Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: 2-0
| 2021-04-25 21:23:00

Ο Μπρούμα "καθάρισε" στην αγγαρεία! Ο Ολυμπιακός σβηστά 2-0 την ΑΕΚ - Ακυρώθηκαν 2 γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Μπρούμα "καθάρισε" στην αγγαρεία! Ο Ολυμπιακός σβηστά 2-0 την ΑΕΚ - Ακυρώθηκαν 2 γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πειραιώτες με πολλές αλλαγές και χωρίς να ιδρώσουν επικράτησαν εύκολα της Ένωσης.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: 2-0

Ο Ολυμπιακός χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, καθότι έχει μπροστά τη ρεβάνς του 1-1 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου απένατι στον ΠΑΣ, επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ, η οποία εμφανίστηκε πιο ανεβασμένη, αλλά στερήθηκε ουσίας.

Στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκαν δικαίως γκολ του Βασιλαντωνόπουλου και του Σεμέντο. Στο δεύτερο μέρος όμως οι αλλαγές του Μαρτίνς έφεραν μπροστά τους Πειραιώτες με σκόρερ τον Μπρούμα, ο οποίος σημείωσε και δεύτερο γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν πολύ δυνατές ευκαιρίες με σημαντικότερη το δοκάρι του Βαλμπουενά στο 74'.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό όχι όμως με πολλές φάσεις. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε λίγο πιο ράθυμος με την ΑΕΚ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς Ερυθρόλευκων, οι οποίοι έκαναν εμφανώς συντήρηση δυνάμεων ενόψει του επαναληπτικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ.

Η Ένωση ήταν κινητική, εγκλώβισε από το 20' και μετά τον Ολυμπιακό στον άξονα ( αφού η ΑΕΚ, έχοντας υπεραριθμία μπλόκαρε Μπουχαλάκη-Τιάγκο Σίλβα) και προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις με τον Μάνταλο οργανωτή και τον Βασιλαντωνόπουλο σε πολύ ενεργό ρόλο από δεξιά. Αμυντικά βέβαια κινδύνεψε και εμφάνισε ξανά αρρυθμίες, δεν είχε όμως καμία σχέση με την εικόνα του 1-5 στο ΟΑΚΑ.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 12' ύστερα από λάθος του Αθανασιάδη αλλά στη συνέχει ο Σωκράτης έκανε φάουλ στον Βασιλαντωνόπουλο που κάλυψε τη γκάφα του συμπαίκτη του. Τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Μάνταλου δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον, ενώ ανάλογη μοίρα είχε ένα τέλειωμα του Χασάν στο 19' ύστερα από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ.

Η Ένωση απείλησε για πρώτη φορά στο 24' όταν το δυνατό εκτός σουτ του Μάνταλου απέκρουσε με υπερένταση ο Κρίστινσον. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσιγκρίνσκι απέτυχε να αξιοποιήσει τη σέντρα του Σιμάνσκι. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 40', όταν το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου εξουδετερώθηκε από τον Παπασταθόπουλο.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί στο 50' με συνεργασία των νεοεισελθέντων Ελ Αραμπί-Μπρούμα ο τελευταίος έκανε το 1-0. Εφτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Ανδρούτσος έχασε φοβερή ευκαιρία απέναντι στην Ένωση η οποία βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο 65' αλλά ο Λόπες δεν μπόρεσε να βρει τον Ανσαριφάρντ.

Στο 75' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά με την ΑΕΚ (χωρίς Καρίμ πλέον) να προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους με μακρινά σουτ χωρίς αντίκρυσμα (Βασιλαντωνόπουλος 77', Μάνταλος 78'), ενώ άστοχες ήταν επίσης ανάλογες προσπάθειες από Σίλβα (79') και Ελ Αραμπί (83'). Στις καθυστερήσεις ο Μπρούμα σημείωσε και το 2-0 σε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη. 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Μπρούμα με το γκολ που σημείωσε έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Αξίζει το βραβείο του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Εκπλήξεις επεφύλαξε ο Πέδρο Μαρτίνς στην 11άδα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε τον Κρίστινσον στην εστία. Στην άμυνα επανέφερε τριάδα με Σεμέδο, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας και πλάγιους Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ. Στον άξονα έπαιξαν Μπουχαλάκης και ιάγκο Σίλβα, μπροστά τους ο Φορτούνης και ο Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Χασάν που ολοκλήρωνε το 3-4-3 του Μαρτίνς.

Τα νώτα προσπάθησε να προασπίσει ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός εφήρμοσε σύστημα 3-5-2 χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία στην αρχική σύνθεση. Ο Αθανασιάδης επανήλθε κάτω από τα γκολπόστ. Την 3άδα των στόπερ αποτέλεσαν Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου. Ρόλο φουλ μπακ είχαν Βασιλαντωνόπουλος και Λόπες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι ανέλαβαν ανασταλτικά καθήκοντα με τον Μάνταλο μπροστά τους με πιο δημιουργικούς προσανατολισσμούς. Στην επίθεση τοποθετήθηκαν Ανσαριφάρντ και Αλμπάνης.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σεμέδο (80' Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46' Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Φορτούνης (46' Μπρούμα), Χασάν (46' Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Λόπες (83' Μιτάι), Σιμάνσκι (69' Σάκχοφ), Γαλανόπουλος (83' Τάνκονβιτς), Μάνταλος, Αλμπάνης (58' Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (69' Κρίστισιτς)

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Ολυμπιακού στο 74'. Ο Αθανασιάδης βγήκε μακριά από την εστία του, η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Βαλμπουενά και σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 57'. Ο Εμβιλά έβγαλε τρομερή πάσα στον Ανδρούτσο, αυτός βρήκε αφύλακτη διάβαση και μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Ελ Αραμπί, που δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 14' υπήρξε υποψία πέναλτι στην περιοχή της ΑΕΚ! Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στον Λόπες, που είχε μεν απλωμένο χέρι, αλλά σε δεύτερο ριπλέι φάνηκε να χτυπάει στο άλλο χέρι που είναι μαζεμένο. Στο 16' ο Ανσαριφάρντ έφυγε μόνος του και γκρεμίστηκε εκτός περιοχής από τον Χολέμπας, ο διαιτητής όμως δεν έδειξε παράβαση. Στο 29' σκόραρε ο Βασιλαντωνόπουλος, αλλά ήταν οφσάιντ. Στο 37' ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού με έλεγχο VAR για χέρι του Μπουχαλάκη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός που περιμένει τη φιέστα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έχει 82 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε 4η με 55, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags