Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: "Χ"αρακίρι για Άρη - Του έκανε ζημιά ο Ολυμπιακός και ο... Γκάμα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-05-05 19:11:00

"Χ"αρακίρι για Άρη - Του έκανε ζημιά ο Ολυμπιακός και ο... Γκάμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Χ"αρακίρι για Άρη - Του έκανε ζημιά ο Ολυμπιακός και ο... Γκάμα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ματς-θρίλερ στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον... μισό Ολυμπιακό να παίρνει τον βαθμό από τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν από νωρίς με τον Μάνο, όμως ισοφαρίστηκαν από τον Φορτούνη στο 82' και εν συνεχεία είδαν τον Γκάμα να χάνει πέναλτι στο 89' και να σημαδεύει το δοκάρι στο 90'΄!
 

Άρης - Ολυμπιακός: Ένα ματς με τρελό φινάλε διαξήχθη στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Άρης δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του.

Ο Μάνος έβαλε μπροστά τον Άρη στο 14', με τον Ολυμπιακό να έχει δύο δοκάρια με Ντρέγκερ (2') και Κάιπερς (19'). Χασάν και Φορτούνης άλλαξαν τη ροή του ματς στο δεύτερο ημίχρονο, αφού μπήκαν ως αλλαγές και συνεργάστηκαν άψογα στο 82', όταν ο Χασάν έβγαλε φανταστική ασίστ για τον Φορτούνη και αυτός ισοφάρισε σε 1-1.

Εντούτοις, ο Άρης είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες να πάρει τη νίκη στο τέλος. Ο Γκαρσία κέρδισε πέναλτι από τον Τιάγκο Σίλβα, στο οποίο όμως αστόχησε ο Γκάμα στο 89', ενώ ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από όμορφο πλασέ εκτός περιοχής στο 90'!

Η ισοπαλία είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να φτάσει τους 59 βαθμούς, με τον 3ο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ (58 βαθμοί) να έχει την ευκαιρία να τον προσπεράσει με νίκη επί της ΑΕΚ.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε ο Άκης Μάντζιος τον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κουέστα, με τους Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήση και Σάκιτς στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Τζέγκο και Σάσα ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Γκάμα, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μάνο.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) αγωνίστηκε και ο Άρης του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έκανε σημαντικές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Ο Τζολάκης υπερασπίστηκε την εστία των Πειραιωτών, με δίδυμο στόπερ τους Σεμέδο και Εμβιλά, δεξί μπακ τον Ντρέγκερ και αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ. Σίλβα και Σουρλής έπαιξαν, έχοντας μπροστά τους την τριάδα Βαλμπουενά, Βρουσάι και Ραντζέλοβιτς, που πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Κάιπερς.

Το ματς

Δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τον Άρη να χάνει σπαταλά καλή ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα από λάθος του Σίλβα και επιχείρησε να μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά ο Ρέαμπτσιουκ τον πρόλαβε τελευταία στιγμή. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός βγήκε στην επίθεση με τον Ντρέγκερ, που γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, αυτή κόντραρε στον Μπεναλουάν και κατέληξε αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία στην αγκαλιά του Κουέστα.

Ένας όμορφος συνδυασμός των παικτών του Άρη από τα δεξιά έφερε το γκολ του Άρη. Στο 11' ο Σάσα έγινε αποδέκτης εξαιρετικής συνεργασίας των συμπαικτών του και πάτησε περιοχή, γυρίζοντας την μπάλα για τον Μάνο. Ο Τζολάκης απέκρουσε την εξ' επαφής προβολή του Έλληνα επιθετικού, όμως η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μάνου και πήρε κατεύθυνση προς την εστία, με τον Τζολάκη να βουτά και να την απομακρύνει. Ωστόσο, μετά από περίπου τρία λεπτά ελέγχου στο VAR, οι διαιτητές αποφάνθηκαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή πριν την απομάκρυνση του Τζολάκη και ο Άρης προηγήθηκε με 1-0!

Αμέσως μετά το τέρμα που πέτυχε, ο Άρης επέλεξε να δώσει χώρο στον αντίπαλό του και να περιμένει στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 19' έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Κάιπερς. Από φοβερή κάθετη μπαλιά του Εμβιλά, ο Βέλγος πέρασε τον Κουέστα και πλάσαρε από πλάγια θέση. Η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κύλησε πάνω στη γραμμή, με τον Σούντγκρεν να τη διώχνει την τελευταία στιγμή!

Στο 27' ο Σάσα έβαλε σωτήρια κόντρα σε σουτ του Ραντζέλοβιτς, στο 32' ο Εμβιλά έκοψε τον Γκάμα με καίριο τάκλιν σε αντεπίθεση του Άρη, ενώ στο 35' ο Κάιπερς αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από σέντρα του δραστήριου Ντρέγκερ. Το πρώτο ημίχρονο "σημαδεύτηκε" από τον σοβαρό τραυματισμό του Δεληζήση, ο οποίος αποχώρησε με φορείο στο 39ο λεπτό και έδωσε τη θέση του στον Ροζ.

Ο Ραντζέλοβιτς ήταν ο πιο ζωηρός παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου 45λέπτου. Στο 52' ο Σέρβος έγινε αποδέκτης υπέροχης κάθετης μπαλιάς του Σίλβα και επιχείρησε να "τσιμπήσει" την μπάλα πάνω από τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε με τα πόδια. Στο 65' ήταν ο Βαλμπουενά αυτός που έβγαλε τον Ραντζέλοβιτς σε θέση βολής, με τον νεαρό εξτρέμ να σουτάρει άουτ από διαγώνια θέση. Ο Άρης έφτασε μια... ανάσα από δεύτερο γκολ στο 71' μετά από λάθος του Φορτούνη στη μεσαία γραμμή. Ο Σάντε Σίλβα έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Σάσα, με τον Βραζιλιάνο να πατα περιοχή και να πλασάρει ελάχιστα άουτ.

Κανείς δεν μπορούσε να προβλέπει το συγκλονιστικό φινάλε της αναμέτρησης, που πήρε... φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 82' οι δύο "χρυσές" αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς συνεργάστηκαν άψογα, με τον Χασάν να δίνει... έτοιμο γκολ στον Φορτούνη και τον Έλληνα διεθνή να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινό πλασέ. Μάλιστα, στο 83' ο Χασάν έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Κουέστα απέκρουσε το σουτ του εντός περιοχής.

Το δράμα κορυφώθηκε στο 89', όταν ο Γκαρσία κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Τιάγκο Σίλβα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το χτύπημά του ήταν κακό και η μπάλα έφυγε απευθείας άουτ. Ο Πορτογάλος άσος είχε την ευκαιρία να εξιλιωθεί στο 90', όμως η τύχη του έπαξε άσχημο παιχνίδι, αφού το πανέμοφρο φαλτσαριστό πλασέ που επιχείρησε, κατέληξε δοκάρι!

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης (39’ Ροζ), Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο (79’ Ματέο Γκαρσία), Μπερτόγλιο (68’ Σίλβα), Γκάμα, Μαντσίνι (79’ Ιωάννου), Μάνος (Ματίγια).

Ολυμπιακός: (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Σεμέδο, Εμβιλά, Σίλβα, Βρουσάι (68’ Χασάν), Κάιπερς (77’ Ελ Αραμπί), Ντρέγκερ (77’ Καλογερόπουλος), Βαλμπουενά (68’ Φορτούνης), Ρέαπτσιουκ, Σουρλής (77’ Μπουχαλάκης), Ραντζέλοβιτς,

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags