκηνικό Θύρα 7 με Σα" - "Τρέμουν τα παιδιά, εγώ θα έφευγα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Βασικός 10 χρόνια ο Τζολάκης" - "Φοβερό σκηνικό Θύρα 7 με Σα" - "Τρέμουν τα παιδιά, εγώ θα έφευγα"

Το μεγάλο project στον Ολυμπιακό με τον Έλληνα πορτιέρε, γιατί τον πιστεύουν τόσο πολύ Μαρτίνς και διοίκηση και πώς θα... διαδεχθεί τον Σα. Η στήριξη ομάδας και κόσμου στον Πορτογάλο μέσα στη χρονιά και πώς πρέπει να πορευτούν οι Πειραιώτες τη νέα σεζόν. Μεγάλο θέμα στο Sportdog.gr για τη "θέση 1" στο Λιμάνι.

Ολυμπιακός: Με τη χρησιμοποίησή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για την 5η αγωνιστική των play offs της Super League, ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον έγινε ο τρίτος τερματοφύλακας που εμπιστεύεται φέτος ο Ολυμπιακός σε ματς της Super League, μετά τους Σα και Τζολάκη που έχουν 23 και 3 παιχνίδια αντίστοιχα.

Τα καλύτερα λόγια για την τριάδα των γκολκίπερ που έχει η ομάδα του Πειραιά εξέφρασαν μιλώντας στο Sportdog, δύο βετεράνοι άσοι και ένας ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Παναγιώτης Κελεσίδης, Νίκος Σαργκάνης με τον Σπύρο Γρομητσάρη στάθηκαν στη στήριξη του Μαρτίνς στον Σα τη δύσκολη περίοδο που δεν ήταν σε φόρμα και έκαναν μία εκτίμηση για το μέλλον.

Δεν υπάρχει πρόβλημα τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό

«Στον Ολυμπιακό υπάρχει παρών και μέλλον στους τερματοφύλακες. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον άσο. Η τριπλέτα αυτή είναι πολύ καλή. Ααά πάσα στιγμή όποτε τους χρειαστεί ο Ολυμπιακός μπορούν να υπηρετήσουν την ομάδα. Τον πρώτο λόγο έχει ο Σα, ο οποίος είναι πιο φορμαρισμένος. Ο Κρίστινσον είναι πεπειραμένος έχει καλά στοιχεία και δίνει σιγουριά στους αμυντικούς. Για τον Τζολάκη έχω πει, ότι ο Ολυμπιακός έχει τερματοφύλακα για 10 χρόνια τουλάχιστον. Αν πάρει τα παιχνίδια που πρέπει και γίνει βασικός δεν θα ξαναβγεί από το τέρμα», αναφέρει ο Παναγιώτης Κελεσίδης.

«Κάποια στιγμή αμφισβητήσανε τον Σα, αλλά απέδειξε, ότι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Ο Κρίστινσον είναι ένας καλός τερματοφύλακας. Άλλωστε μία μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει οπωσδήποτε τρεις τερματοφύλακες. Οπότε δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Τζολάκη. Στον Ολυμπιακό γίνεται πολύ καλή δουλειά από πλευράς τερματοφυλάκων. Περιμένουμε να δούμε αυτό το παιδί να διαπρέπει. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του», υποστηρίζει ο Νίκος Σαργκάνης.

«Θεωρώ, ότι «αδικείται» ο Κρίστινσον που έχει μπροστά του ο Πορτογάλο. Γιατί όλοι συμφωνούμε, οτι ο Σα πρέπει να παίζει βασικός στον Ολυμπιακό. Έχει φοβερό ποσοστό φορμαρίσματος. Τα τρία χρόνια που παίζει στον Ολυμπιακό μόνο έναν μήνα συζητούσαμε για την κοιλιά που έκανε», λέει ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο Σα σε μία κρίσιμη περίοδο ήταν ντεφορμέ. Δέχτηκε γκολ που στοίχισαν στον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μαρτίνς όμως στήριξε τον συμπατριώτη του, ο οποίος άρχισε να βρίσκει ξανά την εκρηκτική του φόρμα με σημείο αναφοράς την εμφάνισή του στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 με γκολ του Ελ Αραμπί, αλλά η νίκη των Άγγλων με 3-1 στο Καραϊσκάκη του στέρησε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League.

«Έτσι πρέπει να είναι οι προπονητές. Καλά έκανε και τον στήριξε. Τον πιστέψε και τον πιστεύουμε όλοι», υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Κελεσίδης. «Όταν γνωρίζεις έναν τερματοφύλακα, ότι είναι καλός, ξέρεις, ότι θα κάνει και την κοιλιά του κάποια στιγμή. Δεν σημαίνει, ότι θα τον πετάξεις έξω. Ο Μαρτίνς γνωρίζει καλά το αντικείμενο», υποστηρίζει ο Νίκος Σαργκάνης.

Τρέμουν με αυτά που διαβάζουν οι τερματοφύλακες

Η στάση του Πορτογάλου τεχνικού απέναντι στον βασικό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού είναι αξιομνημόνευτη και αποκτά μεγάλη αξία, καθώς φέτος προβλήματα με τους τερματοφύλακές τους είχαν και άλλες μεγάλες ομάδες της Super League. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης αντιμετώπισαν ζητήματα στον «άσο» και επιδόθηκαν σε ροτέισον, ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα που παρουσίαζαν υποψήφιους στόχους.

«Δεν γίνεται οι τερματοφύλακες κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, την ώρα που παίζουν να βγαίνεις και να λες “δεν έχουμε τερμαοτφύλακα”. Έτσι “σκοτώνεις” την ψυχολογία του. Εγώ θα σηκωνόμουν αν φύγω. Είναι ευαίσθητη η θέση του γκολκίπερ. Αν κάνει το λάθος η μπάλα πάει στο δίχτυ. Δεν είναι σαν τον επιθετικό. Τρέμουν τα παιδιά όταν διαβάζουν ότι “παίζαμε χωρίς τερματοφύλακα”. Είμαι κατά αυτών που κρίνουν τους γκολκίπερ σε μία περίοδο κάμψεως. Επίσης το να γραφονται σενάρια για μεταγραφή τερματοφύλακα δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ας γίνεται τη μεταγραφική περίοδο», δηλώνει ο Παναγιώτης Κελεσίδης.

«Η διαχείριση στους τερματοφύλακες δεν κρίνεται ανάλογα με την αξία του τερματοφύλακα αλλά σε τι κατάσταση βρίσκεται σε εκείνη τη στιγμή. Επειδή είναι μεγάλες ομάδες δεν έχουν περιθώρια για απώλειες. Προσπαθούν να έχουν δύο τερματοφύλακες ικανότατους για να βγάζουν τις υποχρεώσεις του. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με καλούς τερματοφύλακες που δεν τους βγήκαν τα ματς. Η ομάδα πρέπει να βοηθήσει το τέρμα, όπως ο τερματοφύλακας βοηθά την ομάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλει υπομονή. Έχεις τερματοφύλακα καλό, ανά πάσα στιγμή θα στο δείξει, όπως το έκανε και ο Σα. Έχει δώσει πολύ καλά δείγματα τερματοφύλακα. Θα μπορέσει να σου δώσει και τον πόντο όταν χρειαστεί», αναφέρει ο Νίκος Σαργκάνης.

«Ο τερματοφύλακας σε μία ομάδα είναι το Α και το Ω, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη και μοναχική θέση. Αν δεν αισθάνεται ασφάλεια, τον παίρνει από κάτω. Πρέπει να αισθάνεται δυνατός, ότι τον εμπιστεύονται. Στην στραβή πρέπει όλος ο οργανισμός να τον περιλάβει με εμπιστοσύνη. Αν έδειχναν όλοι τον Σα, τότε το πρόβλημα θα διογκωνόταν. Ήταν πολύ σημαντική μια επίσκεψη που έκαναν τα παιδιά της θύρας 7 στου Ρέντη. Εκεί στήριξαν τον Σα και του τόνισαν πως τον εμπιστεύονται», αναφέρει ο Σπύρος Γρομητσάρης

Υπάρχει μέλλον χωρίς τον Σα;

Το ερώτημα που δημιουργείται ποια θα είναι η κίνηση του Ολυμπιακού, αν πωληθεί ο Σα. Μπορεί να βασιστεί η ομάδα του Πειραιά οι δύο γκολκίπερ πίσω από τον Πορτογάλο;

«Βεβαίως μπορούν να καλύψουν το κενό. Αν χρειαστεί ένας τρίτος μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω και δη τις Ακαδημίες. Το δίδυμο αυτό μπορεί να συνεχίσει», ισχυρίζεται ο Παναγιώτης Κελεσίδης. Ο Νίκος Σαργκάνης είναι πιο επιφυλακτικός. «Αν φύγει ο Σα. Δεν ξέρω αν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Πιστεύω στην αξία του Τζολάκη, αλλά δεν γνωρίζω σε βάθος χρόνου, αν είναι καλό να χρησιμοποιηθεί ως βασικός. Ιδανικότερος να μιλήσει γι'αυτό το θέμα είναι, ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Αγριογιάννης που είναι πολύ αξιόλογος, έχει κάνει φοβερή δουλειά και μπράβο του», επισημαίνει το «Φάντομ».

«Ο Κρίστινσον έχει κάνει κάτι εντυπωσιακό! Παρότι παίζει πολύ σπάνια, συνήθως στο Κύπελλο, έχει μία ανέλπιστη σταθερότητα για τερματοφύλακα που δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Καταφέρνει να είναι ζεστός χωρίς ματς. Είναι ασυνήθιστο. Μπαίνει λες και είναι βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Για τον Τζολάκη, ο Μαρτίνς και ο όλος ο οργανισμός της ομάδας έχουν πει, ότι είναι πρότζεκτ, για το οποίο υπάρχει διάθεση να στηριχθεί. Θέλουν να προσπαθήσουν να βγάλουν έναν μεγάλο Έλληνα τερματοφύλακα. Όλα κρίνονται στην πράξη. Γιατί το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τέλος" Μήτρογλου, κλείνει Έλληνα φορ ο Άρης - Κόλπο Ολυμπιακού με Δουβίκα; - Στέλνουν αντι-Ομάρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags