Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Κάρολ Σφιντέρσκι: "Βόμβες" από τις δηλώσεις Σφιντέρσκι - Από που περιμένει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά
| 2021-05-10 20:28:00

"Βόμβες" από τις δηλώσεις Σφιντέρσκι - Από πού περιμένει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά

Sportdog Team
"Βόμβες" από τις δηλώσεις Σφιντέρσκι - Από πού περιμένει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά

Συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα της Πολωνίας έδωσε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ όπου και αναφέρθηκε τόσο στο τι ακριβώς έγινε με τις πρώτες του συμμετοχές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, αλλά και από ποια ομάδα περιμένει συμβόλαιο με τις συζητήσεις όπως δήλωσε να έχουν ήδη... ξεκινήσει

ΠΑΟΚ - Κάρολ Σφιντέρσκι: Συνέντευξη στην ιστοσελίδα sport.pl της πατρίδας του έδωσε ο Πολωνός επιθετικός του "δικεφάλου του Βορρά". Ο νεαρός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο τον πως είναι η ζωή του στη Θεσσαλονίκη για εκείνον και την οικογένειά του, ενώ αποκάλυψε ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο ατζέντης του να συζητάει για το νέο του συμβόλαιο τους "ασπρόμαυρους".

"Το όνειρό σου έγινε πραγματικότητα όταν έκανες το ντεμπούτο για την εθνική Πολωνίας; 

Σίγουρα. Το να παίζεις στην εθνική ομάδα είναι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα ποδοσφαίρου. Είναι γνωστό ότι ως ποδοσφαιριστής θα ήθελα να κερδίσω κάτι μεγαλύτερο, αλλά πρέπει να περιμένεις και να δουλεύεις πολύ για αυτό.  

Τι ήταν κάτι περισσότερο από μια εμπειρία, το ντεμπούτο με γκολ εναντίον της Ανδόρα ή η παρουσία στην ενδεκάδα, τρεις ημέρες αργότερα στο Γουέμπλεϊ; 

Θα θυμάμαι το ντεμπούτο και τo γκολ στην πρώτη μου εμφάνιση για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν θα θυμάμαι πολύ καλά το παιχνίδι με την Αγγλία λόγω του αποτελέσματος. Είναι κρίμα το γκολ που φάγαμε στο τέλος. Δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς ότι θα έπαιζα στην ενδεκάδα της εθνικής στο Γουέμπλεϊ αντί του Μίλικ.  

Ο Πάολο Σόουζα σας εμπιστεύτηκε πολύ γρήγορα. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις για τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή; 

Δεν θα αποκαλύψω τις λεπτομέρειες, αλλά στην αρχή του προπονητικού καμπ είχα μια σύντομη συνομιλία με τον προπονητή και έλαβα μερικές πολύτιμες πληροφορίες. Στον ΠΑΟΚ, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Αμπέλ Φερέιρα. Είναι γνωστό ότι οι προπονήσεις ήταν λίγο διαφορετικές, ανάμεσα σε ομάδα και εθνική, αλλά όταν πρόκειται για την προσέγγιση των παικτών και την επαφή μαζί τους, είναι παρόμοιο στυλ των δυο αυτών προπονητών.  

Για μια πιθανή συμμετοχή του στο ρόστερ για το EURO… 

 Σίγουρα θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα, αλλά υπάρχουν ακόμα λίγες αγώνες μπροστά μου και θα δούμε ποια απόφαση θα πάρει ο προπονητής. 

Αυτή τη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα έβαλες έντεκα γκολ και έδωσες οχτώ ασίστ. Είναι αυτή η καλύτερη σεζόν στην καριέρα σου; 

Έτσι νομίζω. Στην προηγούμενη σεζόν, σκόραρα λίγα περισσότερα γκολ, αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι μου δεν ήταν τόσο καλό όσο τους τελευταίους μήνες.Έχω βελτιώσει σίγουρα το παιχνίδι μου με την μπάλα, είμαι επίσης πιο ενεργός κατά τη διάρκεια του αγώνα και αυτό μεταφράζεται σε αριθμό ασίστ. Θα μπορούσα να έχω πετύχει λίγα περισσότερα γκολ πάντως.  

Είσαι καλύτερος παίκτης απ' ότι πριν πάρεις την απόφαση να αφήσεις την Πολωνία;

Σίγουρα. Ενώ οι πιο αδύναμες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχουν διαφορά από τις πολωνικές, οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα είναι πραγματικά δυνατοί. Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να παίξω στο Γιουρόπα Λιγκ που εξελίσσει κάθε παίκτη. Έχω μάθει πάρα πολλά από τους συμπαίκτες μου και νομίζω ότι έχω σημειώσει μεγάλη πρόοδο σε αυτά τα 2,5 χρόνια. 

Από ποιους έχεις μάθει τα περισσότερα; 

Στην αρχή της περιπέτειας μου με τον ΠΑΟΚ o Σέρτζιο Ολιβέιρα, ο οποίος τώρα κάνει μια φανταστική σεζόν στην Πόρτο (19 γκολ και 7 ασίστ για το Porto, συμπεριλαμβανομένων πέντε γκολ στο ChampionsLeague ). Μέχρι πρόσφατα, ο Τσούμπα Άκπομ, που παίζει στην Μίντλεσμπρο. Είχαμε και έχουμε πολλούς καλούς κεντρικούς, ένας από αυτούς είναι ο Σίντζι Καγκάβα πρώην παίκτης της Μπορούσια. Ο Σίντζι είναι ένα πολύ ανοιχτόμυαλο άτομο με το οποίο μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα και να μάθεις πολλά από αυτόν. 

Για τον ανταγωνισμό στον ΠΑΟΚ, αρχικά με τον Άκπομ, και στην συνέχεια με τους Τσόλακ και Κρμέντσικ;

Αυτός ο ανταγωνισμός είναι πολύ καλός και πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να παλέψεις για τη θέση σου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αναπτυχθείς. Ο Άκπομ είναι πολύ καλός επιθετικός, δεν είχε μόνο καλό τελείωμα στις φάσεις. Ήταν γρήγορος και δυνατός, έδειξε ένα πολύ υψηλό επίπεδο παιχνιδιού με τη μπάλα στα πόδια και την πλάτη στο τέρμα. Είχε σχεδόν τα πάντα και χάρη σε αυτό παίζει στην Τσάμπιονσιπ τώρα και θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα αν ήταν πιο εύστοχος. Τώρα έχουμε τον Μάικλ Κρμέντσικ εξίσου καλός για την εθνική του ομάδα. Εμείς και ολόκληρη η ομάδα επωφελούμαστε απ' αυτόν τον ανταγωνισμό. 

Στην Ελλάδα, έχεις αντιμετωπίσει ένα κενό στην ένταση της προπόνησης; 

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, φαίνεται το ίδιο. Στην Πολωνία, βρήκα εκπαιδευτές που τους άρεσε η σκληρή δουλειά. Με τον Μίχαελ Πρόμπιεραζ οι περίοδοι προετοιμασίας ήταν πραγματικά δύσκολες και υπήρχαν πολλά λεγόμενα μικρά παιχνίδια και παιχνίδια συντήρησης. Είναι το ίδιο στον ΠΑΟΚ. Η μόνη διαφορά είναι η προσέγγιση των παικτών που εργάζονται επίσης ξεχωριστά και σε μεγάλο βαθμό στο γυμναστήριο. Όταν στην Πολωνία μπορείτε να συναντήσετε περίπου δέκα άτομα στο γυμναστήριο της ομάδας, εδώ κάθε παίκτης εμφανίζεται στο γυμναστήριο μία ώρα πριν από κάθε προπόνηση. Έχουμε επίσης τέσσερις προπονητές για φυσική προετοιμασία - δύο από αυτούς ασχολούνται με τραυματίες και ατομική προπόνηση στο γήπεδο με παίκτες που επιστρέφουν από τραυματισμούς, και δύο που είναι μαζί με την ομάδα όλη την ώρα. Αυτός ο επαγγελματισμός των παικτών είναι λίγο μεγαλύτερη εδώ, αλλά και στην Πολωνία γίνεται όλο και καλύτερη από αυτή την άποψη. 

Συγκρίνεται το ελληνικό με το πολωνικό πρωτάθλημα;

Στην Ελλάδα, οι πρώτες ομάδες είναι πολύ δυνατές και το επίπεδο των μεγάλων ανεβαίνει. Οι σύλλογοι προσελκύουν όλο και καλύτερους παίκτες. Όλο και περισσότερες ομάδες προσπαθούν να παίξουν καλή μπάλα και οι αγώνες στο πρωτάθλημα με τις πρώτες έξι ομάδες είναι πραγματικά σκληροί. Στο κάτω μέρος της βαθμολογία, ξεχωρίζουν μερικά κλαμπ και δεν είναι ισχυρότερα από τις ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας, αλλά επίσης δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Οι αγώνες εκτός έδρας είναι σκληροί επειδή βάζουν το… λεωφορείο στη δική τους περιοχή, δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Μόνο η Λέγκια Βαρσοβίας θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τους πέντε πρώτους στην Ελλάδα.  

Αυτή τη σεζόν, η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν αναμφισβήτητη και κέρδισε με μεγάλη διαφορά τον τίτλο. Ήταν πραγματικά ο Ολυμπιακός τόσο καλύτερος; 

Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Ακόμα και σε προηγούμενες σεζόν, ο ανταγωνισμός για τον τίτλο διήρκεσε μέχρι το τέλος, και ένα χρόνο νωρίτερα εμείς ήμασταν που κερδίσαμε τον τίτλο. Τώρα ο Ολυμπιακός απομακρύνθηκε γιατί χάσαμε πολλούς πόντους στην αρχή όταν παίξαμε ανάμεσα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε 8-10 πόντους μπροστά, ήταν γνωστό ότι θα ήταν δύσκολο να τον πλησιάσουμε... 

Είναι τόσο... καυτοί οι οπαδοί στην Ελλάδα;

Παίζουμε χωρίς κόσμο στις εξέδρες εδώ και πολύ καιρό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι είμαστε χαμένοι από αυτό. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι τρελοί! Υποστηρίζουν, αλλά επίσης αντιδρούν πολύ ζωντανά. Μετά από νίκες, μας φέρνουν στην αγκαλιά τους, αλλά μετά από ήττες αντιδρούν έντονα. Το έχω συνηθίσει...

Για το δίδυμο στον πάγκο Γκαρσία και Σνάουτσνερ… 

Και οι δύο προπονητές γνωρίζουν ο ένας τον άλλον από την εποχή που παίζουν μαζί για τον ΠΑΟΚ και πρόσφατα ηγήθηκαν της ομάδας U-19, η οποία πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν έχουν χάσει κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος για πάνω από τρία χρόνια και η ομάδα τους ήταν πολύ δυνατή. Θυμάμαι ότι έπαιξαν στο UEFA Youth League με την Τότεναμ. Έχανε 1-0 στο 30ο λεπτό τους δόθηκε κόκκινη κάρτα και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες.  
Τώρα προσπαθούν να το μεταφέρουν αυτό στην πρώτη ομάδα. Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο από την άποψη των αποτελεσμάτων, αλλά έχουμε βελτιωθεί και βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση. Κερδίσαμε τέσσερα παιχνίδια εναντίον της ΑΕΚ, νικήσαμε τον Άρη και τον Ολυμπιακό, μόνο τα παιχνίδια μας εναντίον του Παναθηναϊκού δεν ήταν επιτυχημένα. Κατά κάποιο τρόπο δεν αισθανόμαστε… άνετα απέναντι σε αυτή την ομάδα. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ με βοήθησε πολύ όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Τις πρώτες μέρες, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον προσκάλεσε στην πρώτη ομαδική προπόνηση για να με βοηθήσει στην ένταξή μου.  

Για τις επαφές του με τον Ιβάν Σαββίδη 

Ναι, μιλάμε αρκετό καιρό. Ο πρόεδρος είναι πολύ θετικός, πολύ καλός άνθρωπος. Όλοι τον σέβονται εδώ και δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, γιατί έχει κάνει πολλά καλά εδώ... 

Παρά τις χειμερινές προσφορές από την Μπολόνια και την Ουνιόν Βερολίνου, έμεινες στον ΠΑΟΚ… 

Δεν αναλύω τι δεν έχει συμβεί. Δεν παραπονιέμαι για τίποτα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ισχυρή ομάδα και το έχει δείξει στην Ευρώπη - νικήσαμε τον Μπεσίκτας και την Μπενφίκα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, νικήσαμε την Αϊντχόβεν στο Γιουρόπα Λιγκ και ήμασταν καλύτεροι όταν παίξαμε με την Γρανάδα. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες. 

Για τις επαφές για το νέο συμβόλαιο και το αν είναι πιο κοντά στο να ανανεώσει ή να φύγει... 

Οι συνομιλίες για το νέο συμβόλαιο έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά διεξάγονται από τον Μάριους Πιεκάρσκι. Προσπαθώ να μην ανησυχώ γι 'αυτό, γιατί υπάρχουν ακόμα λίγα παιχνίδια μπροστά μου αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Κυπέλλου. Στην οικογένειά μου αρέσει πολύ αυτό το μέρος, είναι πολύ ζεστό εδώ 5-6 μήνες το χρόνο. Επιπλέον, το ίδιο το κλαμπ είναι πολύ καλά οργανωμένο, δεν μας λείπει τίποτα. Το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη ήταν μια καλή κίνηση για μένα. Τι θα φέρει το καλοκαίρι; Θα δούμε. 

Για το ποιο είναι το επόμενο όνειρο του, μετά την συμμετοχή του στην εθνική Πολωνίας:  

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορί του. Μόνο στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, και στο Τσάμπιονς Λιγκ πάντα αποκλειόταν στα προκριματικά. Σαν να είναι… στοιχειωμένος ο 4ος προκριματικός γύρος, αλλά πιστεύω ότι την επόμενη ευκαιρία θα κερδίσουμε την πρόκριση στους ομίλους.   Αυτό μπορούμε να το διεκδικήσουμε την επόμενη σεζόν, γιατί πλέον μόνο ο πρωταθλητής θα μπορεί να παίξει στους προκριματικούς γύρους. Θα πολεμήσουμε στο Κόνφερενς Λιγκ. Προς το παρόν, πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν με στυλ και να πάρουμε το Κύπελλο. Για μένα θα ήταν το καλύτερο να συμμετάσχω στο EURO", είπε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags