Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ευρωπαία στη Λεωφόρο με Μάνταλο - Έχασε πέναλτι στο 95’ ο Μακέντα - Ψάχνει... θαύμα ο ΠΑΟ (Vid)
| 2021-05-09 21:26:00

Ευρωπαία στη Λεωφόρο με Μάνταλο - Έχασε πέναλτι στο 95’ ο Μακέντα - Ψάχνει... θαύμα ο ΠΑΟ (Vid)

Ευρωπαία στη Λεωφόρο με Μάνταλο - Έχασε πέναλτι στο 95’ ο Μακέντα - Ψάχνει... θαύμα ο ΠΑΟ (Vid)

Τεράστιο διπλό για την ΑΕΚ με 1-0 και τύχη στις καθυστερήσεις. Η Ένωση ήταν καλύτερη, νίκησε με πολύ ωραίο γκολ του Μάνταλου και ουσιαστικά... κλείδωσε την έξοδό της στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ούτε την ισοπαλία, αφού ο Μακέντα σημάδεψε το δοκάρι με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Σε ένα ματς που έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο να είναι... σούπα η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με 1-0 για πρώτη φορά φέτος, μέσα στην Λεωφόρο με γκολ του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ανσαριφάρντ, ο οποίος έκανε εξαιρετικό ματς. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τις επιλογές του Μπόλονι, καθώς ο Σανκαρέ ήταν εμφανώς εκτός... τόπου και χρόνου, δημιουργώντας απορίες για τον λόγο που ξεκίνησε τον έμπειρο χαφ και όχι τον Αλεξανδρόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάνταλος ήταν αμφίβολος μέχρι τη τελευταία στιγμή, παρόλα αυτά έσφιξε τα δόντια και έβαλε το κρίσιμο γκολ, με τον Σένκεφελντ να είναι σε.... τρικυμία σε όλη την διάρκεια του ματς. Η ομάδα του Μπόλονι έχασε τεράστια ευκαιρία από το... πουθενά στο 95΄, με τον Νεντελτσεάρου να κάνει... δώρο στους γηπεδούχους, μιας και υπέπεσε σε πέναλτι, ωστόσο ο Μακέντα που το είχε κερδίσει την έστειλε στο δοκάρι. 

Η ουσία είναι ότι με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ πάει Ευρώπη και τη νέα χρονιά, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στο -7 από τον Άρη και ελπίζει να φάει το -6 η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αν πρέπει να σταθούμε σε πρόσωπα, ο μόνος που διασώθηκε από τους γηπεδούχους ήταν ο Βιγιαφάνιες, ενώ από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Τσιντώτας, Ανσαριφάρντ και Μάνταλος, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να είναι και ο MVP της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα μπορεί να ακούγεται... απίστευτο, ωστόσο το ματς είχε 12 κίτρινες κάρτες!

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα χωρίς να το καταφέρνει στο πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά νεύρα, κάτι που φάνηκε και στον ρυθμό του αγώνα. Ο Χιμένεθ επέλεξε το 4-4-1-1 με τον Μάνταλο να κινείται κοντά στον Ανσαριφάρντ και τους Γαλανόπουλο-Τάνκοβιτς στα πλάγια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει σταδιακά τον ρυθμό του κέντρου με τον Παναθηναϊκό να μην έχει τα τρεξίματα του Αλεξανδρόπουλου, με τον Μπόλονι να βάζει τον εμφανώς ανέτοιμο Σανκαρέ. Η πρώτη ευκαιρία στο ματς άνηκε στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Χατζηγιοβάνης με το στήθος έδωσε  πάσα για τον Μολό, αυτός έδωσε στον Μακέντα μέσα στην περιοχή, ο Ιταλός γύρισε την μπάλα στον Σανκαρέ, με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική ουσιαστική ευκαιρία σε όλο το πρώτο μέρος με τον Ουκρανό ρέφερι να σφυρίζει περισσότερα από 20΄ φάουλ, κάτι που καθιστούσε αδύνατο το να υπάρξει ρυθμός.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν δραματικά υπέρ της ΑΕΚ, η οποία πλήρωσε τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα που είχε τιμωρηθεί από τον ΠΑΟΚ. Με ένα γρήγορο γκολ στην έναρξη του δεύτερου μέρους. Μπορεί στο 48΄ ο Βιγιαφάνιες να έκανε μια εκπληκτική πάσα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων,  ωστόσο ο Μακέντα δεν κατάφερε να κάνει επαφή με την μπάλα και μπλόκαρε ο Τσιντώτας, ενώ στη συνέχεια θα το... πλήρωνε αυτό, μιας και στο 50΄ έγινε το 0-1. Σε εκείνο το σημείο έγινε ωραία αντεπίθεση για την ΑΕΚ, με την σέντρα του Ανσαριφάρντ από τα δεξιά να έχει αποδέκτη τον Μάνταλο, ο οποίος νίκησε Σένκεφελντ και Διούδη. Μάλιστα, ο Ολλανδός κάλυπτε και τον Ιρανό φορ στην αρχή της φάσης. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και έπειτα από φάση διαρκείας κατέληξε στα δίχτυα, ωστόσο αυτή είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου όταν ο αρχηγός της «Ένωσης» έκανε τη σέντρα.

Η ΑΕΚ στο 55΄ έκανε νέα αντεπίθεση της ΑΕΚ και ο Ανσαριφάρντ έκανε τη σέντρα για τον Γαλανόπουλο, με τον Διούδη να είναι σε ετοιμότητα. Στο 58΄ έγινε νέα διπλή ευκαιρία με τους Σιμάνσκι και Τάνκοβιτς να μη μπορούν να καθαρίσουν το ματς. Και ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε να είναι εκτός γηπέδου στο 68΄ ο Βιγιαφάνιες έκανε πολύ καλή πάσα στον Μακέντα, ο οποίος βρήκε τον αμαρκάριστο Χατζηγιοβάνη που νικήθηκε από τον Τσιντώντα, με τον Λόπες να σώζει στη συνέχεια και να πέφτει πάνω στον κίπερ της ΑΕΚ. Στο 75΄ η ΑΕΚ κέρδισε δύο σερί κόρνερ, με τον Τσιγκρίνσκι να αστοχεί στην αρχή και στο αμέσως επόμενο ο Σβάρνας να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Όλα ανατράπηκαν στο 94΄ με τον Νεντελτσεάρου να κάνει πέναλτι στον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος το έχασε στο 95΄.

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Μολό (Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ - Νιάς (Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Σανκαρέ (Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (Ενγκαμποτό), Καμπετσής (Καρλίτος), Μακέντα

ΑΕΚ (4-3-3): Τσιντώντας, Βασιλαντωνόπουλος (Μπακάκης), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Μάνταλος (Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (Νεντελτσεάρου)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags