Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: "Αγγαρεία" με... νικητή τον ΠΑΟΚ - Φωνάζει ο Παναθηναϊκός για γκολ που ακυρώθηκε! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-04-25 16:54:00

"Αγγαρεία" με... νικητή τον ΠΑΟΚ - Φωνάζει ο Παναθηναϊκός για γκολ που ακυρώθηκε! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Αγγαρεία" με... νικητή τον ΠΑΟΚ - Φωνάζει ο Παναθηναϊκός για γκολ που ακυρώθηκε! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, αποτέλεσμα που βόλεψε τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι διατήρησαν τη διαφορά των 7 πόντων από τους Πράσινους. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για γκολ του Μακέντα που ακυρώθηκε στο 78' επειδή ο διαιτητής δεν άφησε πλεονέκτημα σε φάουλ υπέρ του Τριφυλλιού.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Σε ένα... φαινομενικά ήσυχο ματς ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι δίχως τέρματα, ωστόσο το σκορ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό εάν ο Γκεστράνιους έδειχνε περισσότερη υπομονή στη φάση του 78΄, όπου για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου πρόλαβε να σφυρίξει φάουλ υπέρ της ομάδας του Μπόλονι, προτού χριστεί σκόρερ ο Μακέντα, κάτι που προκάλεσε τα έντονα παράπονα των «πράσινων». Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος στο πρώτο μέρος, έχοντας και 4 ευκαιρίες, με τον Παναθηναϊκό να είναι παθητικός και να βασίζεται στις αποκρούσεις του Διούδη.

Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς καλύτερος, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί ελάχιστα, με εξαίρεση την ευκαιρία του Σβαμπ στο 88΄, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε αποδράσει με το διπλό εάν... περίμενε λίγο ο Γκεστράνιους. Ο παίκτης που έδωσε πνοή ήταν ο Καμπετσής, ο οποίος ήταν και ο πρωταγωνιστής της φάσης του 78΄. Γενικότερα ήταν ένα κακό ματς χωρίς ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται ουσιαστικά από... ένα καλό ημίχρονο.

Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία να κάνει ροτέισον, δίνοντας ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Λύρατζης και ο Μιχαηλίδης, χωρίς ωστόσο να τον δικαιώσουν, την ώρα που ο Μπόλονι παρέταξε ξανά την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς. Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ πάει στους 58 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός στους 51, όντας στο -4 από την ΑΕΚ με΄ενα ματς λιγότερο.

To ματς

Στα πρώτα 5΄, η πρώτη ομάδα που προσπάθησε να κάνει κάπως αισθητή την παρουσία της στο ματς ήταν ο Παναθηναϊκός. Σε εκείνο το σημείο η μπαλιά του Σανκαρέ στον Βιγιαφάνιες είχε ως τελικό αποδέκτη τον Ιωαννίδη στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν δυνατό και απομακρύνθηκε η μπάλα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε πλήρως τον έλεγχο του ματς, χάνοντας 4 ευκαιρίες μέχρι το 30΄. Στο 7΄ ο Τζόλης έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο μπλόκαρε ο Διούδης. 2΄αργότερα, Μπάμπα και Σφιντέρσκι συνεργάστηκαν, η μπάλα κόντραρε και μπήκε σφήνα ο Τζόλης, αλλά ο Έλληνας διεθνής κίπερ βγήκε και μπλόκαρε. Η καλύτερη φάση ήρθε στο 25΄, όπου ο Ελ Καντουρί κινήθηκε παράλληλα με την αντίπαλη περιοχή και έπιασε δυνατό-συρτό σουτ που μπλόκαρε με τη δεύτερη ο Διούδης.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήρθε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με τον Γκαρσία να έχει παράπονα από τον Σφιντέρσκι, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό, καθώς ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη... φάση ήρθε στο 67΄, με ένα σουτ του Μαουρίτσιο, έξω από την περιοχή.

Και ενώ όλα... κυλούσαν ήσυχα, στο 78΄ του ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ο Γκεστράνιους υπέπεσε σε σοβαρό λάθος! Η κάθετη μπαλιά του Καμπετσή προς τον Μακέντα είχε ως αποτέλεσμα να σκοράρει ο Ιταλός φορ. Παρόλα αυτά, ο Φινλανδός διαιτητής είχε προλάβει να... δώσει φάουλ υπέρ του Καμπετσή, με αποτέλεσμα να καταλογιστεί φάουλ και όχι γκολ για... κλάσματα του δευτερολέπτου. 
Ο ρέφερι τα.. έχασε στη συγκεκριμένη φάση βγάζοντας και αρχικά κάρτα στον Καμπετσή, ζητώντας στη συνέχεια χαρακτηριστικά συγγνώμη στους ανθρώπους των φιλοξενούμενων και βγάζοντας την κάρτα στον Λύρατζη που είχε κάνει και το φάουλ. Είπε περισσότερες από δύο φορές «είναι δικό μου λάθος».

Στο 87΄ ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Μακέντα στην συρτή σέντρα του Ενγκαμποτό, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε και η πρώτη σημαντική ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Η εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ από τα δεξιά, είχε ως αποτέλεσμα την κεφαλιά-ψαράκι του Σβαμπ που έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 91΄  ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Κριμέντσικ να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 96΄ έγινε η φάση του αγώνα με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το εξαιρετικό τελείωμα του Καρλίτος, κάνοντας μεγάλη απόκρουση για δεύτερο σερί ματς.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (Ίνγκασον), Αουγκούστο, Τσιγγάρας (Σβαμπ), Μπαμπά, Τζόλης (Μουργκ), Ελ Καντουρί (Λάμπρου), Σφιντέρσκι (Κριμέντσικ)

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιας, Σανκαρέ (Ενγκαμποτό), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (Καμπετσής), Μακέντα (Καρλίτος).

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους
Βοηθοί: Γιαν Πέτερ Αραβίρτα, Μίκκο Αλακάρε
4ος Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags