Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: "Ξέρανε" την ΑΕΚ με Κρμέντσικ - Πρόκριση-θρίλερ για ΠΑΟΚ - Μάχη με Ολυμπιακό για την κούπα! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2021-04-29 20:58:00

"Ξέρανε" την ΑΕΚ o Κρμέντσικ - Πρόκριση-θρίλερ για ΠΑΟΚ - Μάχη με Ολυμπιακό για την κούπα! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Ξέρανε" την ΑΕΚ o Κρμέντσικ - Πρόκριση-θρίλερ για ΠΑΟΚ - Μάχη με Ολυμπιακό για την κούπα! (Vid)

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Γαλανόπουλο στο 69' και έφτασε πολύ κοντά στο να στείλει τον ημιτελικό στην παράταση, αλλά ο Κρμέντσικ έγινε η "χρυσή" αλλαγή του Γκαρσία ισοφάρισε με "βολίδα" στο 84' και ο Ζίβκοβιτς πέτυχε ένα τρομερό γκολ για το 2-1 στις καθυστερήσεις στέλνοντας τους Θεσσαλονικείς στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (22/5 στο ΟΑΚΑ), με τους Ασπρόμαυρους να επικρατούν της ΑΕΚ με 2-1 στον δραματικό ημιτελικό της Τούμπας και να παίρνουν τη μεγάλη πρόκριση!

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωχελικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά προσέφερε τρομερές συγκινήσεις στο δεύτερο. Ο Βιεϊρίνια έχασε πέναλτι στο 60' και στο 69΄ ο Γαλανόπουλος σκόραρε για την ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (0-1).

Ο Κρμέντσικ ήταν ο ήρωας του ΠΑΟΚ, καθώς μπήκε στο ματς στο  77' και σκόραρε το 1-1 με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Τσιντώτα στο 84'. Ο Ζίβκοβιτς γύρισε το ματς, πετυχαίνοντας το 2-1 για τον ΠΑΟΚ με φοβερή "λόμπα" πάνω από τον Τσιντώτα στο 90+6' και έστειλε με πανηγυρικό τρόπο την ομάδα του στον τελικό!

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 3-4-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια στο κέντρο της άμυνας, δεξί μπακ-χαφ τον Ροντρίγκο και αριστερό τον Μπάμπα. Αουγκούστο και Σβαμπ συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ οι Ουάρντα και Ζίβκοβιτς πλαισίωσαν τον Σφιντέρσκι στην επίθεση.

Με σχηματισμό 3-5-2 ξεκίνησε η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ, έχοντας στον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια και τους Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα και Νεντελτσιάρου. Τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Βασιλαντωνόπουλος και την αριστερή ο Λόπες, ενώ στον άξονα κινήθηκαν οι Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι και στην επίθεση οι Μάνταλος και Ανσαριφάρντ.

Το ματς

Αν κάποιος παρακολουθούσε το παιχνίδι δίχως να γνωρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα, θα νόμιζε πως ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που ψάχνει την ανατροπή και όχι η ΑΕΚ. Και αυτό γιατί η Ένωση παρουσίασε μια πραγματικά απογοητευτική εικόνα αναφορικά με την επιθετική της λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο.

Στη θεωρία, ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με στόχο να "παγώσει" τον ρυθμό και πρωτίστως να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα, βασιζόμενη στις εμπνεύσεις των Μάνταλου-Ανσαριφάρντ και στις κινήσεις κρυφού φορ του Γαλανόπουλου για να απειλήσει. Στην πράξη, η ΑΕΚ δεν είχε καθόλου συνδυαστικό παιχνίδι, παρουσίασε μηδενική φαντασία στο αμυντικό τρίτο του ΠΑΟΚ και κατέγραψε μόλις μια τελική στο πρώτο μέρος, που ήταν ένα κάκιστο σουτ του Λόπες από μακρινή απόσταση.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασε, αλλά σε αντίθεση με την παθητικότητα της ΑΕΚ, η ομάδα του Γκαρσία είχε τουλάχιστον ένα επιθετικό σχέδιο. Εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα της επιθετικής τριάδας (Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Σφιντέρσκι) με άμεσο παιχνίδι κάθε φορά που η Ένωση άφηνε χώρους και δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 2' ο Σφιντέρσκι σούταρε από διαγώνια θέση εντός περιοχής, αλλά ο Τσιγκρίνσκι έβαλε σωτήρια κόντρα, ενώ ο Ουκρανός παρενέβη και σε επικίνδυνο σουτ του Ροντρίγκο στο 20'. Στο 25' ο ΠΑΟΚ χτύπησε στην κόντρα, με τον Ζίβκοβιτς να γυρίζει παράλληλα και τον Ουάρντα να κάνει την προβολή από τη μικρή περιοχή. Ο Τσιντώτας έσωσε την ΑΕΚ με μεγάλη απόκρουση, σε μια φάση που ο γκολκίπερ της Ένωσης προσέκρουσε με δύναμη στο γόνατο του Ουάρντα και μάτωσε στο κεφάλι. Στο 35' ο Αουγκούστο έβγαλε τη σέντρα, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σφιντέρσκι δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τσιντώτας δυσκολεύτηκε αλλά απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Αουγκούστο. Ωστόσο, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 50', κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και ασκώντας πίεση. Η Ένωση δεν μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ, αφού το επικίνδυνο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου στο 53' κόντραρε στα σώματα.

Ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στους ανοιχτούς χώρους και βρήκε μια "χρυσή" ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 59', όταν ο Σφιντέρσκι έπεσε από μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Ντοβέρι σφύριξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια, ο οποίος όμως αστόχησε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι (60')!

Το σοκ του χαμένου πέναλτι επηρέασε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κλείστηκε στα καρέ του και είδε την ΑΕΚ να τον πιέζει μετά και την τριπλή αλλαγή του Χιμένεθ (Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς εκτός, μέσα Μιτάι, Τάνκοβιτς και Αλμπάνης στο 62'), που έδωσαν φρεσκάδα και βελτίωσαν την εικόνα των Κιτρινόμαυρων. Στο 67' ο Ανσαριφάρντ γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά βρήκε τον Πασχαλάκη σε ετοιμότητα. Ωστόσο, ο Έλληνας γκολκίπερ δεν μπόρεσε να επέμβει στο 69', όταν ο Γαλανόπουλος ξέφυγε από την άμυνα του ΠΑΟΚ σε εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς, πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα!

Εκεί που όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση, τα δεδομένα του δραματικού ημιτελικού άλλαξαν εκ νέου. Ο Κρμέντσικ έγινε η "χρυσή" αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Τσέχος μπήκε στο ματς στο 77' και στο 84' έγινε αποδέκτης ωραίας πάσας του Μπάμπα σε θέση μέσα δεξιά στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ. Ο Κρμέντσικ αφινιδίασε τον Τσιντώτα σουτάροντας με δύναμη στην κλειστή γωνία χωρίς να κοντρολάρει και... τίναξε τα δίχτυα για το 1-1!

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και τελικά γνώρισε την ήττα. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιτάι έκανε λάθος, με τον Ζίβκοβιτς να κλέβει και να "κρεμά" τον Τσιντώτα από μακρινή απόσταση, γράφοντας το τελικό 2-1!

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77’ Μιχαηλίδης), Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (96’ Λύρατζης), Ουάρντα (87’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (77’ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, (88’ Κοσίδης), Νεντελτσεάρου, Λόπες (62’ Μιτάι), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς (62’ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι (62’ Αλμπάνης), Βασιλαντωνόπουλος (88’ Νταντσένκο), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags