Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Αυτοκτονία και... χάνεται η Ευρώπη - Τεράστια γκέλα του ΠΑΟ - Φωνές για τo ανύπαρκτο πέναλτι! (Vid)
| 2021-05-05 21:23:00

Αυτοκτονία και... χάνεται η Ευρώπη - Τεράστια γκέλα του ΠΑΟ - Φωνές για τo ανύπαρκτο πέναλτι! (Vid)

Αυτοκτονία και... χάνεται η Ευρώπη - Τεράστια γκέλα του ΠΑΟ - Φωνές για τo ανύπαρκτο πέναλτι! (Vid)

Σε ένα ματς με μεγάλη ένταση και πρωταγωνιστές τον διαιτητή Γκορτσίλα και το VAR, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και βλέπει τις ελπίδες του για είσοδο στην τετράδα να λιγοστεύουν. Έξαλλοι οι Πράσινοι για το πέναλτι, με το οποίο οι Αρκάδες προηγήθηκαν με 2-1.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Σε μια αναμέτρηση που ήταν... τελικός για τον Παναθηναϊκό, το σύνολο του Μπόλονι έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης για δεύτερη φέτος, πάλι για τους αγώνες κατάταξης. Πρόκειται για ένα, αναμφίβολα, άδικο αποτέλεσμα, μιας και ο Παναθηναϊκός είχε δύο δοκάρια, πέρα από τα γκολ που σημείωσε, ενώ το 2-1 του Αστέρα είχε γίνει από πέναλτι, το οποίο δεν... υπήρχε.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ δύο φορές για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Βιγιαφάνιες. Για τον Αστέρα σκόραραν οι Σουάρεζ και Μπαράλες, ενώ ξεχώρισαν οι Τασουλής και Κώτσιρας. Μοιραίος για το τριφύλλι ο Σανκαρέ με την φάση που έχασε στο 90΄, αλλά και ο Παπαδόπουλος για την γκάφα που έκανε από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Πλέον οι πράσινοι βρίσκονται στο -3 από την ΑΕΚ με 52 βαθμούς και στο -7 από τον δεύτερο Άρη, ενώ ο Αστέρας έχει 46.

Το ματς:

Από τα... αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός κατάλαβε πως δεν θα είναι ένα εύκολο απόγευμα βλέποντας τον Μαουρίτσιο να μένει τελευταία στιγμή νοκ άουτ και να τον αντικαθιστά ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος στο ματς... τελικό για την Ευρώπη. Στο πρώτο δεκάλεπτο μπορεί οι γηπεδούχοι να προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης, ωστόσο οι Αρκάδες ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη φάση του ματς. Με την συμπλήρωση των πρώτων 10΄, ο Κώτσιρας βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή και σήκωσε την μπάλα για το κεφάλι του Σουάρεθ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Διούδη για το 0-1. Η αλλαγή του σκορ δεν άλλαξε και πολλά στην εικόνα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του ματς, με τον Αστέρα να έχει μια τελείως αμυντική προσέγγιση. Νομοτελειακά ήρθε και η πρώτη... πράσινη ευκαιρία στο 23΄, όταν η ωραία πάσα του Ενγκμπακοτό στον κενό χώρο και εντός περιοχής για τον Μακέντα, κόπηκε από τον Παπαδόπουλο. Ένα αργότερα ο Αφρικανός εξτρέμ δοκίμασε τα πόδια του, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 28΄, όταν μια μπαλιά του Βιγιαφάνιες προς τον Χατζηγιοβάνη, είχε ως αποτέλεσμα να βγει ο Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε τραγικό λάθος και δεν βρήκε την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Έλληνας εξτρέμ να βρεθεί προ κενού τέρματος και να πλασάρει εύκολα για το 1-1. Η ισοφάριση είχε ως αποτέλεσμα να βγει από τα καρέ του το σύνολο του Ράσταβατς, καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει και ένα πέναλτι που θα συζητηθεί, καθώς δεν τίθεται παράβαση του Πούγγουρα στον Μπαράλες. Όπως και να έχει στο 42΄ ο Μπαράλες στέλνοντας την ομάδα του με το 2-1 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός επεδίωξε την άμεση ισοφάριση και ήταν «τυχερός», μιας και ο Σουάρεθ έκανε πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει στον βραχίονα του και τον Γκορτσίλα να σφυρίζει, ορθώς αυτή τη φορά πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος ήταν εύστοχος στο 53΄, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Παναθηναϊκός κυνήγησε και δεύτερο γκολ, φτιάχνοντας μια καταπληκτική φάση 10΄ μετά το 2-2. Το τακουνάκι του Μακέντα είχε ως αποτέλεσμα να βγει μόνος του μέσα στην περιοχή ο Χουάνκαρ, ο οποίος ωστόσο σούταρε με το κακό του πόδι και αστόχησε. Ο Αστέρας είχε κλειστό στο... τέρμα του Παπαδόπουλου και στο 73΄ οι πράσινοι έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι. Η σέντρα από αριστερά είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη κεφαλιά από Ενγκμπακοτό, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Πούγγουρας παίρνει από το ύψος της μικρής περιοχής τη δεύτερη κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και να φεύγει άουτ. Συμμετοχή στην φάση είχε και ο Καρλίτος.

Η πρώτη ουσιαστικά καλή απειλή για τον Αστέρα ήρθε στο 77΄, με μια προσωπική ενέργεια του Τασουλή, ωστόσο ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά άτυχος, μιας και στο 90΄ ο Σανκαρέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αν και βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Παπαδόπουλο.

Παναθηναϊκός: (4-3-3) Διούδης, Πούγγουρας (Αϊτόρ), Βέλεθ, Μολό, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (Σανκαρέ), Ενγκμπακοτό (Καμπετσής), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάννης, Μακέντα (Καρλίτος)

Αστέρας Τρίπολης: (4-2-3-1) Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (Γκαρσία), Σουάρεθ, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε, Πασκουάλ, Τιλίκα, Ριέρα (Γκόμεζ), Μπαράλες (Τζήμας)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags